شناسهٔ خبر: 14757 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

حق‌شناس در همایش سیاست‌های توسعه مسکن در ایران مطرح کرد:

تعیین نقش دولت در حوزه مسکن اجتماعی/ لزوم حضور تشکل‌های مردم نهاد در طرح مسکن اجتماعی

جواد حق شناس معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه مسکن اجتماعی پروژه چالش برانگیزی است٬ گفت: باید مشخص شود که دولت در این حوزه سیاست گذار است، حامی است یا مجری و نقش دولت در این زمینه باید با استفاده از تجارب کشورهای دارای مسکن اجتماعی بررسی و تعیین شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جواد حق شناس در پنل تخصصی مسکن اجتماعی پانزدهمین همایش سیاست‌های توسعه مسکن گفت: موضوع مسکن اجتماعی یک موضوع چالش برانگیز است که باید تکلیف آن در حوزه مسکن مشخص شود.

وی با بیان اینکه تامین منابع مالی برای مسکن اجتماعی، شناسایی خانوارهای نیازمند برای استفاده از این مسکن و مکان‌یابی آن از موضوعات مهمی است که باید در کشورمان مشخص شود، گفت: علاوه براین باید میزان اثربخشی مسکن اجتماعی در حوزه مسکن نیز محاسبه شود.

معاون بنیاد مسکن انقلاب‌اسلامی به نقش دولت در مواجه با مسکن اجتماعی اشاره و اظهار کرد: باید مشخص شود که دولت در این حوزه سیاست‌گذار است، حامی است یا مجری و نقش دولت در این زمینه باید با استفاده از تجارب کشورهای دارای مسکن اجتماعی بررسی و تعیین شود.

حق شناس حضور دولت در بخش های اجرایی عمرانی را یک نگرانی بزرگ برشمرد و گفت: در همین همایش اشاره شد که حضور دولت به عنوان مجری در پروژه ها به چه میزان برای دولت دردسر‌ساز بوده است. لذا دولت باید مشخص کند که اگر قصد واگذاری بخش اجرای مسکن اجتماعی را دارد اجرای این پروژه به چه میزان و به چه نهادی واگذار خواهد شد و در کنار این نقش دولت چه باید باشد.

وی بر حضور تشکل‌های مردم نهاد در پروژه مسکن اجتماعی  تاکید کرد و افزود: باید جواب این سوال را یافت که چگونه می توان تشکل‌های مردم نهاد را برای حضور در پروژه مسکن مهر به‌کار گرفت.

حق شناس گروههای هدف مسکن اجتماعی را اقشار ضعیف جامعه مثل زنان سرپرست خانوار، بازنشستگان و از کار افتادگان، مستاجران و محرومین، زوج های جوان کم درآمد و خانوارهای دارای مسائل اجتماعی برشمرد و چگونگی شناسایی این گروهها را بسیار مهم دانست.

وی با اشاره به تجارب بنیاد مسکن در شناسایی گروههای هدف در پروژه‌های مختلف بر به کارگیری شبکه‌های مردم نهاد مثل مدارس، مساجد و بسیج تاکید کرد و یادآور شد: هسته مرکزی در پروژه‌های مسکن اجتماعی مردم هستند و ما می‌توانیم با استفاده از این شبکه مردم نهاد کار شناسایی را انجام دهیم.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی روش ساخت و به کارگیری تعاونی‌ها در مسکن اجتماعی را قابل بررسی عنوان و اظهار کرد: این روش در برخی از مساکن مهر تجربه شده که بعضا نتیجه مثبت و برخی هم نتیجه نامطلوب داشته است.

حق شناس توجه دولت به مسائل اجتماعی را بسیار مهم دانست و یادآور شد: دولت برای حل مسائل اجتماعی تشکیل شده است و اینکه امروز با توجه به تنگناهای شدید مالی درگیر مسائل و مشکلات فراوانی است نباید وظیفه ذاتی خود که حل مسائل اجتماعی است را فراموش کند به همین دلیل لازم است تا دستگاههای مسئول تسهیلات درخور مسکن اجتماعی در نظر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر از محل تسهیلات بهسازی مسکن روستایی هم برای این طرح تامین اعتبار می‌شود، افزود: مشمولان این طرح از سوی سازمان بهزیستی و کمیته امداد شناسایی شده و به ما معرفی می‌شوند که رقم متنوعی برای هر استان در نظرگرفته‌ شده‌است.

حق شناس با بیان اینکه نحوه نظارت بر این نوع مسکن نیز باید معلوم و مشخص شود٬ یادآور شد: در شرایط کنونی بنیاد مسکن در این طرح مسئولیت دیگری هم دارد و آن نظارت بر پایش اجرای عملیات ساخت واحدهای مسکونی توسط سازمان‌ها است به این معنا که دولت از طریق وزارت راه و شهرسازی بر ساخت این واحدها نظارت می کند./

نظر شما