شناسهٔ خبر: 115019 - سرویس بنادر و دریانوردی
نسخه قابل چاپ

معاون استاندار هرمزگان در بازدید از جزیره هرمز مطرح کرد؛

چشم‌انداز روشنی در ساختار تجارت و توسعه دریایی هرمزگان وجود دارد/ آمایش سرزمینی با نگاه ویژه به اقتصاد دریا محور

بازدید معاون استاندار هرمزگان از جزره هرمز معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: ماحصل اقداماتی که در ساختار اقتصادی هرمزگان با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی در حال انجام است، چشم انداز بسیار روشنی را فرآروی حوزه تجاری و توسعه دریا محور استان قرارداده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رضا مدرس در حاشیه بازدید از جزیره هرمز که با حضور حمید خلیلی؛ مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دربانوردی و همچنین حسین عباس نژاد؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان صورت گرفت، با اشاره به وجود ۲۲۳۸ مترطول نوار ساحلی در استان هرمزگان، گفت: مهم‌ترین نکته‌ای که در توسعه اقتصادی و آمایش سرزمینی، وجود دارد نگاه ویژه به اقتصاد دریامحور است که مهم‌ترین مولفه این توسعه، بنادر هستند. 

وی به ظرفیت‌های توسعه تجارت دریایی بنادر غرب هرمزگان اشاره کرد و افزود: بندر لنگه یکی از بنادر بسیار فعال و اثرگذار در حوزه تجارت و بازرگانی محسوب می‌شود و طرح جامع توسعه این بندر برای افق ۱۴۰۴ مصوب شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان با بیان اینکه در قالب طرح جامع توسعه بندر لنگه، پیش بینی‌هایی در حوزه‌های مختلف زیربنایی و تجهیزاتی این بندر دیده شده است، یادآور شد: اراضی بندر لنگه در غرب استان در مرحله استحصال بوده و مطالعات آن درحال انجام است. 

مدرس تصریح کرد: به دلیل محدودیت اراضی در پسکرانه بندرلنگه در طرح جامع این بندر، اراضی جدیدی با هدف افزایش ظرفیت و بهبود خدمات در پیرامون آن  مورد توجه قرار گرفته که این ظرفیت می‌تواند توسعه بسیار خوبی برای منطقه غرب استان داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خود از بندر اقیانوسی سواحل مکران به عنوان تامین کننده نیازهای اساسی کشور نام برد و بیان کرد: مطالعات اولیه برای احداث آن درحال انجام است و امیدواریم این فرآیند با سرعت و دقت انجام شود. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان یادآور شد: ماحصل اقداماتی که در ساختار استان هرمزگان با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی، درحال انجام است چشم انداز بسیار روشنی در حوزه تجاری و توسعه دریا محور را نشان می‌دهد.

مدرس گفت: علاوه بر موارد یاد شده توجه به اسکله‌ها و بنادر گردشگری استان وجود دارد که به عنوان مثال سه مولفه شیلاتی، مسافری و گردشگری در طرح جامع بندر هرمز طراحی شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) اشاره کرد و ادامه داد: مبنای توسعه استان هرمزگان در دو محور طرح مطالعات یکپارچه بنادر و سند آمایش سرزمینی به دلیل مکمل بودن این دو محور در حال انجام است.

بهبود شرایط معیشتی ساحل نشینان

حسین عباس نژاد؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز کمک به بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی ساحل نشینان را از سیاست‌های جدی سازمان بنادر و دریانوردی دانست و بیان کرد: آنچه مهم است انتفاع مردم از دریاست، لذا در توسعه بنادر مباحث گردشگری، مسافری، صیادی و تجاری تلاش می‌شود ضمن ارائه خدمات مطلوب و ایمن به معیشت مردم بومی توجه شود.

وی پشتیبانی مایحتاج مردم از سرزمین اصلی به جزایر را از دیگر موضوعات مهم در طرح جزیره هرمز عنوان کرد و گفت: اجرای طرح جامع بندر هرمز علاوه بر اینکه توسعه معیشت ساحل‌نشینان استان به ویژه مردم این جزیره را به دنبال دارد، در ارتقای سطح ایمنی سفرهای دریایی و گردشگری این جزیره نیز اثرگذار خواهد بود.

توسعه گردشگری مبتنی برسرمایه گذاری بخش خصوصی

همچنین حمیدرضا محمد حسینی تختی؛ مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان نیز گفت: ما شاهد رونق و تغییر فرایندها در بخش گرشگری بودیم، زیرا اقتصاد و معیشت مردم ساحل نشین با بنادر عجین شده و تمامی اقداماتی که در توسعه زیرساخت گردشگری صورت گرفته اقتصاد جامعه محلی درآن ارجح است.

وی افزود: با اهتمام مدیر عامل سازمان بنادر و مدیریت استان، توسعه گردشگری برمبنای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال رونق است و در این زمینه می‌توان به واگذاری بنادر کوچک به بخش خصوصی در جاسک و سیریک اشاره کرد که فرآیند آن درحال انجام است.

به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، وی در خصوص طرح جامع بندر هرمز گفت: بعد از نقل و انتقالات در حوزه اسنادی مالکیت بندر هرمز متعاقب آن قرارداد سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری و زیرساخت‌های مسافری برای  بنادر شهید حقانی، هرمز و نخل ناخدا انجام می‌گیرد.