به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (همدان) مجید صالحی امیر مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گفت: در راستای اجرای ماده۱۲ قانون جهش تولید مسکن و پیرو بند (پ) مصوبه مورخ ۲۶/۷/۱۴۰۰ شورایعالی، ضوابط ۱۹گانه تشویقی کالبدی نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد استان همدان بومیسازی شده و به مصوبه کمیسیون ماده۵ رسید.
صالحیامیر با تأکید بر اینکه بندهای ۱۹گانه تشویقی بازآفرینی در شهرهای همدان پس از برگزاری ۳۹جلسه در طول ۲ماه بومیسازی شدهاند، ادامه داد: همدان نخستین استانی است که این قانون را بومیسازی کرده و برای ۷شهر استان به تصویب کمیسیون ماده۵ رسانده است.
وی با بیان اینکه ضوابط ۱۹گانه تشویقی به منظور تسریع و تسهیل نوسازی و ایجاد انگیزه برای توسعهگرها، سرمایهگذاران و مالکان اراضی محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری تصویب شده است، گفت: این ضوابط در راستای ارتقای کیفیت محیطی و تأمین خدمات موردنیاز این محلات، سیاستها متضمن نوسازی محلهای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در شهرهای استان همدان است.
وی گفت: هدف از تصویب بندهای ۱۹گانه تشویقی، افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافتها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با تأکید بر اینکه مصوبههای ابلاغی از سوی شورایعالی دارای ویژگیهای انعطافپذیری نسبت به شرایط ویژه هر شهر و رویکرد نوسازی محلهای است، اظهارکرد: پس از تصویب توسط شورایعالی هر استانی به فراخور شهرها و محلات باید آن را بومیسازی کند که فعلاً برای ۷شهر استان با رویکرد درهمتنیدگی مسکن و اشتغال و ایجاد ارزش افزوده روی داراییهای ساکنان و افزایش کیفیت فضای سکونت، این اتفاق افتاده است.
وی افزود: این بسته تشویقی برای شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، فامنین و رزن بومیسازی شده و بهار و کبودراهنگ نیز بهدلیل نداشتن بافت فرسوده تقاضا ندادهاند.
وی با بیان اینکه برای بومیسازی و تصویب این بندها استاندار همدان کمک قابل توجهی کرده است، بیان کرد: جزئیات ۱۹بندی بسته تشویقی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده در ۴گروه انواع مشوقهای پیشبینی شده در مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری شامل بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلهای، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و ضوابط تشویقی نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع است.