شناسهٔ خبر: 57285 - سرویس هوایی

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری:

افزایش راندمان گردشگری با قرار گرفتن فرودگاه‌ها به عنوان مبدا سفر/ مشکل اساسی عدم توجه به حمل‌ونقل ترکیبی است

جلسه معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت:اگر در بسیاری از شهرها فرودگاه‌ها به مبدأ سفر تبدیل شوند از راندمان گردشگری و شرایط اقتصادی بهتری برخوردار خواهند شد.

محمد محب‌خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در کارگروه مسافری وزارت راه و شهرسازی ضمن تشکر از معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به خاطر فراهم کردن بستری برای بحث و تبادل نظر در زمینه حمل‌ونقل مسافر اظهار داشت: متاسفانه شاهد هستیم که اکثر برنامه‌ریزی‌های کشور متمرکز و متکی بر درآمد نفتی است و توجهی به حوزه گردشگری نمی‌شود.

وی افزود: دو موضوع مهم در صنعت گردشگری داشتن ظرفیت‌های خدادادی برای بهره‌وری است و دوم مواجهه با دو جامعه شهروند به‌عنوان میزبان و گردشگر به‌عنوان میهمان است.

معاون سازمان گردشگری با بیان اینکه « در مبانی گردشگری برای دو جامعه دو نیاز جدا از هم مطرح است» گفت: منظور از شهر ایدئال یا شهر گردشگر، یک شهر نیست بلکه حوزه سیاسی است که ممکن است شهر گردشگر یک شهرستان، استان و یا بر اساس یک محور چندین استان یا شهرستان با هم در مبانی شهر گردشگر مشارکت کنند.

وی افزود: در شهر گردشگر، تأسیسات شهری یک شهر گردشگر در جهت خدمت به شهروندان تعریف می‌شوند که حمل‌ونقل نیز یکی از این مبانی است اما با توجه به اینکه خدمات به‌صورت جزیره‌ای تعریف می‌شوند در این بین مشکل اساسی عدم توجه به حمل‌ونقل ترکیبی است و مبانی و نیاز‌های صنعت حمل‌ونقل نیز دیده نمی‌شود.

محب خدایی با اشاره به مدیریت شهر ایدئال خاطرنشان کر: بازار این شهر فقط برای استفاده مردم همان شهر و بهترین ساعت استفاده از آن بازار حدفاصل ساعت ۵ بعدازظهر به بعد است. همچنین بهترین ساعت استفاده از فرودگاه نیز حدفاصل ۷ تا ۱۰ صبح و در عصر ساعت ۱۷ تا ۱۲ شب است؛ اما به دلیل اینکه جامعه گردشگر به check in و check out هتل وصل است بهترین ساعت ۱۰ تا ۱۷ خواهد بود.

 معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با توجه به تمرکز بر مدل بهره‌وری مجموعه بیان داشت: هم‌اکنون در برنامه‌ریزی کشوری به دلیل اینکه صنعت گردشگری دیده نمی‌شود، طرح‌های حمل‌ونقلی نیز بر اساس گردشگری تعریف نشده است و این باعث شد که طرح‌ها به مراتب توجیه اقتصادی نداشته باشد.

به گفته وی، در جزیره کیش شاهد اسکان ۳۷ هزار نفر جمعیت شهری هستیم که برای این میزان از جمعیت حدوداً ۴ پرواز به‌صورت روزانه در نظر گرفته شده است اما جمعیتی که به‌صورت گردشگر وارد جزیره کیش می‌شود سالانه حدود ۱ میلیون ۸۰۰ هزار تا ۲ میلیون نفر است که بر اساس جمعیت سیال با ۳ شب اقامت ۱۵ هزار نفر به جمعیت ۳۷ هزار نفری جزیره اضافه می‌شود، این جمعیت به ۳۲ پرواز روزانه نیاز دارد.

محب خدایی تصریح کرد: با در نظر گرفتن صنعت گردشگری، مدیریت هزینه به مدیریت درآمد تبدیل خواهد شد و این ارتقا درآمد تأثیر خود را بر تولید ناخالص ملی خواهد گذاشت.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه «بوم گردی باعث مهاجرت معکوس در روستاها شده است» گفت: در گذشته اگر روستاها بر اساس صنعت کشاورزی شکل گرفته بودند، اما به خاطر بوم‌گردی امروزه همان خانه‌ها بهره‌وری گردشگری پیدا کرده‌اند و نشان داد که می‌توان با تغییر رویکرد بر مشکلات کم‌آبی نیز فائق شد.

وی افزود: حتی می‌توان با راه‌اندازی گردشگری معدن از معادن بلا استفاده نیز بهره‌وری لازم را داشت. لذا ظرفیت‌های زیادی برای شتاب اقتصادی وجود دارد و می‌توان با ایجاد جذابیت بر مشکلات غلبه کرد. در کل آماده هستیم که این همکاری را در مباحث علمی با وزارت راه و شهرسازی داشته باشیم.

محب خدایی افزایش قیمت بلیت هواپیما در حوزه گردشگری و بحث عدم وجود شبکه حمل‌ونقل بر مبانی جامعه گردشگر را به شدت تأثیرگذار دانست و گفت: به دلیل اینکه لوپ‌های بین‌المللی فرودگاه‌های شیراز بر اساس مبانی گردشگری شکل نگرفته از راندمان ۱۶ درصدی برخوردار است. اگر در یزد و بسیاری از شهرها فرودگاه‌ها به مبدأ سفر تبدیل شوند از راندمان گردشگری و شرایط اقتصادی بهتری برخوردار خواهند شد و می‌توانند به وزارت راه و شهرسازی و سازمان گردشگری کمک کنند.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: اگر حوزه توسعه به حوزه بهره‌برداری متصل شود این مسئله به بهبود خواهد یافت، سازمان آماده هرگونه کمک به وزارت راه و شهرسازی است؛ زیرا مسئولیت ستاد سفر کشور با عضویت ۲۰ دستگاه بر عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است.

وی یادآور شد: دیدگاه استراتژیک وزارت راه و شهرسازی کمک شایانی به سازمان ما خواهد کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی برای توسعه گردشگری و شهری تهیه کنیم.