به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مدارس اجتماعمحور به منظور تغییر وضع موجود مدارس شهر جدید هشتگرد به وضع مطلوب مدارس اجتماع محور و استفاده از پتانسیلها وظرفیتهای مدارس برای تمامی ساکنین محلات در ساعات غیر اداری مدارس و ایام تعطیل به ویژه سه ماهه تابستان و اجرای طرح فراغت سالم، آموزش و توانمندسازی ویژه دانش آموزان، والدین و دیگر ساکنان محله در زمینههای فرهنگی، ورزشی، کارگاههای آموزشی، کارآفرینی، مهارتهای زندگی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در تمامی ردههای سنی با اولویت مسکن مهر، به عنوان پایلوت جهت آغاز به کار مدارس اجتماع محور در نظر گرفته شد.
طی مذاکرات به عمل آمده با آموزش و پرورش و همکاری ریاست آموزش و پرورش شهرستان ساوجبلاغ ۴مدرسه به عنوان مدار س اجتماع محور در سطح شهر انتخاب شده و در مدرسه اجتماع محور امام حسین فعالیتهای آموزشی توانمندسازی و کار آفرینی به صورت پایلوت آغاز شده است.
این مدرسه با سه زمین ورزشی بزرگ و داشتن فضاهایی با درب مجزا از مدرسه به منظور آموزش، توانمندسازی و کار آفرینی برای ساکنین محله در طول سال و به صورت رایگان در مرداد ماه ۹۷ فعالیتهای اجتماع محور خود را آغاز کرده است.
گفتنی است درمدرسه اجتماع محور امام حسین کارگاههای خیاطی و بافندگی با ارائه آموزشهای رایگان سری دوزی و شخصی دوزی و همچنین با ارائه آموزشهای بافندگی (انواع بافت تابلو فرشهای سنتی و کامپیوتری، انواع فرشینهها وفرشهای فانتزی ) دایر شده و مربیان توانمند و دلسوز این کارگاه با ارائه آموزشهای لازم افراد را برای کار در منزل و درآمد زایی آماده میسازند (افراد آموزش دیده با دریافت کار و ارائه به موقع میتوانند نقش بسزایی در افزایش سبد کالای خانوارخود داشته باشند) .
لازم به ذکر است در این مدت کوتاه ۷ نفر از بانوان شهر جدید هشتگرد در کارگاه مشغول به فعالیت و درآمدزایی شدهاند و ۱۲نفر با دریافت آموزشهای لازم در این کارگاه در منازلشان مشغول به فعالیت هستند.
مهدی هدایت مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید هشتگرد در این راستا ضمن تأکید بر اهمیت نقش مدارس اجتماعمحور در شهرهای جدید بیان کرد: با راهاندازی سرای محلات و مدارس اجتماع محور مهمترین رکن ساختار اجتماعی محلات را پایهریزی کردیم که بیشک شروع فعالیتهای آنها محور تحولی ساختاری در جهت تحقق رویکرد محله محوری و گامی ارزنده برای راه اندازی واحدهای مربوط به سلامت، امور ورزشی، تفریحی، آموزشی، فرهنگی، مذهبی، هنری و کتابخانهها در مقیاس محله خواهد بود.
وی ادامه داد: مشارکت در کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در محله، شناسایی و کمک به گروههای آسیبپذیر محله، مدیریت و ساماندهی امور مربوط به مدیریت بحران در مقیاس محلی و سازماندهی و مشارکت شهروندان دراین زمینه، مشارکت و همکاری در آموزش و افزایش سطح آگاهی شهروندان در آیندهای نزدیک رابه همراه خواهد داشت.
به گفته این مقام مسئول این اماکن آموزشی با هدف افزایش مشارکت مردمی در اداره محله از طریق به کارگیری توانمندیها و ظرفیتهای مادی و معنوی شهروندان، استفاده از امکانات محلات، افزایش اعتماد و ارتباط متقابل بین مسئولین و ساکنین محلات، تلاش در جهت احیا و برجستهسازی هویت و جایگاه محلی راه اندازی شده و با اجرای برنامههای متنوع در زمینه توانمندسازی و آموزشی و ارائه خدماتی در غالب مراکز کار آفرینی در جهت رونق اقتصاد محلی گام بر می دارند.
هدایت خاطرنشان کرد: این مدارس با هدف اجتماع سازی محلی و ارتقاء فرهنگی ساکنین و بالا بردن سطح مشارکت مردم، بالا بردن ارتباط مردم با مجموعه مدیران شهری، ایجاد و تقویت اتحاد و همدلی و استفاده حداکثری از ظرفیتها و پتانسیلهای محلی و مردمی باارائه خدمات به گروههای مختلف کودکان، زنان، جوانان، نوجوانان، سالمندان و...و افزایش فعالیتهای مختلف فرهنگی، اجتماعی، رفاهی مربوط به ردههای سنی و جنسی ساکنین سهم بسزایی درپیشگیری از آسیب های اجتماعی وتحکیم بنيان خانواده وافزایش کیفیت زندگی در شهر جدید هشتگرد رابه همراه خواهدداشت. /