شناسهٔ خبر: 147098 - سرویس جاده‌ای
نسخه قابل چاپ

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛

افزایش ۱۵ درصدی ترانزیت در نیمه نخست سال جاری

افندی معاون حمل‌ونقل وزیر راه‌وشهرسازی گفت: نتایج حاصل از رصد و تحلیل مستمر عملکرد ترانزیت کشور بیانگر افزایش ۱۵ درصدی این شاخص در ۶ ماه نخست سال‌جاری نسبت به سال قبل است.

شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ضمن تشریح نتایج رصد و تحلیل عملکرد ترانزیت کشور در ۶ ماه نخست سال‌جاری از تثبیت روند افزایشی این شاخص بر مدار رشد پایدار خبر داد و گفت: در این بازه، عملکرد ترانزیت کالای نفتی و غیرنفتی نسبت به سال قبل، به ترتیب ۴۲.۷ و ۳.۶ درصد رشد داشته است. همچنین در شهریور سال‌جاری ترانزیت از کشور نسبت به سال قبل، ۵۴.۳ درصد افزایش یافته است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در نیمه نخست امسال، مجموعا ۶ میلیون و ۵۳۹ هزار و ۳۷۴ تن کالا از کشور ترانزیت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال‌قبل ۱۵ درصد و نسبت به همین مدت در سال ۱۴۰۰، به میزان ۲۸ درصد افزایش داشته است. همچنین در این مدت، ترانزیت کالای نفتی نسبت به مدت مشابه سال‌ قبل و ۱۴۰۰ به ترتیب ۴۲.۷ و ۵۲ درصد رشد کرده است.

وی افزود: درخصوص ترانزیت کالای غیرنفتی در این بازه زمانی، نسبت به بازه مشابه سال قبل و ۱۴۰۰،  عملکرد به ترتیب افزایش ۳.۶ و ۱۸ درصدی داشته است.

افندی‌زاده اظهار کرد: از دیدگاه مقایسه نقطه به نقطه عملکرد، در شهریور سال‌جاری مجموعا یک میلیون و ۳۲۲ هزار و ۷۲۸ تن کالا از کشور ترانزیت شده که نسبت به شهریور سال قبل، رشد ۵۴.۳ درصدی محقق شده است. در این ماه، ترانزیت جاده‌ای کالای نفتی و غیرنفتی به‌ترتیب ۱۸۰ و ۱۹ درصد نسبت به شهریور۱۴۰۱ افزایش و ترانزیت ریلی مجموع انواع کالای نفتی و غیرنفتی نیز رشد ۲.۳۷ درصدی داشته ‌است.  

به‌گفته معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، در ۶ ماه نخست سال جاری و در راستای توسعه دیپلماسی دو و چندجانبه حمل‌ونقلی به ویژه با کشورهای همسایه که در اولویت سیاست‌های دولت سیزدهم و مورد تأکید وزیر راه و شهرسازی قرار دارد، ظرفیت سازی امیدوارکننده‌ای جهت تقویت شراکت‌های ترانزیتی کشور صورت پذیرفته که انتظار می‌رود در نیمه دوم سال و سال‌های آتی، به صورت تدریجی و پایدار شاهد آثار مثبت این رویکرد سازنده و مشارکت‌جویانه بر افزایش میزان و بهبود مؤلفه‌های مطلوبیت عملکرد ترانزیت کشورمان، به ویژه دو مؤلفه زمان و هزینه، باشیم.

دبیر شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور در پایان بر ضرورت حضور هرچه پررنگ‌تر و بیش از پیش فعالان بخش خصوصی توانمند در این عرصه و لزوم تلاش دولت برای سهولت کسب و کار و فرآیندهای عملیاتی و تجاری آن‌ها در حوزه ترانزیت تأکید و اعلام کرد: با توجه به ماهیت فرابخشی بودن این موضوع، وزارت راه ‌و شهرسازی در راستای ایفای نقش، وظایف و تکالیف محوله، پیگیری موضوعات اولویت‌دار فرابخشی حمایت و تشویق بخش خصوصی را در چارچوب مراجع تحت مسئولیت شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور در دستور کار دارد.