سعید معیدفر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درباره برگزاری مسابقه هنری ایمنی راهها در مدارس و برای دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی اظهار کرد: یکی از مهمترین مصوبات ما از دو سال گذشته که کمیته فرهنگی - اجتماعی کمیسیون ایمنی راهها را تشکیل دادیم سرمایهگذاری فرهنگی در بحث آموزش فرهنگ ایمنی در رانندگی به دانشآموزان بود. از آنجایی که میدانیم بسیاری از رفتارهای دوران جوانی و بزرگسالی میتواند در زمانهای کودکی و نوجوانی شکل بگیرد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا آموزش ایمنی رانندگی را از کودکی و در مدارس آغاز کنیم.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور اجتماعی و فرهنگی ادامه داد: کودکان و نوجوانانی که شاهدند چگونه بزرگترهایشان رفتارهای ناایمن در هنگام رانندگی دارند، آنها نیز به تدریج از این رفتارهای پرخطر در بزرگسالی و در هنگام رانندگی خود استفاده میکنند. بنابراین تلاش ما این بود تا یک سرمایهگذاری جدی در حوزه آموزش و پرورش داشته باشیم.
رئیس کمیته فرهنگی اجتماعی و آموزش کمیسیون ایمنی راهها افزود: به همین دلیل تفاهمنامهای با معاونت سلامت وزارت آموزش و پرورش به امضا رساندیم که یکی از مفاد این تفاهمنامه وارد کردن مباحث ایمنی راهها و حمل و نقل به کتابهای آموزش مدارس است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مفاد این تفاهمنامه با آموزش و پرورش، ایمنسازی مدارس حاشیه جادهها است گفت: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در این زمینه تلاشهایی کرده و قرار است این تلاشها به صورت یک سند تهیه شود. تعداد مدارس ناایمن حاشیه راهها بیش از چهار هزار مدرسه است که با اقدامات لازم، ایمنسازی میشوند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مفاد تفاهمنامه کمیسیون ایمنی راهها و وزارت آموزش و پرورش برگزاری مسابقه هنری میان دانشآموزان مقاطع مختلف تحصیلی است تا سؤال درباره چگونگی دستیابی به ایمنی حمل و نقل را در اذهان آنها ایجاد کنیم و دانشآموزان نیز پاسخهای خود را در این زمینه و در قالبهای هنری به ما ارسال کنند.
معیدفر اظهار کرد: سازمان دانشآموزی از سوی وزارت آموزش و پرورش متولی برگزاری این مسابقه هنری شده است؛ مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی هم از سوی وزارت راه و شهرسازی نمایندگی برگزاری این مسابقه را دارد.
وی بیان کرد: جشنواره نهایی این مسابقه در بهمن ماه سال جاری برگزار میشود و از سه ماه قبل نیز دانشآموزان کارهای هنری خود را در بخشهای نقاشی، خاطرهنویسی، فیلم، عکس و داستاننویسی به مدارس ارائه میدهند که ابتدا این آثار در سطح استانی بررسی و برگزیدهها انتخاب میشوند و سپس برگزیدگان استانی به مسابقه کشوری راه مییابند تا برگزیدگان ملی در بهمن ماه با حضور مسئولان دو وزارت راه و شهرسازی و آموزش و پرورش و سایر دستگاههای مرتبط با حوزه فرهنگسازی ایمنی رانندگی مورد تشویق قرار بگیرند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: نتیجه برگزاری این مسابقه اندیشیدن دانشآموزان درباره ایمنی حمل و نقل است. آموزش و پرورش یکی از کانونهای مهم اجرای اقدامات فرهنگی اجتماعی است تا در آینده بسیاری از رفتارهای ناایمن اعضای جامعه در حوزههای مختلف از جمله ایمنی در رانندگی برطرف شود.
وی ادامه داد: از آنجایی که بیشترین اقشار در معرض تلفات رانندگیهای ناایمن کودکان و سالمندان هستند، تلاش برای فرهنگسازی در حوزه ایمنی در حمل و نقل برای کودکان و دانشآموزان، آمار تلفات یکی از این دو گروه در معرض تلفات رانندگی را کمرنگتر میکند./
نظر شما