به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی رامین کاشف آذر اظهار کرد: حمل و نقل هوایی با ایجاد دسترسی به بازارها و نیز ایجاد بسترهای اقتصادی تولید جهانی به ایجاد و بهتر شدن اندازه کیک اقتصاد جهانی کمک میکند و کشورها بسترهای حمل و نقل هوایی خود را کامل کرده یا در حال توسعه آن هستند.
وی با بیان اینکه حمل و نقل هوایی در ایجاد انگیزه در سرمایهگذاران، بهبود فضای کسب و کار، تامین نیروی کار باکیفیت و بهره وری اقتصادی موثر است، گفت: توسعه شبکه پروازی در رونق هر منطقه موثر است و شاهد وجود یک رابطه دو سویه (دیالکتیک) میان توسعه شبکه هواپیمایی و رونق و توسعه اقتصادی هستیم.
دبیر کمیته هوانوردی عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه از ۱۷ شاخص پایش توسعه کشورها، ۱۵ شاخص مرتبط و تحت تاثیر حمل و نقل هوایی است، عنوان کرد: حمل و نقل هوایی یکی از بسترها و الزامات اصلی توسعه است و فرصت دسترسی را برای جوامع فراهم میکند.
زیان شرکت فرودگاهها از مدل فعلی کسب و کار شرکتهای هواپیمایی
کاشف آذر گفت: با گذشت سالها، مدل کسب و کار شرکتهای هواپیمایی فعال کشور به دلیل پیشی گرفتن تقاضا از عرضه در نظام بازار تغییری نکرده و به صورت نقطه به نقطه است و مدل مرکز پیرامون شکل نگرفته است، این مدل در درازمدت مشکل ایجاد میکند و شرکت فرودگاهها به عنوان بازیگر اصلی صنعت هوایی متضرر خواهد شد.
دبیر کمیته هوانوردی عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تأکید کرد: تا زمانی که مدل کسب و کار شرکتهای هواپیمایی تغییر نکند، شرکتهای مرتبط با هوانوردی عمومی و هواپیمایی منطقه ای ایجاد نمیشوند.
وی گفت: با توجه به شرایط موجود، بخش خصوصی نمیتواند نقطه شروع اصلاح اکوسیستم صنعت هوانوردی باشد زیرا سرمایهداران ترجیح می دهند بر هواپیماهای با ظرفیت بالا و در مسیرهای ویژه پرمسافر تمرکز کنند و به دنبال راه اندازی ایرتاکسی و هواپیماهای منطقهای نمی روند.
کاشف آذر عنوان کرد: شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در آستانه یک انتخاب استراتژیک مهم برای ورود به کسب و کار شرکتهای هواپیمایی است و برای پیادهسازی این استراتژی میتواند از ظرفیت ویژه خود یعنی داشتن گواهینامه عملیات شرکت هواپیمایی به دلیل ظرفیت مرکز خدمات هوایی ایران (وارسی پرواز) استفاده کند.
وی افزود: در این راستا، نهادهای حاکمیتی و بخش خصوصی در مراکز استانها میتوانند فقط با تهیه یک ناوگان هوانوردی عمومی یا هواپیمای منطقهای از همه امکانات فراهم شده در ذیل گواهینامه بهرهبرداری هوایی (AOC) شرکت برای تامین نیازمندیهای این حوزه استفاده کنند.
دبیر کمیته هوانوردی عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران توضیح داد: شرکتهای خصوصی با استفاده از پروانه بهرهبرداری (AOC) مرکز خدمات هوایی ایران (وارسی پرواز) میتوانند بدون نیاز به طی کردن بروکراسیهای پیچیده و نیاز به تامین ساختمان، نیروی انسانی و چندین ناوگان، فقط با یک ناوگان از امکانات فراهم شده استفاده کنند.
به گزارش فارس وی افزود: در آینده پس از اینکه به فعالیت طیف متنوع و گسترده هواپیماهای ویژه این حوزه دست یافتیم؛ شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تصمیم میگیرد که یا به صورت جدیتر این کسب و کارها را ادامه دهد یا به بخش خصوصی واگذار کند.