خیراله خادمی مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه حمل و نقل و زیربناهای کشور در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی استان خوزستان را دارای ظرفیتهای ویژه از لحاظ وجود بنادر بزرگ دانست و گفت: بندر امام خمینی(ره) محل تخلیه و بارگیری کالاهای وارداتی و صادراتی و پتانسیلهای صنعتی و کشاورزی است و ۷۵ درصد غلات کشور از این بندر وارد ایران میشود.
وی افزود: پتانسیلهای بالقوه در جنوب کشور، استان خوزستان را به یک حوزه مهم برای حملونقل بار و مسافر تبدیل کرده است که بخش اعظمی از ترانزیت کشور از این استان انجام میشود.
خادمی با اشاره به رتبه سوم استان خوزستان در ترانزیت کالا و رتبه پنجم در جابهجایی مسافر در کشور گفت: به همین خاطر زیرساختهای حملونقلی این استان در بخشهای ریلی، آزادراهی و بزرگراهی باید متناسب با ظرفیتهای موجود توسعه یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در استان خوزستان ۱۱ طرح ملی در دست وزارت راه و شهرسازی وجود دارد، افزود: عملیات اجرایی ۵۰ پروژه از این ۱۱ طرح ملی آغاز شده است.
خادمی خاطر نشان کرد: ۶۰۰ کیلومتر مسیر بزرگراهی در این استان تکمیل شده است و یا در دست ساخت قرار دارد و هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه و بزرگراه نیز در برنامه قرار دارد.
وی گفت: با توجه به توپوگرافی منتطقه و کوهستانی بودن بخشی از مسیر پروژه.ها تکمیل این طرحها به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
بهره برداری از ۴۴.۵ کیلومتر بزرگراه به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه حمل و نقل و زیربناهای کشور با اشاره به سفر اخیر هیات دولت به خوزستان گفت: در این سفر، در حوزه بزرگراهی ۴۴.۵ کیلومتر بزرگراه معادل حدود ۶۰ کیلومتر مسیر اصلی به بهرهبرداری رسید که حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای این پروژهها هزینه شده است.
خادمی ادامه داد: همچنین عملیات ۴ خطه شدن ۳۴ کیلومتر در محور بندر امام خمینی(ره) به سمت ماهشهر که بخشی از مسیر ارتباطی بندر امام خمینی(ره) به سمت استان اصفهان و مرکز کشور محسوب میشود با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
وی افزود: تکمیل شدن این پروژه موجب کاهش مسیر ارتباطی شهرستان های شمال شرق استان به بندر ماهشهر می شود و با توجه به حجم بسیار بالای ترافیک روزانه، افزایش ایمنی مسیر، افزایش سطح دسترسی و کاهش زمان سفر را به همراه دارد.
مصوبات سفر استانی رئیس جمهور به خوزستان
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه حمل و نقل و زیربناهای کشور با بیان اینکه در سفر هیات دولت به استان خوزستان منابعی برای تکمیل هرچه سریعتر پروژههای اولویت دار حمل و نقلی در نظر گرفته شده است، افزود: برای احداث و تکمیل بزرگراهها ۵ هزار میلیارد تومان از منابع دولت در نظر گرفته شده که بخشی شامل تامین قیر و بخشی هم تامین منابع از محل ماده ۵۶ به وسیله بانکهای عامل کشور خواهد بود.