شناسهٔ خبر: 88584 - سرویس جاده‌ای

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اعلام کرد:

اهداف کلان وزارت راه و شهرسازی برون‌گرائی اقتصاد، ترانزیت و توجه به تجارت بین‌المللی است/ تکمیل و بهره‌برداری از کریدورهای شمالی _ جنوبی و شرقی _ غربی کشور یکی از مهمترین اقدامات زیرساختی است/ نقش ویژه استان اصفهان در چهارراه حمل و نقلی کشور/ ۱۸ درصد طرح بزرگ اقدام ملی در استان اصفهان است

پروژه های اولویت دار اصفهان مدیرکل راه و شهسازی استان اصفهان گفت: تکمیل و بهره‌برداری از کریدورهای شمالی _ جنوبی و شرقی _ غربی کشور یکی از مهمترین زیرساخت‌هاست و استان اصفهان با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی و قرارگیری در مرکز کشور نقش مهمی در این چهار راه حمل ونقلی ایفا می‌کند. 

علیرضا قاری‌قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)؛ در خصوص تاثیر اقدامات این اداره کل بر جامعه اظهار کرد: حوزه عملكردی این اداره كل بسيار گسترده و با اهميت است بنحوی که سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات ادارات کل راه و شهرسازی در سراسر کشور می‌تواند بر روند زندگی روزمره مردم تاثير بسزايی داشته باشد. 

وی افزود: عمران و نگاه توسعه‌ای به شهرهای استان، ارتقاء راه هاي مواصلاتی، جلوگیری از تضییع حقوق بیت‌المال و رفع تصرفات از اراضی دولتی، تامین مسکن و نظارت دقيق بر اجراي پروژه هاي در دست اقدام از جمله اموری است كه این اداره کل به آن اهتمام ويژه دارد. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان بیان داشت: عدالت در حوزه كاری، حفظ شان مردم، حركت به سوی استقرار دولت الکترونیک و خدمات‌دهی به ارباب رجوعان بصورت غیرحضوری در راستای تسریع فعالیت‌ها، کاهش حداکثری مراجعه حضوری و رضایتمندی اقشار مختلف مردم از دیگر اقدامات مهمی است که در این اداره كل به آن توجه می‌شود. 

وی در خصوص برنامه‌ها و اقدامات اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در سال جهش تولید گفت: با نامگذاری سال ۱۳۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به نام "جهش تولید"، اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان ضمن اقدام به تشکیل کارگروه‌های ویژه با تلاش و برنامه‌ریزی به عملیات اجرایی تمامی پروژه‌های اولویت‌دار سرعت بخشید. 

قاری‌قرآن با اشاره به اینکه از اهداف کلان وزارت راه و شهرسازی برون‌گرائی اقتصاد، ترانزیت و توجه به تجارت بین‌المللی است، عنوان کرد: تکمیل و بهره‌برداری از کریدورهای شمالی _ جنوبی و شرقی _ غربی کشور یکی از مهمترین این زیرساخت‌هاست و استان اصفهان با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی، قرارگیری در مرکز کشور و همجواری با ۹ استان دیگر، نقش مهمی در این چهار راه حمل ونقلی ایفا می‌کند. 

وی افزود پروژه آزادراه کنارگذر شرق اصفهان، از جمله پروژه‌های جهش تولید محسوب می‌شود که به لطف خدا ۶۳ کیلومتر آن در سال جاری افتتاح شده است. این پروژه مزایایی همچون کاهش هزینه و زمان سفر، کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی و مصرف سوخت، ایجاد یک وضعیت ایمن و روان‌تر در این بخش از کریدورهای ترانزیتی را در بردارد. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اذعان داشت: با سیاست‌گذاری‌های بعمل آمده از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ تاکنون و در راستای تحقق شعار سال جاری، علاوه بر پروژه کنارگذر شرق اصفهان، هفت پروژه دیگر شامل؛ (باند دوم بادرودکاشان، باند دوم نایین انارک، باند دوم تیرانسامان، باند دوم ندوشنورزنه، تقاطع غیرهمسطح چنار واقع در کاشان مشهد اردهال، جاده محمدآبادسفیدشهر و جاده برزککاشان) مورد افتتاح قرار گرفته و به بهره‌برداری رسیده است. 

وی با بیان اینکه ۱۰ پروژه راهسازی در سطح استان اصفهان در شرف افتتاح و بهره‌برداری است گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان ۱۴ پروژه راهسازی دیگر نیز در دست اجرا دارد که علاوه بر کیفیت مناسب از پیشرفت فیزیکی قابل توجه برخوردار بوده و در بازه زمانی تعریف شده به بهره‌بردای می‌رسند. 

قاری‌قرآن خاطرنشان کرد: در سال جاری اولویت اداره‌کل راه وشهرسازی استان اصفهان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بوده است بنابراین پروژه جدید تنها در صورت تامین منابع مالی تعریف شده و در حال حاضر نیز شش پروژه در سطح استان اصفهان در مجموع به میزان ۸۳.۵ کیلومتر در مرحله اجرای مناقصه قرار دارد. 
 
وی از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار استان به بخش حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت: پروژه قطار سریع‌السیر تهران قم اصفهان به عنوان یکی از پروژه‌های کلان استان محسوب می‌شود. این پروژه به طول ۴۲۰ کیلومتر از ایستگاه راه‌آهن تهران شروع می‌شود و به پل‌المپیک یا نقش‌جهان می‌رسد. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: ۲۱۲ کیلومتر از این پروژه در استان اصفهان است که با بهره‌برداری از آن مسیر تهران به اصفهان در طول یک‌ساعت و ۲۰ دقیقه طی می‌شود. 

وی گفت: از مهمترین برنامه‌های ما در بخش مسکن و ساختمان، پیگیری و احداث پروژه‌های طرح اقدام ملی مسکن در استان، تکمیل خدمات روبنایی مسکن‌مهر شامل مدرسه، مسجد و ...، تکمیل و اجرای پروژه‌های آماده‌سازی، تامین مسکن برای خانوارهای دومعلول، تکمیل و احداث پروژه‌های انبوه‌سازی مسکونی-تجاری و اداری و توسعه فناوری‌های نوین ساختمان در پروژه‌های در دست اجرا است. 

قاری‌قرآن بیان داشت: جهت رونق بازار مسکن در طرح اقدام ملی برای ساخت ۷۰ هزار و ۷۸۰ واحد در استان اصفهان برنامه‌ریزی شده که این عدد معادل ۱۸ درصد این طرح بزرگ و ملی در سطح کشور است. و از این میزان ۴۱ هزار و ۵۰۰ واحد در سه شهر جديد بهارستان، فولادشهر و مجلسی ساخته می‌شود. 

وی افزود: در طرح ملی مسکن استان اصفهان تا کنون بیش از ۷۸ هزار نفر متقاضی بوده و ثبت نام داشتند، درخواست بالغ بر ۱۳ هزار متقاضی تایید نهایی شده  و برای تمامی متقاضیانی که تایید نهایی شده و آورده اولیه را واریز نموده‌اند تامین زمین شده است.  

مدیرکل راه‌و شهرسازی استان اصفهان در خصوص وضعیت طرح‌های توسعه و عمران (طرح جامع و تفصیلی) در سطح استان اذعان داشت: مطالعات مرحله اول تهیه طرح جامع شهر اصفهان با رویکرد نوین به عنوان اولین پایلوت کشوری اتمام یافته و مشاورِ مرحله دوم درحال ارزیابی و انتخاب است. همچنین تهیه طرح جامع نطنز با رویکرد نوین به عنوان دومین پایلوت کشوری در مرحله اول، قرار دارد و طرح جامع نایین با رویکرد بازآفرینی شهری و حفاظت از بافت تاریخی در مرحله تهیه است. 

وی افزود: ۱۰ طرح تفصیلی و سه طرح جامع شهری در مرحله تحویل مدارک و ابلاغ، قرار دارند. سه طرح تفصیلی و چهار طرح جامع ابلاغ شده‌، ۱۱ طرح تفصیلی در مرحله اتمام و ارائه به کمیسیون ماده پنج جهت تصویب بوده و ۴۲ طرح در مرحله تهیه می باشند. همچنین پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۲ همه شهرهای استان از طرح جامع تفصیلی و مصوب برخوردارشوند. 
 
قاری قرآن در خصوص شاخص‌های مهم پروژه‌های اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان اذعان داشت: بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تقویت مشارکت بخش خصوصی در فعالیت‌های اقتصادی استان، حفظ اشتغال موجود، ایجاد اشتغال مولد، ساماندهی پروژه‌های عمرانی استانی و بهبود معیشت اقشار آسیب‌پذیر بخشی از شاخص‌های این پروژه‌ها است.