شناسهٔ خبر: 141566 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد؛

واگذاری زمین به ۲۴ هزار خانواده در طرح جوانی جمعیت

نشست خبری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص واگذاری اراضی در طرح جوانی جمعیت گفت: تا کنون و در مرحله اول اجرای این طرح واگذاری زمین به حدود ۲۴ هزار خانوار در استان‌ها انجام شده و مرحله دوم آن نیز در ماه ربیع‌الاول با تامین اراضی مورد نیاز اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در نشست خبری که امروز شنبه ۲۱ مردادماه در محل این سازمان برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش‌های خبرنگاران در بازتاب اخبار این حوزه اظهار کرد: سازمان ملی زمین و مسکن دو وظیفه عمده و مهم مدیریت زمین یعنی بهره‌برداری و مدیریت اراضی در اختیار دولت و اجرای طرح‌های مسکن دولت و نظارت بر این طرح‌ها را بر عهده دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم را طرح نهضت ملی مسکن دانست و گفت: در دولت‌های گذشته به دلیل نبود برنامه منسجم برای تامین مسکن، اجرای طرح‌های مسکن با وجود انباشت تقاضاها با چالش‌هایی مواجه شده و تامین اراضی این طرح به عنوان یک کار جهادی در حال اجراست.

به گفته مالکی بالغ بر ۴ میلیون خانواده تا کنون برای طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند و بررسی‌ها نشان می‌دهد این متفاضیان متاهل و فاقد مسکن بوده و تسهیلات مسکن نیز از دولت تا کنون دریافت نکرده‌اند.

وی افزود: حل چالش مسکن در دولت سیزدهم در اولویت قرار دارد و دولت به دنبال آن است که اجرای این طرح را با سرعت پیش برد در همین راستا ماده ۷ تا ۱۲ قانون جهش مسکن، روش‌های تامین زمین را با سازوکار مشخص بیان کرده است.

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن خاطر نشان کرد: تا امروز بالغ بر ۳۴ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن نهایی شده است.

مالکی گفت: با توجه به ماده ۱۰ قانون جهش مسکن که استفاده از اراضی مازاد سایر دستگاه‌های دولتی است، تاکنون ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی اخذ سند شده است، علاوه بر آن اراضی در حال الحاق یا محدوده نیز برای طرح نهضت‌ ملی مسکن در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: تا کنون ۵۰ نقطه برای شهرک سازی شناسایی شده و ۲۷شهرک در کارگروهای کارشناسی و شورای برنامه‌ریزی قرار دارد که و پروانه ۹ شهرک صادر شده است.

وی ادامه داد: استفاده از اراضی بخش خصوصی و توافق با مالکان بخش خصوصی در نقاطی که قابلیت اجرای طرح‌های مسکن دارند از دیگر روش‌هایی است که برای تامین زمین استفاده شده است و این رقم به ۱۶ هزار هکتار رسیده که ۲ هزار هکتار آن نیز در اختیار طرح قرار داده شده است.

مالکی تاکید کرد: این ظرفیت‌ها در گذشته مورد استفاده قرار نگرفته است در حالی که در قانون جهش مسکن پیش‌بینی شده است.

وی خاطر نشان کرد: در برخی استان‌ها مشکلات کمبود زمین به دلایلی مثل توپوگرافی استان و کوهستانی بودن، جلگه‌ای و جنگلی بودن و یا کاربری کشاورزی داشتن، هنوز برطرف نشده است که از جمله آن‌ها مازندران و گیلان است. به همین دلیل تعدادی اراضی شناسایی شده تا با ایجاد شهرک‌هایی در استان مازندران این مشکل برطرف شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در استان‌های غربی نیز هزینه‌های زیادی برای آمادگی اراضی به منظور استفاده در طرح نهضت ملی مسکن صرف شده است.

مالکی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تا کنون ۳۴ هزار هکتار از اراضی متعلق به وزارت راه و شهرسازی در سراسر کشور در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار داده شده است. علاوه بر این ۲۴ هزار هکتار از اراضی این وزارتخانه نیز در مراحل الحاق قرار دارد.

وی در ادامه به روش‌های متنوع ساخت در طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: انعقاد قرارداد با انبوه سازان، واگذاری به مردم و روش مشارکتی میان مردم و انبوه سازان روش جدیدی است که ابلاغ شده است.

مالکی استفاده از سرمایه‌گذاری بانک‌ها در بودجه ۱۴۰۲ و استفاده از کارگزاران محتلف مثل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و بنیاد مسکن را از دیگر روش‌های مورد استفاده در ساخت واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن دانست.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: واگذاری زمین علاوه بر متقاضیان نهضت ملی مسکن به اقشار ویژه مثل ایثارگران و مشمولان قانون جوانی جمعیت نیز تعلق می‌گیرد و سرعت بیشتری گرفته است.

وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن به مدیریت منسجم رسیدیم و شورای عالی مسکن به عنوان یک شورای بالادستی به پایش این طرح پرداخته و ماهانه برگزار می‌شود تا موضوعات و چالش‌ها مطرح و حل شود.

به گفته مالکی شورای تامین مسکن در استان‌ها نیز فعال شده و به صورت منظم برگزار می‌شود و قرارگاه مسکن در وزارت راه و شهرسازی به صورت هفتگی با حضور همه کارشناسان برگزار می‌شود تا موانع برطرف شوند.

وی ادامه داد: تقریبا هر روز بازرسی‌ها و سرکشی‌هایی برای رصد پروژه‌ها انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص واگذاری اراضی در طرح جوانی جمعیت توضیح داد: تا کنون و در مرحله اول اجرای این طرح واگذاری زمین به حدود ۲۴ هزار خانوار دارای سه فرزند و بیشتر در استان‌ها انجام شده و مرحله دوم آن نیز در ماه ربیع‌الاول با تامین اراضی مورد نیاز اجرا خواهد شد.

مالکی همچنین خاطر نشان کرد: توجه به مسکن کارگران صنایع(صنعت شهرها) از دیگر موضوعاتی است که به شکل جدی در طرح نهضت ملی مسکن پیگیری می‌شود.

وی افزود: بر این اساس طی قراردادها و تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با صنایع بزرگ تا کنون زمین برای ۱۰۰ هزار واحد مسکونی تامین شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: در این طرح زمین در نزدیکی صنایع بزرگ و شهرک‌های صنعتی شناسایی شده و برای ساخت مسکن کارگران مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص پروژه‌های مسکن مهر توضیح داد: حدود ۴۰ هزار واحد از مسکن مهر باقی مانده که باید تکمیل شود و برخی از آن‌ها فاقد متقاضی است. بخشی از آن نیز مشکلات حقوقی یا قضایی دارند و در حال رسیدگی به پرونده‌های آن‌ها هستیم.

مالکی، تعهد سازمان ملی زمین و مسکن را تامین زمین برای ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در دو سال دانست و گفت: تاکنون برای ۵۷۰ هزار نفر تامین زمین شده و در واقع به بخش قابل توجهی از تعهد خود عمل کرده‌ایم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تایید تبانی برخی کارمندان سازمان ملی زمین و مسکن در واگذاری غیرقانونی زمین‌های دولتی به غیر، گفت:جعل رخ داده شناسایی و حقوق دولت استیفا شده است.

وی همچنین درباره واگذاری اراضی برای ساخت خانه‌های ویلایی گفت: اراضی برای ساخت خانه‌های ویلایی به صورت انفرادی و گروهی تا کنون به ٢۵٠ هزار خانوار واگذار شده است. 

تعریف ۶۸ هزار و ۵۳۸ پروژه در اراضی سازمان ملی زمین و مسکن

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به تعریف ۶۸ هزار و ۵۳۸ پروژه در اراضی سازمان ملی زمین و مسکن اظهار کرد: تاکنون طبق سامانه ۵۷۰ هزار نفر را به زمین وصل کرده و ۴۶۰ هزار واحد نیز پس از پرداخت ۴۰ میلیون تومان از سوی متقاضیان در دست اجرا هستند.

مالکی در پاسخ به سوالی در خصوص تبانی برخی کارکنان سازمان ملی زمین و مسکن در دولت قبل و واگذاری زمین با کاربری‌های مسکونی، تجاری و اداری به غیر، اظهار کرد: گزارش سازمان حسابرسی کشور تلفیقی از چند بند حسابرسی بوده که برداشت اشتباهی را به مخاطب القا می‌کرد. تصور می‌شد با جعل و تبانی میزان بسیار زیادی از اراضی از دست دولت خارج شده است.

وی ادامه داد: در بحث زمین جعل یا تبانی محتمل است، یعنی وجود دارد و مربوط به سال‌های گذشته بوده است. در دو استان کشور جعلی اتفاقی می‌افتد که شناسایی می‌شود و همکاران -سازمان ملی زمین و مسکن با ورود مراجع قضایی بازداشت و حقوق دولت نیز استیفا می شود.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: همکاران متخلف هم علاوه بر زندان، انفصال از خدمات دولتی می شوند. رای محکمه صادر شده و برای گذشته است که حسابرس به آن اشاره کرده است. در یکی از استان‌ها بخشی از اراضی هنوز به دولت بازنگشته و پیگیری‌های قضایی دارد.

مالکی بیان کرد: برخی اراضی دولتی که تلف شده بود که مابه ازای آن را از متخلفان اخذ کرده‌ایم.