مجری طرح راه آهن چابهار- زاهدان مطرح کرد؛

معماری ایستگاه راه آهن خاش با الهام از طبیعت منطقه
شناسهٔ خبر: 119833 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

ریل راه آهن مجری طرح راه آهن چابهار- زاهدان گفت: ایستگاه راه‌آهن خاش واقع در راه آهن زاهدان- چابهار با الهام از کوه آتشفشانی تفتان طراحی شده است و با بهره‌گیری از عناصر معماری ایرانی، مهمان نواز بودن هموطنان در این منطقه از کشور را تداعی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رحمت رضایی، مجری طرح راه آهن چابهار- زاهدان با اشاره به افتتاح ایستگاه راه آهن خاش در محور ریلی خاش- زاهدان گفت: ایستگاه راه آهن خاش با الهام از کوه آتشفشانی تفتان طراحی و در ابتدای ورودی شهر خاش در زمینی به مساحت بیش از ۵ هزار متر مربع احداث شده است.

وی با تاکید براینکه طراحی ایستگاه با بهره‌گیری از عناصر معماری ایرانی، مهمان نوازی هموطنان این منطقه از کشور را تداعی می‌کند، عنوان کرد: به گونه‌ای که درب ورودی تمثیلی از استقبال و درب خروجی نشان از بدرقه مسافران دارد.

رضایی مساحت ایستگاه راه آهن خاش را پنج هزار و ۵۰۰ متر مربع اعلام کرد و گفت: این ایستگاه در ابتدای ورودی شهر احداث شده، اسکلت ساختمان بتنی است و برای نما از سنگ و آجر استفاده شده است.

مجری طرح راه آهن چابهار- زاهدان اعتبار هزینه شده برای ساخت ایستگاه راه آهن خاش را یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خواند و اظهار کرد: طرح ریلی چابهار- زاهدان دارای یک ایستگاه درجه یک در چابهار، چهار ایستگاه درجه دو در خاش، ایرانشهر، نیکشهر و چابهار و ۲۷ ایستگاه درجه سه است که بخشی از ایستگاه‌های مسیر در مرحله اجرا، تعدادی مطالعه و عملیات اجرایی تعدادی از ایستگاه‌ها نیز همراه با ایستگاه خاش به اتمام رسیده است.

به گزارش شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، رضایی احداث راه آهن چابهار- زاهدان را موجب افزایش ظرفیت ترانزیت کالا در کریدور شمال- جنوب و توسعه استان سیستان و بلوچستان دانست و افزود:‌ پیش بینی می شود میزان ۲.۸ میلیون تن بار و ۹۲۷ هزار نفر مسافر در سال اول بهره برداری و ۷.۷ میلیون تن بار و ۲.۰۴ میلیون نفر مسافر در سال بیستم بهره برداری از طریق این مسیر ریلی جا به جا شود و از این طریق سهم ایران در ترانزیت بین المللی افزایش چشمگیری خواهد یافت.