شناسهٔ خبر: 88906 - سرویس مسکن و شهرسازی

معاون مسکن و ساختمان در چهارمین سالگرد حادثه پلاسکو مطرح کرد؛

آیین‌نامه اجرای مبحث مراقبت و نگهداری از ساختمان‌های موجود تدوین می‌شود/ تغییر کاربری ساختمانی پس از بهره‌برداری از عوامل تاثیرگذار در بروز حوادث ناگوار است

پلاسکو معاون مسکن و ساختمان در چهارمین سالگرد حادثه فروریزش ساختمان پلاسکو بر مراقبت از کاربری‌ و کارکرد ساختمان‌ها به ویژه ساختمان‌های بلند تاکید و از تدوین آیین‌نامه اجرایی مبحث ۲۲ مقررات ملی و کنترل ساختمان خبر داد.

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در چهارمین سالگرد حادثه ساختمان پلاسکو و اقداماتی که وزارت راه و شهرسازی در حیطه وظایف خود برای عدم تکرار چنین حوادثی در دستور کار قرار داده است به ارایه توضیحاتی پرداخت.

معاون مسکن و ساختمان با بیان این مطلب که ساختمان پلاسکو ساختمانی قدیمی بود که با استانداردهای زمان خودش احداث شد، گفت: استانداردها و ضوابطی که امروز در حوزه مهندسی وجود دارد در آن مقطع وجود نداشت، به نظر می‌رسد اگر استانداردها و ضوابط امروزی در زمان ساخت ساختمان پلاسکو وجود داشت شاهد وقوع چنین حادثه‌ای با ابعادی که رخ داد، نبودیم.

 معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بعد از تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و ورود ضوابط و مقررات جدید در قالب شورای تدوین، شاهد تحولات بنیادین در صنعت ساختمان کشور بودیم که البته ضرورت دارد تا مقررات همواره بازنگری و به‌روز شوند.   

محمودزاده از فراهم شدن مقدمات اجرایی شدن مبحث ۲۲ مقررات ملی و کنترل ساختمان و همچنین مراقبت و نگهداری از ساختمان‌های موجود خبر داد و گفت: مبحث ۲۲ به زودی در آیین‌نامه‌ها و ضوابط اجرایی نهادینه و عملیاتی خواهد شد.

وی با بیان اینکه این مبحث به موضوع نگهداری ساختمان‌ها توجه دارد، تصریح کرد: بدین‌نحو بعد از اتمام عملیات ساختمانی، بهره‌برداری از ساختمان تا زمانی‌که کارکرد دارد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی علت حادثه پلاسکو را سهل‌انگاری کارکردها و کاربری‌های ساختمان برشمرد و تاکید کرد: باید از کاربری ساختمان‌ها در هنگام طراحی، ساخت و اتمام ساختمان، محافظت کرد. تغییر کاربری ساختمانی در زمان پس از بهره‌برداری از عوامل تاثیرگذار در بروز حوادث ناگوار ساختمانی است و شهرداری‌ها باید در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند.  

محمودزاده تصریح کرد: اتمام ساختمان به معنای اتمام کار نیست. زیرا  ساختمان تا زمانیکه بهره‌برداری می‌شود نیاز به تعمیر، نگهداری و بازرسی‌های فنی و دوره‌ای دارد. همچنین، استانداردهای سکونتی و آسایش و آرامش آن باید کاملا کنترل شود و هر زمانی که نیاز به اصلاح داشت باید به روزرسانی شود.

وی در خصوص احداث ساختمان جدید پلاسکو و نظارت عالیه وزارت راه و شهرسازی بر عملکرد احداث ساختمان جدید پلاسکو، گفت: نظارت وزارت راه و شهرسازی بر اساس قانون عام است و نظارت خاص برعهده دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله ناظران تعیین شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌هاست.