شناسهٔ خبر: 106615 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

در جریان نشست خبری رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مطرح شد؛

افزایش ۳۰ درصدی ترانزیت نسبت به سال ۱۳۹۸/ نرخ کرایه‌های حمل و نقل مسافر افزایش نمی‌یابد/ افزایش قریب به ۳۰ درصدی میزان قیر اختصاصی در بودجه ۱۴۰۱/ صدور اخذ مجوز ورود ماشین‌آلات سنگین راهداری توسط مجلس 

داریوش امانی رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از عدم افزایش نرخ کرایه‌های حمل و نقل مسافر خبر داد و گفت:‌ در حوزه ترانزیت نیز در سال جاری ۸.۵ میلیون تن جابه‌جایی ترانزیت ثبت شد که نسبت به سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۳۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در نشست خبری این سازمان که روز دوشنبه، ۲۳ اسفندماه، به صورت مجازی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مبنی بر چگونگی افزایش نرخ کرایه‌های حمل و نقل مسافر تا پایان نوروز ۱۴۰۱، گفت:‌ با توجه به نارضایتی اصناف بخش حمل و نقل و افزایش هزینه این عزیزان در خصوص لاستیک، روغن و قطعات، در پی جلساتی که برگزار کردیم مقرر شد مسئولان مربوطه با مجموعه دولت همراهی کنند و در این خصوص افزایشی صورت نگیرد، ان‌شاءالله در سال آتی موارد را پیگیری می‌کنیم تا آنچه که باید محقق شود، رخ دهد.

وی در خصوص میزان ترانزیت در سال جاری نیز عنوان کرد:‌ تا کنون ۸.۵ میلیون تن جابه‌جایی ترانزیت ثبت شده است که نسبت به سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۳۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد و این رقم بسیار مناسب است. حال پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال این میزان به ۹.۵ میلیون تن نیز برسد.

امانی با اشاره به اعطای بسته‌های تشویقی روغن و لاستیک به رانندگان کامیون، اظهار کرد: سال گذشته جلسات پایش حمل و نقل را به ریاست مقام عالی وزارت راه و شهرسازی برگزار کردیم و در بحث جابه‌جایی اساسی قرار بود بسته‌های تشویقی برای رانندگان آماده شود که خوشبختانه با کمک همه دستگاه‌ها توانستیم در بسیاری از پایانه‌ها بحث توزیع روغن را داشته باشیم.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: همچنین تعدادی از لاستیک‌هایی که با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی باقی مانده بود را هم سعی کردیم در اختیار رانندگان قرار دهیم و تلاش می‌کنیم موارد ضروری رانندگان را در پایانه‌هایی که رجوع این عزیزان است، بدون واسطه در اختیارشان بگذاریم.

آمادگی بیش از ۹ هزار ماشین آلات راهداری به منظور خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی جاده‌ای

امانی، در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه در آستانه سفرهای نوروزی یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار ادارات کل راهداری استان‌ها قرار گرفته است، گفت:‌ راهدارخانه‌های استان‌های سردسیر نیز برای اقامت مسافران در صورت بارش سنگین و مسدود شدن راه‌ها تجهیز شده است و یکهزار و ۲۰۰ راهدارخانه با ۹هزار و ۵۰۰ ماشین‌آلات راهداری آماده خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی جاده‌ای هستند.

وی با اشاره به اینکه در خصوص نوسازی ناوگان باری علاوه بر امضای قرارداد با سازندگان داخلی، از ظرفیت واردات استفاده شده است، نیز اظهار کرد: پیش از این قراردادی هم با ایران‌خودرو دیزل داشته‌ایم که بخشی از آن اجرا شده است و امیدواریم بخش دیگر سال آینده اجرایی شود. بر اساس این قرارداد، سازمان راهداری معادل ۸۰ درصد قیمت فروش خودروهای سنگین تولید ایران خودرو دیزل را به خریداران تسهیلات می‌دهد.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برنامه نوسازی مینی‌بوس‌ها توسط این سازمان را تشریح کرد و گفت: در این راستا تا سال آینده از محل تولید داخل با همکاری خودروسازان و وزارت صمت اقداماتی انجام خواهد شد.

صدور اخذ مجوز ورود ماشین‌آلات سنگین راهداری توسط مجلس 

امانی درباره تردد از مرزهای زمینی کشورهای همسایه با بیان اینکه ۲۶ پایانه مرزی فعال داریم، عنوان کرد: بر اساس دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین با توجه به هماهنگی‌هایی که با کشورهای همسایه صورت گرفته است، برخی کشورها اجازه ورود ناوگان اتوبوسی را به مرزهای خود داده‌اند. همچنین برخی کشورها نیز اجازه داده‌اند تا کسانی که با خودروی شخصی قصد سفر به این کشورها را دارند، بتوانند در پایانه مرزی با اجرای عملیات کاپوتاژ، وارد این کشور شوند.

وی درباره برخی مصوبات بودجه سال آینده برای کمک به سازمان راهداری تصریح کرد: امسال با نمایندگان مجلس مذاکره داشتیم که بتوانیم مجوز ورود ماشین‌آلات سنگین راهداری را دریافت کنیم. این اجازه داده شد تا یا از محل منابع داخلی سازمان یا فاینانس داخلی ماشین‌آلات وارد شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه سه هزار میلیارد تومان بدهی سازمان راهداری به پیمانکاران راه‌های روستایی نیز با تصویب نمایندگان مجلس مطابق بودجه سال آینده در اختیار این سازمان قرار می‌گیرد، اظهار کرد:‌ از دیگر مصوبات بودجه سال آینده در مجلس اختصاص قیر رایگان است و میزان قیر اختصاصی در بودجه ۱۴۰۱ نسبت به سال جاری ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

امانی درباره قیمت بلیت ناوگان مسافری جاده‌ای یادآور شد: علی‌رغم نارضایتی صنف حمل و نقل از نرخ‌های کنونی و گرانی قطعه، لوازم یدکی، لاستیک و روغن، شرکت‌های حمل و نقلی با سازمان همکاری کرده و طبق دستور دولت سیزدهم مبنی بر عدم افزایش کالا و خدمات، قیمت بلیت اتوبوس در سال جاری افزایش نیافت ولی به دنبال گرفتن مجوز برای پوشش بخشی از هزینه‌های رانندگان حمل و نقل جاده‌ای در سال آینده هستیم.

الزام شرکت‌های حمل و نقل بار به اتصال دستگاه‌های پوز به سامانه‌های مالیاتی

وی درباره الزام شرکت‌های حمل و نقل بار مبنی بر اتصال دستگاه‌های پوز آنها به سامانه‌های مالیاتی بیان کرد: همه شرکت‌های حمل و نقلی ملزم شده‌اند تراکنش‌های مالی خود را از طریق کارتخوان‌های متصل به سامانه‌های امور مالیاتی و مورد تأیید سازمان راهداری انجام دهند در غیر این صورت با آنها برخورد می‌کنیم.

امانی تأکید کرد: امسال ۵۰۰ نقطه حادثه‌خیز را برطرف کرده‌ایم و با پلیس راهور صورتجلسه اصلاح این نقاط به امضا رسیده است. سایر نقاطی که باقی مانده‌اند نیز برای مسافران نوروزی آشکارسازی خواهیم کرد تا قبل از رسیدن راننده به نقطه حادثه‌خیز، از پر سانحه بودن آن منطقه مطلع شود. ۴۰۰ دوربین جاده‌ای نیز امسال به سامانه‌های نظارتی جاده‌ای اضافه شد.

وی در خصوص جاده چالوس و شکاف ایجاد شده در آن نیز گفت: تا آخر هفته جاری کار بازسازی جاده چالوس به اتمام می‌رسد، اما فعلاً در مسیر شمال به جنوب این جاده به صورت یکطرفه اجازه ترافیک داده شده، شانه خاکی شش متر تردد یک طرفه محل شکاف جاده نیز آسفالت شده تا خودروها از آن عبور کنند. همچنین با پلیس راهور به توافق رسیدیم برای تردد جنوب به شمال از تونل البرز در قطعه ۲ آزادراه تهران – شمال در طول دوره تعمیرات استفاده شود تا پس از تعمیر نهایی جاده، بار دیگر تردد به محور بازگردد.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در پاسخ به پرسشی درباره تداوم تردد کامیون‌های ترانزیتی کشورهای منطقه از خاک ایران به سمت ترکیه خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما در سال جاری پیگیری راه‌اندازی کریدورهای جدید ترانزیتی بود. با برخی کشورهای منطقه ترددهای آزمایشی (تست‌ران) را هماهنگ کردیم و در حال رایزنی هستیم که این ترددها ادامه‌دار باشد.