به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آیین تجلیل از خادمین اربعین وزارت راه و شهرسازی امروز سهشنبه با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و معاونان وزیر راه و شهرسازی در بخش حمل و نقل زمینی، هوایی و ریلی در محل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برگزار شد.
شهریار افندیزاده معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیته حمل و نقل سوخت اربعین حسینی (ع) در این مراسم گفت: بنابر دستور وزیر راه و شهرسازی و ستاد مرکزی اربعین از اردیبهشت ۱۴۰۱ ستاد اربعین در وزارت متبوع تشکیل شد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در این مراسم گفت: با افزایش زمان طرح اربعین امسال که از ۱۱ تا ۳۱ شهریورماه آغاز شد و طبق برآورد انجام شده ۳.۵ میلیون زائر در طرح بزرگ اربعین فقط در بخش جادهای جابجا شد.
وی با اعلام اینکه در ایام اربعین ۶پایانه در کشور فعال بودند، گفت: در غرب کشور مرزهای مهران، شلمچه، چزابه، خسروی ،باشماق، و مرز ریمدان در شرق کشور برای مسافران خارجی فعال بود.
افندیزاده با اعلام اینکه عملیات اربعین از طریق سه بخش حمل و نقل هوایی و ریلی و جاده ای انجام شد، افزود: ۱۸ فرودگاه کشور میزبان زوار اربعین بودند.
معاون وزیر با مقایسه آمار امسال و سال ۹۸ بیان کرد: در سال ۹۸ حدود ۳ میلیون زائر اعزام شده اند و در سال ۱۴۰۱ حدود ۳.۵ میلیون زائر ثبت شده است که سهم حمل و نقل و جاده ای ۹۱ درصد، ۵ درصد حمل ونقل ریلی و ۴ درصد حمل و نقل هوایی بود.
وی با اشاره میزان جابجایی ۷ میلیون زائر در مدت سه هفته خاطر نشان کرد: این حجم از جابجایی نقطه عطفی در این ایام بود.
افندی زاده با اعلام اینکه پایانه مهران و ایلام بیشترین تردد را داشته است، گفت: ۵۰ درصد تردد زائران از پایانه مهران و بعد از آن شلمچه با ۲۹درصد انجام شده است که این دو پایانه ۸۰ درصد جابجایی زوار را انجام دادند.
افندی زاده اعلام کرد در سه بخش ریلی هوایی و جاده ای قرارگاه مرکزی ایجاد و درایام اربعین خدمات شبانه روزی به زائران ارائه شد.
وی افزود: در سه استان ایلام، کرمانشاه و خوزستان و همچنین سیستان و بلوچستان در مجموع در ۱۱محور ۱۳۰۴کیلومتر راهسازی و بهسازی انجام شد تا موج ترافیک در این محورها کمتر شود.
معاون وزیر با اشاره ۴ بانده کردن محور ایلام گفت: این امر موجب شد که وضعیت تردد بهتری داشته و مشکل ترافیکی کمتری داشته باشیم.
وی با اشاره به ظرفیت راه ها و ایمنی جاده ها افزود: ۶۵ درصد حمل و نقل جادهای در ایام اربعین با خودروی شخصی انجام شد.
افندی زاده گفت: ۸هزار دستگاه اتوبوس از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در اختیار عملیات اربعین قرار گرفت و مجموع سرویس های رفت و برگشت ۷۱هزار ششصد سرویس در این مدت گزارش شد.
به گفته افندی زاده پایانه های مرزی با دستور وزیر راه و شهرسازی ارتقا یافتند و حدود ۱۲۰۰ میلیارد برای این امر هزینه شد چرا که بحث زیر ساخت در حوزه حمل و نقل و ایمنی بسیار مهم و حائز اهمیت بود.
معاون وزیر لغو پروازهای چارتری به عراق و کنترل قیمت بلیت پروازها را به دستور وزیر راه و شهرسازی از اقدامات مهم این ایام برشمرد و گفت: در این ایام قیمت مسیر هوایی به عراق به صورت رفت و برگشت ۶ میلیون تومان اعلام شد.
افندی زاده با اشاره به فعالیت حوزه هوایی و حجم بالای اعزام زائر در مدت دو هفته گفت: از ۱۲ شهریور تا ۳۰ شهریور، ۲۴۳۱ پرواز از ۱۸ فرودگاه کشور انجام گرفت و بیش از صدهزار نفر را جابجا کردند.
وی کنترل قیمت بلیت هواپیما را از نکات مثبت برشمرد و بیان کرد: در ایام اربعین فروش چارتری نداشتیم.
معاون وزیر در پایان ضمن تقدیر از برگزارکنندگان مراسم تجلیل از خادمان اربعین گفت: امسال در حوزه حملونقل کار بزرگی با کمترین اشتباهات انجام شد که می تواند سرمشق برای سالهای آینده باشد.