به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مجید کیانپور، عضو کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن در کشور، گفت: در شرایط کنونی دولت و وزارت راه و شهرسازی به دنبال ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید و مناطق بافت فرسوده است که این مسئله در صورت اجرای صحیح میتواند بخشی از کمبودهای بازار مسکن را رفع کند.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهطور قطع مهمترین مسئله در طرح اقدام ملی مسکن، نحوه اجرای طرح است، در شرایط کنونی وزارت راه و شهرسازی بهدنبال آن است که تولید انبوه مسکن را بهشیوه مشارکتی عملیاتی کند.
وی افزود: شیوه مشارکتی بهصورتی است که دولت و سازندگان بهصورت مشترک سرمایهگذاری کرده، یعنی آنکه دولت زمین را ارائه کرده و سازندگان پروژه را اجرایی میکنند و در نهایت هر کدام بر اساس توافق سهمی از واحدهای تولیدی را بر میدارند.
کیانپور بیان کرد: هدف اصلی از اجرای طرح ملی مسکن، تولید ارزان مسکن و ارائه آن به متقاضیان با قیمت قابل قبول و منصفانه است، حال به نظر می رسد که با اجرای شیوه مشارکتی تولید مسکن، این هدف منحرف میشود زیرا سازندگان پس از تکمیل پروژه، واحدهای خود را بر اساس نرخ بازار به فروش میرسانند.
عضو کمیسیون عمران اظهار کرد: به نظر من وزارت راه و شهرسازی برای تولید انبوه مسکن، به جای شیوه مشارکتی باید شیوههای دیگر از جمله شیوه کارفرما و مجری را عملیاتی کند که در آن سازندگان در ازای تولید مسکن از دولت حقالزحمه دریافت میکنند.
به نقل از خانه ملت، وی در پایان گفت: دولت در بحث اجرای طرح اقدام ملی مسکن باید راهکاری را در نظر گیرد تا مسکنهای تولیدی با قیمتهای مناسب در اختیار اقشار ضعیف و متوسط جامعه قرار گیرد.