علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جزئیات زمین لرزه ۶.۵ ریشتتری جنوب غربی سرپل ذهاب را تشریح کرد و گفت: زمین لرزه بزرگی به بزرگی ۶.۴ روز يكشنبه ۴ آذر ماه ساعت ۲۰:۰۷:۳۲ در مختصات رومرکزی ۳۴.۳۸۴ عرض و ۴۵.۶۹۸ طول جغرافیائی در عمق ۷ کیلومتری رخ داد. این زمین لرزه در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی سرپل ذهاب و ۱۸ کیلومتری جنوبشرق قصر شیرین رخ داد.
بیت اللهی با اعلام اینکه آبادیهای کرکهرک، آتابرار، سیدسعید، برفی کوشکری، شیرینآب، قاسم آباد، نصرالله سید حاتم از جمله مراکز نزدیک به رومرکز زلزلهاند، توضیح داد: رومرکز زلزله در امتداد قطعات گسل پیشانی کوهستان(قطعات غربی) قرار می گیرد که بصورت سگمنت های موازی در کنار مرز ایران – عراق جانمائی شده اند، احتمالا یکی از این قطعات، گسل مسبب زلزله ازگله در سال ۱۳۹۶ ( ۲۱ آبانماه) بوده است.
به گفته رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، فعالیت سگمنت های این گسله، با بزرگی ۶.۴ پس از گذشت یکسال از زلزله ازگله، در جای خود حائز اهمیت است.
وی همچنین گفت: سازوکار اعلام شده برای زلزله امتداد لغز بوده که نظیر زمین لرزه ثلاث باباجانی است. این مکانیسم، چرخش گسل های معکوس زاگرس را توجیه می کند که در جای خود حایز اهمیت است. همچنین، چنین بنظر می رسد که سازوکارهای امتداد لغز در راستای عمود بر امتداد گسله های راندگی جنبائی داشته باشند که در مورد پس لرزه های تازه آباد این امر مشهود بود.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: منطقه رومرکزی زلزله تا شعاع حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلومتری حدود ۹۰ آبادی با بیش از ۱۵۰۰۰ نفر جمعیت را طبق آمار ۱۳۹۵ مرکز آمار در بر می گیرد. همچنین دو شهر سرپل و قصرشیرین نیز از نزدیکترین شهرهای محدوده به رومرکز زلزله اند.
وی گفت: طبق استعلام از شهرهای کرمانشاه و جوانرود و ثلاث وحشت عمومی و بیرون آمدن مردم از خانه ها گزارش شده است. در سرپل ذهاب خانه های بازسازی شده در برخی از حالات دچار ترک خوردگی شده اند. احتمال می رود آبادی های کرکهرک، آتابرار، سیدسعید، برفی کوشکری، شیرین آب، قاسم آباد، نصرالله سید حاتم با حدود ۱۵۰۰۰ نفر جمعیت دچار خسارت های جدی شده باشند.
بیتاللهی ادامه داد: پس از زمین لرزه اصلی با بزرگی ۶.۴ تا لحظه نگارش این گزارش ۲۲ پسلرزه در منطقه رخ داده است که بزرگی بزرگترین آن ۵.۲ است.
وی همچنین اعلام کرد: طبق استعلام از اهالی منطقه، در کرمانشاه و جاونرود مردم با وحشت بیرون از خانه آمده و در سرپل ذهاب ترک خوردگی برخی از ساختمان ها گزارش شده است. از روستاهای نزدیک به رومرکز زلزله هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست.
به گفته این محقق و استاد دانشگاه، پس از زمین لرزه اصلی با بزرگی ۶.۴ تا این لحظه ۲۳:۱۵ مورخه ۴-۹-۱۳۹۷ این گزارش ۳۵ پسلرزه در منطقه رخ داده است که بزرگی بزرگترین آن ۵.۲ می باشد.
وی اعلام کرد: تلفات جانی گزارش نشده است و خسارتها نیز قابل ملاحظه نیستند.