شناسهٔ خبر: 131172 - سرویس وزارتی
نسخه قابل چاپ

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه تشریح کرد:

اهتمام دولت سیزدهم بر اجرای پروژه های اتصال با کشورهای همسایه از رشت-آستارا تا شلمچه-بصره/ بودجه ۲۳۰ میلیون دلاری عراق برای اجرای خط ریلی اتصال به ایران

ببینید | نشست مشترک وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران  و وزیر حمل و نقل جمهوری عراق معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی بر اجرای پروژه های اتصال با کشورهای همسایه از رشت آستارا تا شلمچه بصره در دولت سیزدهم اهتمام ویژه دارند، تصریح کرد: بعد از پیگیری های متعدد مسئولان عالی رتبه ایران، برای نخستین بار طرف عراقی برای اجرای راه آهن شلمچه-بصره بودجه وبرنامه زمان بندی مشخص کرده است.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی بر اجرای پروژه های اتصال با کشورهای همسایه از رشت آستارا تا شلمچه بصره در دولت سیزدهم اهتام ویژه دارند، تصریح کرد: بعد از پیگیری های متعدد مسئولان عالی رتبه ایران، برای نخستین بار طرف عراقی برای اجرای راه آهن شلمچه-بصره بودجه وبرنامه زمان بندی مشخص کرده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری تصریح کرد: دولت سیزدهم روی پروژهای اساسی و استراتژیک مثل رشت- آستارا، شلمچه - بصره، اتصال چابهار و تکمیل کریدور شمال و جنوب تأکیدات بسیاری داشته اند و با پیگیری و تماس های رئیس جمهور، معاون اول و وزرای خارجه و اهتمام وزیر راه و شهرسازی امروز راه آهن شلمچه-بصره وارد فاز اجرایی و عملیاتی شد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: در سفر یکروزه وزیر حمل ونقل عراق به ایران و برگزاری نشست مشترک پنج ساعته در وزارت راه و شهرسازی، خوشبختانه این بار زمان بندی اجرایی راه آهن شلمچه-بصره ارائه شد و این پروژه برای اتصال ریلی به عراق و دیگر کشورها بسیار مهم و استراتژیک و از نظر تجاری حایز اهمیت است.
وی یادآور شد: خوشبختانه ایران بعد از چین، عراق، امسال رشد قابل توجهی داشته است که معتقدم که با انجام پروژه های مورد پیگیری استراتژیک ریلی این حجم افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت و عملیات اجرایی راه آهن شلمچه-بصره بعد از ماه مبارک رمضان آغاز می شود.
صفری بیان کرد: عراق برای راه آهن شلمچه-بصره حدود ۲۳۰ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته است که برای نخستین بار این اتفاق افتاده است.
وی افزود: بزرگراه خسروی به بغداد از موارد دیگر مورد مذاکره با طرف عراقی بود که بخشی از آن چهار بانده و آسفالت شده است و بقیه قسمت های آن در دست اجرا است که با توجه به فاصله ۱۱۰ کیلومتری خسروی تا بغداد، استفاده از این مسیر که کوتاه تر از مسیرهای دیگراست، حایر اهمیت است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه اظهار کرد: طرف عراقی برای تکمیل بزرگراه خسروی-بغداد بودجه مصوب کرده است و دو طرف در اتصال های جاده ای و ریلی بسیار مصمم هستند.