به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سعید ترکی مدیرکل راهآهن اراک اظهار کرد: ۱۷ کیلومتر از خطوط راهآهن اراک در محدوده شهری است که ۱۲ کیلومتر از این خطوط در سالهای گذشته ایمنسازی شده و باید برای ۲۰ کیلومتر دیگر از خطوط راهآهن ایمنسازی انجام شود.
وی افزود: سال ۹۷ اقدام به ایمنسازی بخش عمدهای از خطوط راهآهن با انتخاب پیمانکار انجام شد که خود اهالی در محدوده شهری خطوط راهآهن اجازه فعالیت به پیمانکار را ندادند.
مدیرکل راهآهن اراک ادامه داد: طبق ماده ۱۰ قانون ایمنی راهها و راهآهن، عبور و مرور از روی خطوط راهآهن و ورود در محوطه ایستگاهها و تأسیسات فنی راهآهن در طول خطوط ممنوع است ولی در مسیری از خطوط راهآهن مانند مسیر عبوری از شهرک گردو با وجود مسدودسازی و تعبیه مسیر برای عبورعابرین از پایین خطوط راهآهن، شاهد عبور و مرور شهروندان از روی خطوط هستیم.
ترکی بیان کرد: طبق ماده ۱۱ قانون ایمنی راهها و راهآهن، عبور هرگونه وسیله نقلیه اعم از موتوری و غیر موتوری از یک طرف خطوط راهآهن بهطرف دیگر در غیر از محلهای مجاز، ممنوع است.
مدیرکل راهآهن اراک اظهار کرد: بازه زمانی تصادف قطار با عابرین پیاده بین ساعات ۱۹ الی یک بامداد به علت تراکم عبور و مرور مردم از خطوط راهآهن انجام میشود.
ترکی در خصوص بالا بردن سطح فرهنگ جامعه عنوان کرد: مجموعه راهآهن خواستار همکاری تمامی دستگاههای متولی برای بالا بردن سطح فرهنگ جامعه در خصوص عواقب عبور از خطوط راهآهن است به دلیل اینکه راننده قطار بعد از مشاهده اقدام به ترمز میکند که قطار ۱۲۰۰ متر جلوتر ایست کامل خود را انجام میدهد.
وی افزود: یکی از برنامههای فرهنگسازی مجموعه راهآهن، مراجعه به مدارس در حاشیه خطوط راهآهن است که برای آموزش به دانش آموزان بهمنظور آگاهی به هنگام عبور از خطوط راهآهن اقداماتی انجامشده است.
ترکی در خصوص انتقال ایستگاه راهآهن به خارج از شهر اراک اظهار کرد: بیشتر صنایع مانند آلومینیوم، پتروشیمی، ماشینسازی، واگن پارس و سیلوی ذخیره گندم به راهآهن وصل هستند و با جابهجایی ایستگاه و جمعآوری خطوط راهآهن، صنایع از خدماتدهی محروم میشوند زیرا این صنایع بر اساس خطوط راهآهن به وجود آمده است.
وی در خصوص نتیجه جلسه با شهرداری و دادستانی که اخیراً در فرمانداری اراک برگزار شد، تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد ایمنسازی کامل خطوط ریلی که در منطقه مسکونی اراک قرار دارد در دستور کار قرار گیرد.