شناسهٔ خبر: 79376 - سرویس وزارتی

وزیر راه و شهرسازی در نخستین جلسه قرارگاه مرکزی مدیریت بحران در راهداری خبر داد

به هیچ کس در هیچ رده ای اجازه تصمیم گیری در حمل و نقل را نمی دهیم/ تصمیم گیری در حمل ونقل وظیفه ملی است / کاهش ۵۱ درصدی سفرهای نوروزی/ تکلیف ۴ وزارتخانه برای تامین مایحتاج مردم/ غربالگری در خروجی ۱۳ استان تحت ماموریت وزارت راه

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی گفت: سال ۹۸ سال بسیار سخت و پرکاری بود که به لطف خداوند شاهد تردد و فعالیت بی‌وقفه در حوزه راهداری و حمل و نقل بودیم که راهداران ما همه مواردی که در وظایف خودشان دارند، در سال گذشته تجربه کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نخستین جلسه قرارگاه مرکزی مدیریت بحران در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در سال ۹۹ ضمن تبریک سال جدید به همه دست اندرکاران در حوزه حمل و نقل، اظهار داشت: سال ۹۸ سال بسیار سخت و پرکاری بود که به لطف خداوند شاهد تردد و فعالیت بی وقفه در حوزه راهداری و حمل و نقل بودیم.

وی افزود: راهداران ما همه نوع مواردی را که در شرح وظایف خودشان دارند، در سال گذشته تجربه کردند و این سال را با ایثارگری پشت سر گذاشتیم و امیدواریم سال ۹۹ هم یک سال پرخیروبرکت برای دست اندرکاران این حوزه باشد.

وی ادامه داد: در وزارت راه و شهرسازی به عنوان عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و رئیس کمیته حمل و نقل این ستاد، بحث حائز اهمیت ایفای نقش موثر و بازدارنده در جهت اجرای پروتکل های وزارت بهداشت و مصوبات ستاد ملی است.

وی افزود: این به معنای حفظ جان مردم و سلامت جامعه بوده و این بحث در صدر تکالیف وزارتخانه به صورت ماموریت ذاتی قرار داشته و امروز تشدید شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اجرای پروتکل‌ها و همچنین زنده نگه داشتن جریان حیاتی کشور به عنوان بخش دیگری از ماموریت‌های وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت:‌ زندگی مردم به تولید و تامین مایحتاج عمومی کشور بستگی دارد که ریشه اساسی آن در حوزه حمل و نقل است.

وی ادامه داد: ‌اگر حمل و نقل آسیب ببیند، تاثیرات سنگینی خواهد داشت که روی معیشت مردم اثر می‌گذارد. به این شکل که اگر یک کالا با وقفه یا به میزان کم به دست مردم برسد ممکن است موجب سوء استفاده در بازار شده و فرصتی برای یک عده فرصت طلب فراهم شود.

محمد اسلامی در ادامه تصریح کرد:‌ به همین خاطر اجازه نمی‌دهیم هیچ کسی در هیچ نقطه‌ای از کشور و در هیچ رده ای درخصوص حمل و نقل تصمیم بگیرد چرا که این وظیفه محلی نبوده و یک وظیفه ملی است. باید جریان جابه‌جایی و آمد و شد براساس الزامات زندگی مردم و در چارچوب پروتکل‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا پیش برود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تشکر از هموطنانی که توصیه‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا را برای اجتناب از سفرهای غیرضروری رعایت کردند، با اشاره به کاهش ترددها و همچنین جایز نبودن آن با توجه به حکمی که از لحاظ شرعی مقام معظم رهبری صادر کرده‌اند، تصریح کرد:‌ آمار و ارقام به صورت کلی نشان می دهد که ترددها نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد تا ۱۲ شب گذشته کاهش داشته و این جای خوشحالی است. قطعا اگر تکرارها از این میزان خارج شود ترددها کاهش بالای ۶۰ درصد را نشان خواهد داد و جا دارد بازهم از مردم عزیز کشورمان که به این مساله توجه کرده تشکر کرده و سپاسگزار آن‌ها باشیم.

وی افزود: مخصوصا این اتفاق مسافران قطار و هواپیما رخ داد که به ترتیب ۳۰۰ هزار و ۲۰۰ هزار بلیت را مردم کنسل کردند و این جای قدردانی دارند. امیدواریم این فکر، رویه و فرهنگ تقویت شود تا ما شاهد کنترل و بسته شدن این زنجیره انتقال ویروس باشیم و وزارت بهداشت بتواند این موضوع را به خوبی مدیریت کند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به زحمات زحمتکشان عرصه سلامت گفت: جا دارد برحسب تکلیف از وزیر بهداشت و کل کادر درمانی کشور که ایثارگرانه در جنگ با کرونا برای حفظ جان مردم تلاش کرده و جان خودشان را در این راه دادند، قدردانی کنیم.

وی ادامه داد: همچنین از شهدای جبهه سلامتی که با ایثارگری جان خودشان را تقدیم کردند و برای آن ها آرزوی رحمت واسعه الهی داشته و برای مبتلایان هم شفای عاجل از خداوند خواستارم.

اسلامی با اشاره به موضوع مهم ترانزیت به عنوان یک موضوع حائز اهمیت در کشور در این شرایط اظهار داشت: در این شرایط بحث ترانزیت اهمیت بسزایی داشته و باید تجارت به عنوان یک فاکتور مهم برقرار بماند چرا که دشمنان ما در این شرایط تجارت، کار و تولید را هدف قرار داده‌اند.

وی ادامه داد:‌ همان طور که شاهد هستید دشمنان ما حرف‌هایی می‌زنند که به ظاهر شکلی خیرخواهانه دارد اما محتوای آن شیطانی است. این هدفی است که دنبال می‌کنند چون می‌خواهند تولید در کشور متوقف شود. به همین خاطر باید مراقب باشیم که تولید، تجارت و ترانزیت کالا در مورد اقلامی که به اقتصاد مردم، جامعه و کشور مربوط می‌شود، آسیب نبیند.

وی افزود: در این زمینه وزارت راه و شهرسازی، وزارت امورخارجه، وزارت بهداشت و وزارت کشور تکلیف دارند که تجارت همچنان برقرار نگه داشته شده و اجازه ندهند که به مردم آسیبی بیشتر از کرونا وارد شود. 

رئیس کمیته حمل و نقل ستاد ملی مبارزه با کرونا در ادامه گفت: نکته حائز اهمیت دیگر که وزارت راه و شهرسازی آن را دنبال می‌کند بحث رساندن دارو و کالاهای خاص از مبادی تولید چه در خارج و چه در خارج به شبکه توزیع و سپس رساندن آن به دست مردم و محل‌های مصرف به خصوص بیمارستان‌هاست.

وی افزود: در این زمینه لازم است که این تجهیزات و کالاهای اساسی از طریق پروازها، قطارها و وسایل حمل و نقل عمومی جا به جا شده و با رساندن آن در زمان مقرر این زنجیره پشتیبانی در این شرایط برقرار و به بهترین شکل تکلیف‌مان را برای جاری بودن زندگی مردم ایفا کنیم.

وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: موضوع مهم دیگر بحث غربالگری در پایانه‌ها و ترمینال‌هاست که کنترل‌های لازم انجام می‌شود. هم اکنون در خروجی ۱۳ استان که به ماموریت وزارتخانه مربوط می‌شود، مشارکت حداکثری داشته باشیم تا غربالگری انجام و مانع سفر افرادی شوند که  شناسایی می‌شوند. به این طریق اعتماد درجامعه و افکارعمومی با ارائه آمار مداوم منتقل خواهد شد.