به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، در سفر دو روزه خود به بنادر استان خوزستان در بازدید از بندر سجافی، با اشاره به زیرساختهای ایجاد شده توسط سازمان بنادر و دریانوردی در این بندر در سال ۸۶، تصریح کرد: انتظار میرود که این زیرساختها بتواند ناوگان تجاری دریایی این شهرستان را فعال نگه دارد.
وی با بیان اینکه در بندر سجافی آنچنان که شایسته است از زیرساختها استفاده نشده است، گفت: به منظور بهسازی و ارتقای بندرسجافی با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان نسبت به بهسازی و ارتقای آن اقدام خواهیم کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی برای بهبود دسترسی دریایی بندر سجافی گفت: کانال منتهی به خلیج فارس عملیات هیدروگرافی را در حال انجام است تا به ارزیابی از حجم عملیات لایروبی برسیم.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، وی با اشاره به مذاکرات خود با مدیرعامل تعاونی لنجداران این شهرستان عنوان کرد که سازمان بنادر و دریانوردی به سهم خود پیگیر حل مشکل سوخت شناورها است و امیدوارم با رفع این مشکل شاهد فعالیت لنجداران و بهرهگیری از ظرفیتهای فعلی این بندر و بهبود فعالیتهای تجاری در آن باشیم.
روند نزولی ماندگاری کالا در بنادر کشور
راستاد همچنین در این سفر در جمع خبرنگاران، اعلام کرد: بر اساس آمار رسوب کالا از تیر تا آذرماه سال جاری سیر نزولی به خود گرفته است و ما شاهد شتاب گرفتن روند خروج کالا از بنادر هستیم.
وی افزایش تقاضای بازار و کاهش واردات کالا به بنادر را از عمده ترین دلایل کاهش رسوب کالا عنوان و تصریح کرد: با مجموعه هماهنگی های به عمل آمده با دستگاه مختلف برای تسریع در خروج کالا و همچنین آمادگی عملیاتی و تجهیزاتی کامل در بنادر میزان رسوب کالا در بنادر به حداقل رسیده است.
راستاد با اشاره به اینکه مجموع ظرفیت بنادر کشور برای پذیرش و تخلیه و بارگیری کالا حدود ۲۳۰ میلیون تن است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۰ میلیون تن کالا در بنادر تخلیه و بارگیری می شود و این موضوع گویای ظرفیت های خالی برای ارائه خدمات به صاحبان کالا می باشد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره نرخ بالای سرعت تخلیه کالا در بنادر شهید رجایی و امام خمینی (ره) به عنوان هاب های کانتتیری و کالای اساسی، اظهار داشت: در بندرامام خمینی (ره) نرخ تخلیه کالا از ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن ارتقا پیدا کرده و کشتی های حامل غلات در حداقل زمان ممکن تخلیه می شوند به گونه ای که یک کشتی ۶۰ هزار تنی طی مدت ۸ روز تخلیه می شود.
راستاد با اشاره به تجهیز بندر شهید رجایی به کانتینرهای مدرن، اظهار داشت: این آمادگی در بنادر کشور از جمله بنادر شهید رجایی و امام خمینی(ره) به عنوان هاب های کاتتینری و کالای اساسی وجود دارد که تخلیه کالاها در حداکثر زمان ممکن صورت بپذیرد.
وی همچنین با اشاره به مزیت های مجتمع بندری امام خمینی(ره) به لحاظ سهولت دسترسی دریایی و پسکرانه بندری و محوطههای وسیع نگهداری کالا، نرم تخلیه کالا در این بندر را بین ۱۰ الی ۱۵ هزار تن عنوان کرد که بر اثری ارتقای توان عملیاتی به وجود آمده و از آمادگی کامل این بندر برای تخلیه کشتیهای فلهبر حامل غلات در حداقل زمان ممکن خبر داد.
راستاد همچنین در محل پروژه خارج سازی مغروقههای آبراه خور موسی حضور یافت و آخرین وضعیت خارجسازی مغروقهها را ا بررسی کرد.
وی در بازدید از بندر امام خمینی (ره) در ابتدای ورود از پروژه تعمیرات اساسی بزرگراه مجتمع بندری امامخمینی(ره) به شهر بندرامام خمینی(ره) به طول ده کیلومتر که با اعتباری بالغ بر ۲۷۰میلیارد ریال آغاز شده، بازدید کرد و در جریان جزییات و مراحل اجرایی آن قرار گرفت.
گفتنی است پروژه تعمیرات اساسی بزرگراه مجتمع بندری امام خمینی(ره) از آبان ماه سال جاری آغاز شده است، طول مسیر این بزرگراه طی مدت ۱۸ ماه روکش آسفالت و بهسازی میشود.
افزایش ۲۱ درصدی واردات کالاهای اساسی
عادل دریس؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان هم با اشاره به ورود بخش عمده ای از کالاهای اساسی کشور از مبدا بندرامام خمینی(ره) گفت: طی سال جاری میزان واردات کالاهای اساسی بیش از ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه ۲۱ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به جاذبه های سرمایه گذاری این مجتمع بزدگ بندری و استقبال سرمایه گذاران بخش خصوصی از آن، از کلنگ زنی پروژه های سرمایه گذاری جدید در این بندر خبر داد.