عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راهآهن، بنادر و فرودگاههای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور با حضور در غرفه وزارت راه و شهرسازی در ششمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ضمن تبریک هفته حملونقل و با اشاره به تاریخچه این روز گفت: در آذر ماه سال ۱۳۶۲، کالاهای اساسی در بنادر انباشته شده بود که در پی آن حضرت امام خمینی (ره) با صدور پیامی، از کامیون داران درخواست کرد تا به بنادر جنوبی رفته و در انتقال کالاها به سراسر کشور مشارکت داشته باشند. به دنبال این پیام، کامیون داران از سراسر کشور در بنادر حاضر شدند و کالاهای اساسی را به استانهای کشور منتقل کردند.
خطیبی خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۷۶، به پیشنهاد وزارت راه و ترابری سابق ۲۶ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز ملی حمل و نقل انتخاب شد و هر ساله مردم با بزرگداشت این روز، جهاد و فداکاری کامیون داران و کارکنان بخش حمل ونقل کشور گرامی داشته می شود.
وی افزود: متناظر با این روز هر سال نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته برگزار میشود و فرصت مناسبی در این نمایشگاه برای هماندیشی و هم فکری فعالان صنعت حملونقل فراهم میشود.
خطیبی ادامه داد: همچنین آخرین دستاوردها و راهکارها و روشهای جدید در حوزه فن و ایدههای قابل اجرا در همه شقوق مختلف حملونقل نیز در این نمایشگاه در معرض دید علاقمندان قرار میگیرد.
معاون ساخت و توسعه راهآهن، بنادر و فرودگاهها، حملونقل را موتور محرکه در توسعه اقتصادی هر کشور دانست و گفت: تحولات سریع فناوری در این بخش و ارتباط آن با فرایندهای توسعه اقتصادی و اجتماعی نشان میدهد که هر کشوری به این موضوع توجه ویژه داشته باشد، میتواند از این ظرفیت بهرهمند شود و اگر کارآمدی در این بخش داشته باشیم زمینه توسعه همه جانبه کشور خواهد شد.بنابراین توجه به این موضوع برای همه کشورها از جمله ما حائز اهمیت است.
خطیبی خاطر نشان کرد: ایران نیز با توجه به موقعیت ژئواستراتژیکی که دارد از شرایط خاصی برخوردار است و یکی از مباحث مهمی که باید به آن توجه شود بحث زیرساختهای حملونقل است.
وی در ادامه با اشاره به ششمین نمایشگاه حملونقل گفت: این نمایشگاه محل همفکری بخشهای مختلف صنعت حملونقل است و عرضه دستاوردهای مربوط به شرکتهای دانش بنیان در این نمایشگاه جایگاه خاص خود را دارد.
خطیبی خاطر نشان کرد: امسال و سال گذشته هم تلاش زیای کردیم تا شرکتهای دانش بنیان را وارد این صنعت کنیم و تعداد زیادی و طرح و قرارداد را باهم اجرا کردیم و دستاوردهای خوبی هم به همراه داشت.
این مقام مسئول گفت: میتوانیم ادعا کنیم صنعت ریلی در عرصه زیرساخت خودکفا شده است و با استفاده از دانش و توان مهندسان ایرانی و مجموعههای دانشگاهی و تحقیقاتی همه نیازهای خود را برطرف میکنیم.