شناسهٔ خبر: 62921 - سرویس ریلی

مدیرکل راه‌آهن آذربایجان:

صادرات آهن‌آلات به ترکیه، روی ریل آمد

قطار باری اداره کل راه‌آهن آذربایجان (تبریز)، استفاده بهینه از واگن‌های ایرانی در مقصد ترکیه را در دستور کار خود قرار داده و تاکنون با این روش ۴۳۹ واگن به ظرفیت ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن کالا به این کشور صادر شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران شاپور ارصلانی مدیرکل راه‌آهن آذربایجان با اعلام این مطلب گفت: عمده این بارها آهن‌آلات و میلگرد بوده که از مبادی مختلف به ترکیه ارسال شده است.

وی افزود: با بررسی‌ها و رایزنی‌هایی که از سوی همکاران این اداره کل صورت گرفت، مشخص شد که میزان زیادی آهن‌آلات از مرزهای زمینی بازرگان و سرو به ترکیه صادر می‌شود، از این رو با شناسایی صاحبان عمده این کالاها و رایزنی با آن‌ها، این بارهای حجیم به ریل منتقل شد.

ارصلانی با بیان اینکه چنانچه این روند ادامه داشته باشد حتماً برای حمل و نقل ریلی با صادرکنندگان این کالاها تفاهم نامه‌ای امضا خواهیم کرد، افزود: همچنین محصولات صادراتی مانند الکل، نمک دریایی، ذغال سنگ و قیر را با استفاده از انواع واگن‌های داخلی و خارجی از تبریز به ترکیه ارسال می‌کنیم.

وی اضافه کرد: همچنین در بخش صادرات کالا به آسیای میانه، تاکنون ۸۹ واگن صادرات ریلی شیشه با ۴ هزار و ۴۳۵ تن و ۱۸۳ واگن انواع لوله با ۲ هزار و ۵۹۷ تن از تبریز داشته‌ایم.

بررسی امضای تفاهم‌نامه با سایپا

مدیرکل راه‌آهن آذربایجان با بیان اینکه با گذشت ۸ ماه از ابتدای سال، ۴ هزار و ۶۳۹ واگن از این اداره کل بارگیری و ارسال شده است، یادآور شد: بسیاری از کالاهای ارسالی در زمره کالاهای کانتینری از جمله خودرو بودند که مربوط به شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا می‌شوند. همچنین از این تعداد ۲۳۰ واگن مواد نفتی و نفت کوره، ۲۱۰۰ واگن غلات، ۱۶۰ واگن کربنات سدیم و ۲۳۵ واگن قطعات شرکت آمیکو بوده است که بارگیری کربنات سدیم برای اولین بار در این اداره کل انجام شد.

وی با اشاره به اینکه حمل ریلی خودرو در سال‌های گذشته نیز انجام می‌شده است، افزود: در حال حاضر به دنبال امضای تفاهم‌نامه برای ارسال محصولات سایپا از دپوی تبریز به ۵ استان هستیم که رایزنی‌ها در این باره ادامه دارد.

 افزایش عملکرد ریلی در بخش بار

وی با اشاره به اینکه این اداره کل در ۸ ماهه امسال در کلیه موارد مربوط به حمل بار، نسبت به سال گذشته افزایش عملکرد داشته است، افزود: این اداره کل در مدت یاد شده در تناژ بارگیری ۳۴ درصد، تناژ تخلیه ۵۷ درصد، تناژ بار حمل شده در منطقه ۳۷ درصد، تن کیلومتر مرزی ۶۲ درصد، تناژ مبدأ مقصد ۲۷ درصد و در تن کیلومتر خالص ۶۵ درصد و ناخالص ۵۹ درصد، رشد داشته است.

وی همچنین با بیان اینکه این اداره کل قبل از راه‌اندازی بخش باری راه‌آهن ارومیه صاحبان عمده بار در اطراف راه‌آهن مراغه به ارومیه را شناسایی کرده بود، اضافه کرد: بار کربنات سدیمی که پیشتر به آن اشاره شد و بار پتروشیمی مهاباد از جمله بارهایی است که به تازگی توسط این اداره کل جذب شده است و امیدواریم این روند ادامه یابد.

وی با بیان اینکه این اداره کل با شرکت‌های خصوصی برای حمل روزانه ۵ واگن بار پتروشیمی به نتیجه رسیده است، گفت: با تأمین واگن‌های مورد نیاز و تفاهم برای حمل بار از این پتروشیمی به شکل انبوه، برای امضای تفاهم‌نامه با آن‌ها اقدام خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه حمل بار در راه‌آهن ارومیه فعال و بدون مشکل است، گفت: کلیه صاحبان بار با هماهنگی با شرکت‌های حمل و نقلی می‌تواند برای انتقال بار خود از این راه‌آهن اقدام کنند.