به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛ محمد محمدیبخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: سند عملکردی رزمایش پدافند پرتوی حامی ۱۴۰۱، به مراجع داخلی و بین المللی ارائه میشود.
در این راستا رزمایش پدافند پرتوی حامی ۱۴۰۱، صبح امروز توسط کمیته پدافند غیرعامل و مدیریت بحران سازمان هواپیمایی کشوری و با مشارکت قرارگاه پرتوی سازمان پدافند غیرعامل کشور و فرماندهی ویژه شهرستان ری، در منطقه فشافویه تهران و با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از مسئولین لشکری و کشوری برگزار شد.
محمدی بخش در این رزمایش به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: براساس دستورالعمل های ایکائو سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان مسئول رسیدگی به سوانح، موظف است برنامه های عملیاتی و اجرایی در این خصوص را در دستور کار خود قرار دهد و طرح های اضطراری را تمرین کند.
وی افزود: بنابراین رزمایش پرتوی حامی ۱۴۰۱، با حضور دستگاههای ذیربط و با استانداردهای رسیدگی به سوانح اجرا شد.
رزمایش ترکیبی با محوریت بررسی سوانح
محمدی بخش تصریح کرد: در کشور ما اجرای یک تمرین عملی و علمیاتی و بازخورد نواقص و معایب در مواقع بروز بحران و رسیدگی به اینگونه موضوعات همواره مغفول مانده بود، بنابراین مقرر شد یک رزمایش ترکیبی با محوریت بررسی سوانح و کالای خطرناک در دستور کار قرار گیرد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در این گونه موارد همکاری و همراهی تمامی دستگاههای اجرایی از محل حادثه تا دستگاههای نظامی، امنیتی، قضایی و دستگاههای امدادی باید با هماهنگی کامل ورود یافته و بتوانند ضمن تسکین آلام، رسیدگی به موقع را در دستور کار قرار دهند.
وی با بیان اینکه عمده دستورالعمل های رسیدگی به بحران از جمله رسیدگی به بحث سوانح تاکنون بیشتر تئوریک بود تا عملی، افزود: در این رزمایش قرار است نقاط ضعف و قوت احصاء شده و مستندات به عنوان سند بالادستی به مجامع داخلی و بین المللی ارائه شود چرا که این موضوع توسط ایکائو از ایران خواسته شده و لازمه آن اجرای این رزمایش و بازخورد آن در تمامی دستگاهها و نهادهاست.
محمدیبخش با اشاره به پرهیز از اقدامات جزیره ای در بحران و حوادث بیان داشت: لازم است با هم افزایی در امر اطلاع رسانی در اکثر نقاط کشور و استانها در مواقع بروز بحران و حوادث، تمامی دستگاهها و بخشهای مختلف با تکالیف خود آشنا شوند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت با برگزاری این رزمایش هر کدام از بخشها میدانند در چه نقطه ای، براساس چه دستورالعملی و با چه شرح وظایفی اقدام کنند. بنابراین بحث ارتباط، جمع آوری، مستندسازی، رسیدگی به خانواده ها برای تمامی موضوعات برنامه ریزی شده و با تعیین یک برنامه عملیاتی و قابل تعمیم برای تمامی دستگاهها به عنوان الگو مد نظر قرار گرفته و هماهنگی در صحنه را تمرین خواهیم کرد.
۳ قرارگاه پدافند سایبری، پرتویی و زیستی در کشور فعال شد
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در رزمایش پدافند پرتوی حامی ۱۴۰۱، اظهار داشت: برگزاری رزمایشها از جنس کسب آمادگی برای هماهنگی حداکثری است تا کارآمدی را به نمایش بگذارد.
وی با بیان اینکه ۳ قرارگاه پدافند سایبری، پرتویی و زیستی در کشور فعال شد، گفت: رزمایش پدافند پرتوی تمرینی برای کسب آمادگی و ارتقاء زمینه هماهنگیها است که ضریب موفقیت در مواجهه با حوادث احتمالی را افزایش میدهد.
اسلامی افزود: درصورتی که کارآمدی لازم وجود نداشته باشد، نمیتوان شرایط را به قابلیتهای لازم ارتقاء داد، بنابراین اینکه همه ارگانها تحت یک فرمان وارد عملیات شده و بدون از هم پاشیدگی و پذیرش مداخله اقدامات لازم رو انجام دهند، بسیار اهمیت دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به اجرای پدافند پرتوی در شهرستان ری گفت: در مواردی که شکست یا مشکلی داشتهایم، به واسطه به هم ریختگی فرمانداری میدان بوده، بنابراین مهمترین پیام این رزمایش آن است که فرماندار به عنوان عالیترین مقام جغرافیایی کار فرماندهی میدان را انجام داده است.
وی تصریح کرد: از اینرو برگزاری این رزمایش تمرینی برای کسب آمادگی و ارتقاء زمینه هماهنگیها است که ضریب موفقیت در مواجهه با حوادث احتمالی را افزایش میدهد.
اسلامی افزود: اعتماد، هماهنگی و کارآمدی موثر در راستای ایجاد ثروت امید برای مردم از اهداف برگزاری رزمایشها است، بنابراین توجه به این شاخصهها بسیار مهم است.
به گزارش روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سه قرارگاه پدافند در کشور فعال است و این قرارگاهها باید همواره زنده و پویا مانده و نقش خود را در صحنه ایفا کرده و برای جامعه قابل اتکاء باشند.