شناسهٔ خبر: 111380 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛

راه اندازی نهضت بهسازی معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی شهری

دیدار مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: از ۶۴۳ شهر مطالعه شده در کشور بعضا شهرهایی دارای معابر خاکی در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری هستند که به دنبال این هستیم در این شهرها نهضت بهسازی معابر خاکی راه اندازی شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، غلامرضا شریعتی اندراتی نماینده شهرهای بهشهر، نکا و گلوگاهِ استان مازندران به همراه شهرداران این شهرها ورییس شورای شهر نکا با مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در قانون بودجه سال جاری ظرفیت‌های خوبی برای نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تعریف شده است.

آئینی با بیان این که بهسازی معابر و آسفالت محلات هدف در اولویت شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار دارد، اظهار کرد: از  ۶۴۳ شهر مطالعه شده در کشور بعضا  شهرهایی دارای معابر خاکی در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری هستند و به دنبال این هستیم در این شهرها نهضت بهسازی معابر خاکی راه اندازی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین تاکید کرد تا قبل از تیرماه اعتبارات باقی مانده در خصوص پروژه‌های بازآفرینی شهری در شهرهای بهشهر، نکا و گلوگاه جذب شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به بند «د» تبصره ۱۱ قانون بودجه کل کشور گفت: این بند از ظرفیت خوبی برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی برخوردار است. بر این اساس شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان‌ها موظفند معادل سهم جمعیت ساکن در این مناطق از کل جمعیت هر استان را بر اساس آیین نامه اجرایی که به تصویب هیات وزیران می‌رسد، از محل عوارض ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده صرف محرومیت‌زدایی و بهسازی مناطق فوق الذکر در همان استان کند.

شریعتی نماینده شهرهای بهشهر، نکا و گلوگاهِ برخی پروژه‌های اجرایی بازآفرینی شهری از جمله بهسازی پیاده راه خیابان صفوی، تعریض خیابان امام و احداث خانه محله نکا را به عنوان محرک توسعه شهر برشمرد و گفت: برخی پروژه‌ها مانند ساماندهی حاشیه رودخانه نکارود از عناصر هویتی شهر محسوب می‌شوند.  

گفتنی است در بهشهر ۷۹ هکتار سکونتگاه غیررسمی وجود دارد که ۱۲ هزار و ۶۵۰ نفر در این بافت ساکن‌اند. همچنین ۱۱۵ هکتار بافت تاریخی این شهر ۱۵ هزار و ۷۸۱ نفر را در خود جای داده است. در ۲۹۸ هکتار بافت فرسوده شهر نیز ۶۳ هزار و ۲۷۰ نفر سکونت دارند. در شهر نکا نیز ۸ هکتار سکونتگاه غیررسمی وجود دارد که هزار و ۷۰۰ نفر در آن ساکن‌اند و در۱۱۶ هکتار بافت فرسوده این شهر ۲۴ هزار و ۳۳۰ نفر زندگی می‌کنند.

در شهر گلوگاه نیز ۳۲ هکتار بافت فرسوده با جمعیت بالغ بر ۱۱ هزار نفر وجود دارد.