به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حسین عباسنژاد با تبریک روز جهانی دریانوردی به جامعه دریایی کشور، اظهار داشت: ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی، ساماندهی شناورها و انضباط بخشی به ترددهای دریایی، جایگزینی شناورهای سنتی و اجرای کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتیها (سال ۲۰۲۴) از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه دریایی طی سال جاری تا کنون است.
ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی
وی ادامه داد: در حوزه ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی، ارتقاء سطح کیفی کنترل ترافیک دریایی در جهت پوشش کامل سواحل، بنادر و آب راههای تحت حاکمیت و تدوین دستورالعملها و آموزش بازرسان به منظور پیاده سازی رژیم نوین کنترل و بازرسی کشتیها (PSC و FSC) مبتنی بر بازرسیهای سخت گیرانه از شناورهای با ریسک بالا در بنادر تحت حاکمیت، تدوین شد.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه سطح کمی و کیفی بازرسیهای فنی و ایمنی از سکوهای ثابت و متحرک ایرانی در آبهای تحت حاکمیت علی رغم وجود شرایط خاص کرونایی ارتقا یافته است، عنوان کرد: همچنین دستورالعمل بازیافت کشتیها در ایران با مشارکت سازمان حفاظت از محیط زیست و نیز طرح جامع کنترل و بازرسی کشتیها در جهت ارتقاء کیفی بازرسیهای ناوگان در بنادر، تدوین شده است.
عباسنژاد با اشاره به اینکه مدیریت هوشمند اختصاص راهنمایی کشتیها با هدف ارتقاء سطح ایمنی عملیات پهلودهی و جداسازی کشتیها تدوین و اجرا شد، گفت: همچنین عملیات کشتی به کشتی در بنادر و آبهای تحت حاکمیت کشور در جهت ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست دریایی ساماندهی شد.
همکاری و هماهنگی با ستاد ملی کرونا و سازمان های دریایی
وی با تاکید بر اینکه در راستای همکاری و هماهنگی با ستاد ملی کرونا و سازمانهای دریایی، بخشنامههای صادره توسط سازمانهای بینالمللی در ارتباط با شیوع کرونا در حمل و نقل دریایی بررسی و به ذینفعان ابلاغ شد، عنوان کرد: همچنین در راستای اجرای موثر بخش نامههای ستاد ملی کرونا، پیگیریهای مداوم صورت پذیرفت.
برون سپاری خدمات دریایی
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در راستای برون سپاری خدمات دریایی، سند بالادستی واگذاری خدمات پهلودهی و جداسازی کشتیها به بخش خصوصی تدوین شد، اظهار داشت: در عین حال پیش نویس و طرح واگذاری امور اجرایی ثبت کشتیها به بخش خصوصی تدوین شد.
ساماندهی شناورها و انضباط بخشی ترددهای دریایی
عباسنژاد در مورد اقدامات صورت گرفته در بخش ساماندهی شناورها و انضباط بخشی ترددهای دریایی، گفت: مصوبات قانونی در رابطه با ثبت شناورهای فاقد هویت (تدوین دستورالعملها، تأمین تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مربوطه و انجام مکاتبات با ارگانهای مسئول در این زمینه) اجرا شد و با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور تدوین شیوه نامه ساماندهی شناورهای سنتی در بنادر بوشهر، هرمزگان و خوزستان همکاری لازم صورت گرفت.
جایگزینی شناورهای سنتی
وی در رابطه با جایگزینی شناورهای سنتی، عنوان کرد: کارگروه ماده ۸ طرح جایگزینی شناورهای دریایی سنتی با ظرفیت کمتر از ۵۰ تن لنچ باری تشکیل و پیشنویس دستورالعمل اجرایی مربوطه شد، همچنین برنامهریزیهای لازم در کمیته وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی به منظور پاسخگویی به درخواستهای مربوطه انجام شد.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: علاوه بر این هماهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جهت ساخت و تأمین موتورهای استاندارد دریایی و دراستای استفاده از حداکثر توان داخلی انجام پذیرفت.
اجرای کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتیها (سال ۲۰۲۴)
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، عباسنژاد به اجرای کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتیها (سال ۲۰۲۴)، اشاره و بیان کرد: مراحل تایید نمونه تصفیه آب توازن طراحی و توسط شرکت دانش بنیان در سطح ملی و سازمان بینالمللی دریانوردی و ساخته و همچنین دستورالعمل بازرسیهای کنترل بندری در جهت نظارت بر اجرای مفاد لازم الاجرای کنوانسیون تدوین شد.