شناسهٔ خبر: 149717 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

ناوگان مینی بوسی استان کرمان نیازمند نوسازی است

ناوگان مينی بوسی  استان كرمان نيازمند نوسازی است مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان با اشاره به فعالیت ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه مینی‌بوس در محورهای برون‌شهری استان، گفت: عمر بالای این مینی‌بوس‌ها حدود ۲۹ سال برآورد شده که این آمار بسیار نگران کننده است.

به گزارش پایگاه خبری و زارت راه و شهرسازی (کرمان)، احسان عراقی‌زاده با اشاره به اینکه آمارهای ما در ارتباط با مینی‌بوس‌ها نگران کننده است و عمر بالای این مینی‌بوس‌ها جای تاسف دارد، افزود: مینی‌بوس‌های ما در استان جامعه فرهیخته و کارگران و پرسنل و نیروهای کاری استان را جابه‌جا می‌کنند و ارتقای ایمنی این حوزه اهمیت دارد.

عراقی زاده با اشاره به این مطلب که در راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سه گروه عمده مسافرت‌های اتوبوسی، مینی‌بوسی و سواری کرایه‌های بین شهری را داریم، تصریح کرد: 990 دستگاه اتوبوس، 2 هزار و 300 دستگاه مینی‌بوس و نزدیک 2 هزار و 400 دستگاه سواری کرایه‌های بین شهری در استان کرمان خدمت‌رسانی به مسافران را به عهده دارند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که سفرهای داخل استانی معمولاً با خودروهای سواری کرایه بین شهری انجام می‌شود متوسط عمر اتوبوس‌های مسافربری ما قریب 16 سال و متوسط عمر مینی‌بوس‌های ما چیزی در حدود 29 سال برآورد شده است که میانگین عمر این خودروها در استان کرمان به 15 سال می‌رسد و به لحاظ تعداد در سواری کرایه رتبه دوم کشوری را داریم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی برای نوسازی ناوگان مسافری اقدامات خوبی را آغاز کرده است، اظهار داشت: نوسازی ناوگان اتوبوسی در برنامه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و وزیر راه و شهرسازی است و پس از آن نوسازی مینی‌بوس‌ها و خودروهای کرایه بین شهری را در دستورکار دارند.

عراقی‌زاده با اشاره به اینکه تولید اتوبوس در داخل کشور خیلی کم است و تنها استفاده از ظرفیت داخلی برای نوسازی این ناوگان خیلی طول می‌کشد، گفت: استفاده از ظرفیت داخلی و خارجی به طور همزمان برای‌ نوسازی ناوگان اتوبوسی در حال انجام است و واردات 2 هزار دستگاه اتوبوس کمتر از پنج سال از کشورهای مختلف در دستورکار وزارت قرار دارد.

وی بیان کرد: نوسازی ناوگان حمایت از افراد متقاضی به ویژه شرکت‌های حمل و نقل مسافر و رانندگان فعال در این حوزه انجام می‌شود که در این راستا برای هر اتوبوس یک و نیم میلیارد تومان تسهیلات 5 ساله با سود 9 درصد در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان با اشاره به اینکه در حوزه نوسازی سواری کرایه بین شهری، 85 دستگاه سهمیه برای استان گرفته شده است، گفت: با توافقی که با بانک عامل انجام شده تا 400 دستگاه را هم می‌توانیم پوشش دهیم.

وی با بیان اینکه تاکنون 150 نفر متقاضی پیش ثبت‌نام سواری کرایه را انجام دادند اما برای مینی‌بوس‌ها هنوز کاری انجام نشده است، افزود: ظرفیتی هم از سوی سازمان راهداری برای جایگزینی مینی‌بوس‌ها با خودروی ون در نظر گرفته شده تا بتوانیم ارتقای ایمنی در این بخش داشته باشیم.

عراقی‌زاده یادآور شد: استان کرمان در آمار جابه‌جایی تعداد مسافر در رتبه پنجم کشوری و با احتساب مسافران داخلی پس از تهران و اصفهان در رتبه سوم کشوری قرار دارد که در این زمینه ما رتبه بالایی را در حمل و نقل مسافر داریم.