به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قم، در سومین جلسه شورای تأمین مسکن استان قم که با حضور قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر تشکیل شد، مهرآبادی اظهار داشت: با جمع بندی صورت گرفته، بدون واحدهایی که پرونده قضایی دارند، پرونده مسکن مهر کل کشور در سال آینده بسته می شود.
وی افزود: با تاکید شخص رئیس جمهوری و پیگیری وزیر راه و شهرسازی، دولت مصمم است طرح مسکن مهر هر چه سریع تر به مرحله نهایی برسد.
مهرآبادی با بیان این که از ابتدای انقلاب تا سال ۱۳۸۶، یک میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه زمین واگذار شده بود، اضافه کرد: تاکنون یک میلیون و ۷۳۰ هزار واحد مسکن مهر به متقاضیان تحویل شده است که یک میلیون و ۹۰ هزار واحد آن در دولت های یازدهم و دوازدهم بوده است.
وی با تاکید بر این که عزم دولت در اتمام مسکن مهر جدی است، اضافه کرد: وزیر راه و شهرسازی تاکید کرده است تا از ظرفیت استان ها و توان استانداران برای تکمیل واحدهای مسکن مهر استفاده شود.
مهرآبادی بیان کرد: در این دولت با وجود تنگناهای مالی و مشکلات پیچیده، کار زیادی انجام شده، ولی تبلیغ کمتر شده و نتوانستیم عملکرد را به خوبی ارائه دهیم.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر خاطرنشان کرد: با دستور معاون اول قوه قضاییه به دستگاه قضایی در سراسر کشور، واحدهای مسکن مهری که پرونده قضایی دارند، خارج از نوبت رسیدگی می شود.
وی همچنین گفت: در قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به صراحت تاکید شده دستگاه های متولی، مسئول تامین خدمات هستند؛ ولی وزارت راه و شهرسازی در این زمینه کمک زیادی به دستگاه های متولی نموده است.
مهرآبادی اضافه کرد: در حالی که وظیفه وزارت راه و شهرسازی تامین زمین و پیگیری تسهیلات بانکی است، ولی در سال ۹۵ حدود هشت هزار و ۸۰۰میلیارد ریال از محل اسناد خزانه برای انشعابات و همچنین چهار هزار میلیارد ریال برای تامین زمین و سایر خدمات از جمله تامین فاضلاب هزینه نموده است.
وی افزود: همچنین در بسیاری از مناطق که واحد ها تکمیل شده و نیاز به تصفیه خانه دارد، ۴۲ هزار میلیارد ریال برای تصفیه خانه فاضلاب واحدهای مسکن مهر کشور درخواست کرده ایم و پیگیر هستیم این اعتبار را جذب نماییم.
مهرآبادی با بیان این که تسهیلات مسکن مهر از ۲۵۰ میلیون ریال به ۴۰۰ میلیون ریال افزایش یافته است، ادامه داد: تلاش می کنیم بازپرداخت این تسهیلات را از ۱۵ به ۲۵ سال افزایش دهیم تا اقدامی برای رفاه حال مردم باشد.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر در ادامه با بیان این که استان قم از استان های پیشتاز در طرح مسکن مهر است، گفت: کمتر از یک هزار واحد در این استان باقی مانده که تعدادی فاقد متقاضی است.
وی افزود: ۳۰۰ واحد از مسکن مهر باقی مانده در مراحل پایانی است که مسئولان استان باید همت کنند تا پایان سال به اتمام برسد و ۶۰۰ واحد نیز پس از صدور رای دادگاه تعیین تکلیف می شود.
وی اضافه کرد: ممکن است مراحل قضایی پرونده ای چند سال طول بکشد، نمی توانیم بگوییم مساله مسکن مهر حل و پرونده بسته نشده است.
مهرآبادی تاکید کرد: مشکلات مسکن طبیعی است و باید با سعه صدر حل شود تا در دهه فجر امسال و در نهایت پایان سال جاری پرونده مسکن مهر در استان قم بسته شود، به استثناء طرحهایی که پرونده آنها در دادگاه در حال رسیدگی است.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای مسکن مهر قم که در شهرک پردیسان احداث شده، در مقایسه با استانهای دیگر از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی گفت: صدور اسناد اعیانی برای ۱۷ هزار واحد مسکن مهر در قم کم است و باید افزایش یابد و ایمنی آسانسور و سیستم اطفای حریق واحدهای باقی مانده نیز هر چه سریع تر تامین شود.
در ادامه جلسه سرپرست استانداری قم گفت: دستگاه های مسئول همت کنند و با حل مشکلات پیش رو، واحدهای باقی مانده مسکن مهر قم را تا دهه فجر امسال به اتمام برسانند.
سید محمدرضا هاشمی در جلسه شورای تأمین مسکن استان قم، افزود: مسکن مهر قم بین تمام استان ها پیشگام است و تمام تلاش را انجام می دهیم تا واحدهای باقی مانده تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
وی اضافه کرد: با همت تمام دستگاه های مسئول جلسه های متعدد برگزار می کنیم تا واحدهای باقی مانده هر چه سریع تر تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: امور داخل استان باید به سرعت حل شود و نباید مردم را درگیر مشکلات داخلی دستگاه های عمرانی و خدماتی نمود.
سرپرست استانداری قم ابراز امیدواری کرد: جشن اتمام مسکن مهر در استان قم که خاستگاه انقلاب است، ۲۲ بهمن امسال برپا شود.
هاشمی ابراز کرد: ۶ هزار تن قیر رایگان نیز برای تکمیل زیرساخت ها و شبکه معابر مسکن مهر در اختیار مجموعه شهرداری قرار گیرد.
وی تاکید کرد: مشکلات مددجویان بهزیستی و کمیته امداد که اقشاری صادق، متدین و زحمت کش هستند نیز باید در حوزه مسکن هر چه سریع تر حل شود.
هاشمی همچنین با بیان این که ۴۰ درصد مدارس در قم توسط خیران احداث می شود، گفت: تامین واحدهای آموزشی در مسکن مهر جزو اولویت هاست و ضرورت دارد حتما مدارس مورد نیاز احداث شود.
همچنین محسن بهشتی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم در ادامه جلسه گفت: ظرفیت تصفیه خانه های شهر قم نیازهای پردیسان که دارای ۱۵۰ هزار تن جمعیت است را برآورده نمی کند.
محسن بهشتی در جلسه شورای مسکن قم، افزود: سال های گذشته در شهر قم سه تصفیه خانه فاضلاب با استفاده از تسهیلات بانک توسعه اسلامی احداث شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به این که تراکم در شهر قم مانند تراکم جمعیت در پردیسان نیست، در بسیاری از مناطق فاضلاب به صورت جذبی و سنتی جمع آوری می شود و بسیاری از مشترکان برای گرفتن انشعاب فاضلاب مراجعه نمی کنند.