شناسهٔ خبر: 97228 - سرویس هوایی

گزارش نشست‌وبرخاست در فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در خرداد ۱۴۰۰

رشد پروازهای عبوری از آسمان ایران در خردادماه نسبت به سال گذشته

هواپیما هما در خردادماه سال جاری، نشست و برخاست و پروازهای عبوری نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بر اساس آماری که گروه آمار و اطلاعات هوانوردی شرکت فرودگاه‌ها و هوانوردی ایران منتشر کرده است، در ماه خرداد سال ۱۴۰۰، در مجموع ۲۸ هزار و ۴۷۶ نشست و برخاست در فرودگاه‌های تحت مالکیت این شرکت انجام شده است که ۲ میلیون و ۲۹۷هزار و ۲۴۱ مسافر و ۱۹ میلیون و ۴۶ هزار و ۸۲۴ کیلوگرم بار با استفاده از این پروازها جابجا شده‌اند. آمار نشست و برخاست نسبت به ماه خرداد ۱۳۹۹، ۲۹ درصد و دو رقم دیگر نسبت به اردیبهشت به ترتیب ۱۱ و ۲۱ درصد شد داشته‌اند. آمار نشست‌وبرخاست، جابجایی مسافر و حمل بار در فرودگاه‌های کشور در ماه خرداد ۱۴۰۰ نسبت به اردیبهشت سال جاری به ترتیب، ۲۱، ۳۴ و ۳۶ درصد رشد داشته است.

در این ماه، فرودگاه مهراباد با ۱۰ هزار و ۴۰۵ نشست و برخاست و جابجایی ۸۵۳ هزار و ۹۲۰ مسافر صدرنشین فرودگاه‌های کشور است و ۳۳/۳۳ درصد کل پروازها در این فرودگاه انجام شده است. پس از آن فرودگاه مشهد با جابجایی ۳۸۳ هزار و ۲۴۷ مسافر و وفرودگاه کیش (که در مالکیت منطقه آزاد کیش است) با جابجایی ۲۰۱ هزار و ۲۸۴ مسافر در رتبه‌های دوم و سوم ایستاده‌اند. فرودگاه شیراز نیز سومین فرودگاه پرتردد در جمع فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران بوده است.

در این ماه فرودگاه پارس آباد مغان با ۸ نشست و برخاست و جابجایی ۳۱۰ مسافر کم ترددترین فرودگاه کشور بوده و حداقل ۸۰ درصد از پروازها به ترتیب در ۱۰ فرودگاه مهرآباد، مشهد، شیراز، کیش، اصفهان، اهواز، بندرعباس، تبریز، خلیج فارس (عسلویه) و یزد انجام شده است. گفتنی است آمار فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) بعلت عدم ثبت و مغایرت گیری در سامانه، قابل بهره برداری نیست.

افزایش پروازهای نسبت به اردیبهشت

در ماه خرداد سال ۱۴۰۰، جمعا ۲۷ هزار و ۷۲۳ پرواز داخلی در فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران انجام شده و ۲ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۶۹۸ مسافر با استفاده از این پروازها جابجا شده‌اند. درصد تغییرات پروازهای داخلی نسبت به اردیبهشت ،۲۱ و ۳۵ درصد و درصد تغییرات نسبت به فروردین ۹۹، ۲۶ و ۸ درصد است.

از آنجا که فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران تنها مختص پروازهای داخلی است، این فرودگاه با آماری که بالاتر نیز ذکر شد، در صدر فرودگاه‌های کشور در زمینه پروازهای داخلی است. پس از این فرودگاه مجددا فرودگاه‌های مشهد، کیش و شیراز قرار دارند.

از آنجا که آمار مرتبط با فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در گزارش منتشر شده نیامده است، نمی‌توان در مورد تغییرات پروازهای بین‌المللی اظهار نظر کرد. اما در ماه خرداد سال ۱۴۰۰ به ترتیب از فرودگاه‌های مشهد، شیراز، تبریز، اصفهان، لارستان، بندرعباس، اهواز، ارومیه و گرگان ۷۵۳ نشست‌وبرخاست خارجی انجام شده که بخشی از این پروازها باری بوده‌اند. همچنین ۲۰ پرواز خارجی نیز از فرودگاه قشم، که تحت مالکیت شرکت فرودگاه ها نیست، انجام شده است.

افزایش تاخیر پروازهای داخلی

در ماه خرداد سال ۱۴۰۰، اوج پروازها از میان روزهای هفته در روز یکشنبه و در میان ساعات شبانه روز در ساعت ۱۹ بوده است. در این ماه ۹۷/۵۲ درصد کل پروازها داخلی، ۲/۲۳ درصد خارجی و ۰/۲۵ درصد به مقصد عتبات عالیات بوده است. در این ماه بیشترین تردد میان فرودگاه مهرآباد و فرودگاه مشهد انجام شده است. مسیرهای تشیراز-تهران و تهران-کیش در رتبه‌های بعدی قرار دارند. 

در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ فرودگاه کرمان با متوسط ۱۲۳ مسافر در هر پرواز و فرودگاه جیرفت ا متوسط ۲۷ مسافر در هر پرواز بیشترین و کمترین تراکم مسافر را شامل می‌شوند. همچنین در این ماه ۲۰ درصد از پروازهای برنامه‌ای شرکت‌های هواپیمایی داخلی، دارای تأخیر بوده و همچنین در همین مدت، متوسط زمان تأخیر پروازهای تاخیردار ۸۴ دقیقه بوده است.

در نهایت گفتنی است در پروازهای عبوری از فراز کشور در خرداد ماه سال جاری حدود ۶۶ درصد نسبت به ماه مشابه سـال گذشته افزایش دیده می‌شود.