به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، متن پیام فرزانه صادق مالواجرد، معاون وزیر راه و شهرسازی به شرح ذیل است:
کیفیت معماری بناهای عمومی و دولتی بهواسطه دامنه فراگیر تأثيرگذاری عینی و ذهنی اینگونه بناها، هم از باب آنکه نمودی از ارزشهای معماری و میزان توانمندی معماران در هر دوره بوده و هم از جهت جایگاه آن در تبیین و ترویج مفاهیم معماری و تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر سلیقه مردم، از اهمیت ویژهای برخوردار است و ضرورت پرداختن به این موضوع در حوزههای مختلف، از سیاستگذاری تا اقدامات ترویجی را محرز مینماید.
در راستای اقدامات مستندسازی، اطلاعرسانی و ترویجی معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، دو جلد کتاب معماری معاصر ایران با عنوان «۷۰ سال تجربه بناهای عمومی» با مشارکت سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی در سال ۱۳۸۸ تهیه و ضمن معرفی ۵۰ اثر از بناهای عمومی ساختهشده حدفاصل سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۷۰، زمینهای برای بررسی معماری بناهای مذکور و تحولات آن به جامعه حرفهای و دانشگاهی عرضه شد.
هماکنون بعد از گذشت دو دهه، با توجه به مجموعه شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و عواملی که کیفیت معماری و کمیت ساختوساز بناهای دولتی و عمومی را متأثر نمودهاند، بررسی نمونههایی ازاینگونه بناها در بازه زمانی ۱۳۹۰-۱۳۷۵ ضروری مینماید. در این راستا، انجام پژوهش بهمنظور بررسی معماری بناهای عمومی و دولتی در ۲۰ سال اخیر، با هدف معرفی آثاری شاخص از معماری بناهای عمومی و دولتی که هر یک بهنوعی نماینده طیفی از جریانها و گرایشهای طراحی معماری اینگونه بناها و فضاها هستند(فارغ از تأیید رسمی آنها) در دستور کار قرار گرفت که هماکنون در قالب جلد سوم کتاب معماری معاصر ایران، به متخصصان و علاقهمندان عرضه میشود.
یکبار دیگر بر خود وظیفه میدانم از استاد ارجمند ایرج اعتصام، برای آمادهسازی و تدوین جلد سوم این اثر ارزشمند، بنیاد «میرمیران» به دلیل میزبانی و فراهم آوردن بستر این رونمایی، قدردانی کنم و از جامعه حرفهای و دانشگاهی خواهشمندم، نظرات راهگشای خود را به ما منتقل کنند تا با این از این رهگذر، شاهد اتفاقات بهتری در سیاستگذاری و اقدامات ترویجی حوزه شهرسازی و معماری کشور باشیم.
با توجه به اینکه جامعه همچنان گرفتار بحران کرونا است و به جهت رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از عدم هرگونه تجمع، بهاجبار این مراسم را به شکل مجازی برگزار میکنیم.
امید است چاپ و انتشار این کتاب، زمینهای پربار برای بررسی و نقد جریان معماری معاصر و تلاش در مسير اعتلا معماری ایران فراهم آورد.