به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مجید آزادی معاون توسعه و پیشبینی سازمان هواشناسی کشور در جلسه شورای مدیران سازمان هواشناسی کشور در تهران اظهار کرد: در هشدار مبتنی بر تاثیر دو عامل اصلی «اثر تخریبی» و «احتمال وقوع» سطح هشدار یا همان رنگ هشدار را تعیین میکند.
وی افزود: طبیعتا هرچه پدیده جوی مخربتر باشد سطح هشدار بالاتر و خطرناک تر است و هرچه سطح تخریب و احتمال وقوع پایین تر باشد، سطح هشدار نیز کاهش مییابد.
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: پیشبینیهای هواشناسی مبتنی بر احتمالات بوده و پایه مدیریت ریسک است. بنابراین مسئولین و مردم باید با این مفهوم آشنا شوند و هیچگاه پیشبینیهای هواشناسی را بصورت قطعی تلقی نکنند.
وی در ادامه گفت: بررسی دادهها خسارتهای جانی ناشی از سیل در کشور نشان میدهد که ایران یک کشور سیل خیز است و از دهه ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۰ خسارتهای جانی زیادی از این مخاطره جوی داشته است.
معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: روند تلفات سیل در ایران کاهش بوده است به طوری که در دهه ۱۹۵۰ بیشینه تعداد کشتههای سالانه ۲۰۰۰ نفر بوده است این آمار در دهه ۲۰۲۰ به محدوده ۱۰۰ نفر رسیده است.
به گزارش سازمان هواشناسی، آزادی اضافه کرد: به احتمال زیاد یکی از دلایل کاهش تلفات سیل در کشور احداث سدهاست چرا که یکی از وظایف این سازههای دو منظوره، کنترل سیلابها و کاهش آسیبهای آن است.