به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از اردبیل، آیدین هاشمی معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل در بازدید از اداره ماشین آلات گفت: فرسودگی و عمر بالای ماشینآلات راهداری و حمل و نقل جادهای استان که هر سال در طرح زمستانی مورد استفاده قرار میگیرد از دغدغههای اصلی مدیران و پرسنل راهداری در مسیر خدمترسانی بهتر به مردم است که نوسازی آن به عزم ملی و جهادی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه مجموع ماشینآلات سنگین، نیمهسنگین و سبک راهداری استان اردبیل ۱۷۵ دستگاه با عمر متوسط ۲۶ سال است، اظهار کرد: راهداری استان به ۱۶۱ دستگاه انواع ماشینآلات راهداری نیاز ضروری دارد.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل از احصای ماشینآلات مورد نیاز استان و ارائه آن به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور خبرداد و گفت: انتظار میرود متولیان امر جهت تامین ماشینآلات مورد نیاز توجه ویژه داشته و اقدامات عملی انجام دهند تا در زمان بارش برف، کولاک شدید، یخبندان و شرایط بحرانی خدماترسانی به شهروندان دچار مشکل نشود.
هاشمی گریدر، لودر، کامیون، بیل مکانیکی، کامیونت، کشنده، برفخور، نمک پاش مکانیکی، بولدوزر و خودرو سواری کمکدار را از جمله تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل عنوان کرد.
۲۰۰ میلیارد ریال برای تعمیرات ماشینآلات راهداری اردبیل هزینه شد
هاشمی با بیان اینکه امسال برای تعمیر و اورهال کردن ماشینآلات راهداری بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شده تصریح کرد: علاوه بر این برای آمادگی در فصل زمستان ۳۵ هزار تن نمک و شن خریداری و در انبارها و راهدارخانهها استان برای استفاده در مواقع ضروری ذخیرهسازی شده است.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل از بخش خصوصی مانند مرغداران، دامداران و کشاورزان و دیگر دستگاهها و نهادها از جمله مرزبانی، شرکتهای برق، گاز و مخابرات، امور عشایری و جهاد کشاورزی خواست از هماکنون برای بازگشایی راه های مرتبط خود در زمان بارش برف تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
۷۵ تیم راهداری در راه های ارتباطی استان اردبیل مستقر هستند
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل با اشاره به استقرار راهداران در جادهها ، گردنههای سختگذر و راهدارخانههای ثابت و سیار استان گفت: در طرح زمستانی امسال با هدف ارائه خدمات بهتر به مردم و مسافران ۴۰۰ راهدار در قالب ۷۵ تیم در ۲۳ نقطه از راههای ارتباطی این استان مستقر هستند.
هاشمی با بیان اینکه امسال طرح زمستانی راهداری از ۱۵ آذرماه آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ادامه دارد، افزود: در این طرح راهداران استان اردبیل در مجموع با استفاده از ۲۶۵ دستگاه انواع ماشینآلات سنگین، نیمه سنگین و سبک که بخشی از آن استیجاری است به مردم و مسافران ارائه خدمت میکنند.
وی همچنین از رانندگان خواست هنگام سفر تجهیزات لازم زمستانی از جمله زنجیر چرخ، سوخت کامل و سیستم گرمایشی را به همراه داشته و قوانین راهنمایی و رانندگی و سرعت مطمئنه را رعایت کرده و از سبقت غیرمجاز نیز جدا پرهیز کنند.
معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل از مردم خواست همچنین قبل از سفر با سامانه ۱۴۱ و یا با شماره تلفن ۳۳۷۴۵۹۰۲ مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل تماس گرفته و از آخرین وضعیت راهها مطلع شوند.
گفتنی است از مجموع ۶ هزار و ۷۳۶ کیلومتر راه ارتباطی استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۵ کیلومتر راه اصلی، ۷۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۴۷ کیلومتر راه درون شهری و بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی است، از بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۷۴ کیلومتر آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شنی و هزار و ۲۲۱ کیلومتر خاکی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر ، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران ، صایین ، کجل، نقدوز ، الماس ، لنگان ، قرهآغاج و اسالم در راههای ارتباطی این استان قرار دارند.