به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیدیحیی اخلاقی در نشست کمیته پیگیری اجرایی سازی موافقتنامه چابهار، افزود: اقدامات عملی در خصوص موافقتنامه چابهار، علاوه بر سه کشور هند، افغانستان و ایران، باعث انتفاع کشورهای آسیای میانه و سایر کشورهای منطقه میشود.
وی با اشاره به تاکید رئیسجمهور افغانستان مبنی بر اینکه " بندر چابهار اکسیژنی برای تحرک بیشتر اقتصادی در منطقه است "، گفت: دولت افغانستان تلاش میکند، تجارت خارجیاش را از طریق روشهای مختلف ترانزیتی با محور قراردادن بندر چابهار توسعه دهد.
وی تاکید کرد: بندر چابهار میتواند باعث افزایش رفاه افغانستان و همچنین سایر کشورهای همجوار شود و فرصتهای خوب بازرگانی را رونق دهد.
رئیس ترانزیت و تسهیلات تجارتی افغانستان گفت: نشست پیگیری اجرایی سازی موافقتنامه چابهار اقدام عملی مهم برای رونق بیشتر ترانزیت از طریق چابهار است.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه بین کشورهای ایران، هند و چابهار با هدف تسریع، تسهیل و ارتقای ترانزیت چابهار و اتصال کشور هند و افغانستان به کشورهای آسیای میانه از طریق بندر چابهار، توسعه صادرات سه کشور و ایجاد کریدور بین المللی بین کشورهای مذکور در خرداد ماه سال ۱۳۹۵ به امضای روسای جمهور ایران و افغانستان و نخست وزیر هند رسید.