به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، روز یکشنبه پنجم آذر ماه در برنامه میز اقتصاد به بررسی عملیات اجرایی فاز دو فرودگاه امام خمینی (ره) با حضور سعید چلندری مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی و رحمانی مدیرعامل هلدینگ راه وشهرسازی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا پرداخته شد و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به تشریح جزئیات این پروژه پرداخت و گفت: فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از دو ترمینال تشکیل شده است که ترمینال ۱ با ظرفیت سالانه ۶ میلیون مسافر حدود ۱۰۰ هزار متر مربع مساحت دارد و در صورت تکمیل عملیات بهسازی ظرفیت این ترمینال به ۱۰ میلیون مسافر افزایش می یابد. همچنین ترمینال سلام در ابتدای دولت سیزدهم و بعد از سالها به بهره برداری رسید که از استاندارد روز دنیا برخوردار است.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بیان داشت: در حال حاضر ظرفیت کل فرودگاه امام خمینی (ره) ۱۱ میلیون مسافر است که ۸ میلیون مسافر از آن استفاده می کنند و بعد از اتمام بازسازی در نیمه اول ۱۴۰۳ ظرفیت کل به ۱۵ میلیون مسافر می رسد.
وی با بیان اینکه «ترمینال جدید فاز دو شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در زمینی به مساحت ۴۱۰ هزار متر مربع احداث می شود» گفت: پس از تکمیل این پروژه با ظرفیت ۳۵ میلیون مسافر، مجموع ظرفیت شهر فرودگاهی امام خمینی به ۵۰ میلیون مسافر در سال میرسد.
چلندری گفت: فرودگاه امام (ره) در دو فاز طراحی شده است که فاز اول قرار بود در سال ۸۴ توسط یک شرکت خارجی انجام شود اما بنا به دلایل امنیتی این همکاری ادامه نیافت و شرکتهای هواپیمایی آشیانه های مورد نیاز خود را در این مدت ساختند و از همان ۱۵ سال گذشته شرکتهایی که در فرودگاه امام مستقر بودند با شرکتهای خارجی مختلف رایزنی کردند اما به نتیجه نرسیدند تا اینکه با عزم و اراده دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی با شعار «ایران راه»، پروژههای کلان جادهای، ریلی، دریایی، هوایی و مسکن تعریف شد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) تصریح کرد: شهریور سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که با شرکت چینی مذاکره کرده تا از تجربیات و دانش آن استفاده کنیم. همچنین مقرر شد از محل منابع داخلی، این پروژه اجرا شود. زمانی که شرکت چینی تقاضای پیمانکار دست دو از ما کردند، پس از بررسی قرارگاه خاتم الانبیا را معرفی کردیم.
وی با بیان اینکه برای توسعه لازم در سطح فرودگاهی وارد مذاکره شدیم و بازدید های متعددی از فرودگاههای چین داشتیم، گفت: در برخی از تجهیزات فرودگاهی به دلیل تحریمها مشکلاتی داریم و از طریق این توافق، تجهیزات مورد نیاز و طراحی فرودگاهی توسط شرکت چینی تامین میشود. البته هر آنچه در داخل امکان تولید داشته باشد از داخل تامین میشود، اما بخشی از تجهیزات روز دنیا مثل تجهیزات کمک ناوبری که ساخت اروپا است باید وارد شود.
چلندری با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد کار شامل کل عملیات اجرایی توسط قرارگاه خاتم الانبیا انجام میشود، گفت: در فاز دو، ساخت یک فرودگاه جدید و یک برج مراقبت پرواز به ارتفاع ۱۰۰ متر و یک باند بدون محدودیت پروازی تا رده هواپیماهای a۳۸۰ و یک تاکسی وی موازی ساخته میشود. البته شرایطی فراهم شده است که سطوح پروازی، تجهیزات کمک ناوبری و روشنایی باند فرودگاه، اجرا و همزمان نیز به صورت مرحله به مرحله آشیانه تعمیر و نگهداری هواپیماها و انبارهای لجستیکی این پروژه توسط بخش خصوصی احداث شوند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تصریح کرد: ۴۰۰۰ هکتار از اراضی فرودگاه امام به منطقه آزاد و ویژه اقتصادی تعلق دارد که شرکتها میتوانند بدون محدودیت در آن به فعالیت بپردازند. همچنین از فرودگاه امام به ۶۴ نقطه دنیا و ۳۲ کشور با همکاری ۴۳ شرکت هواپیمایی پرواز انجام میشود که در هیچ یک از مناطق آزاد کشور وجود ندارد.
به گفته وی ظرف یک سال و نیم گذشته ۱۰ شرکت درخواست پرواز داشتند و با تکمیل فاز دو، درخواستها از شهر فرودگاهی انجام میشود.
چلندری با اشاره به استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در فاز دو توسعه شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: تامین بیش از ۵۰ درصد از انرژیهای مورد نیاز فرودگاه از طریق انرژیهای تجدید پذیر در این طرح برای تامین منابع آبی دیده شده است که مدیرعامل شرکت هاکان انرژی چین هم در سخنرانی خود به این توصیه ایکائو اذعان کرد.
وی با اشاره به تقسیم بندی کارها به دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت گفت: در کارهای زود هنگام، پل ارتباطی از شمال به جنوب، پارکینگ هواپیما و سیستم روشنایی دیده شده است. همچنین برج مراقبت جدید مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
چلندری تاکید کرد: شرکتهای داخلی باید بتوانند هم داخلی و هم خارجی پرواز کنند. به همین خاطر با توجه به محدودیتهای فرودگاه مهرآباد به دنبال استفاده دو منظوره از شهر فرودگاهی هستیم که دربرنامه وزارت راه و شهرسازی نیز وجود دارد. به همین خاطر در طول ۵ سال کل فاز دو را تکمیل میکنیم که این هدیه دولت سیزدهم به مردم ایران خواهد بود.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام (ره) یادآور شد: در اسناد بالادستی ایران قطب اول بار و قطب دوم مسافری در نظر گرفته شده است. ایران شرایط بسیار خوب و استراتژیکی ایران در منطقه دارد و در راستای جاده ابریشم و اتصال شرق به غرب، نقش تاثیر گذاری دارد.
وی در پایان گفت: شرکت هاکان انرژی و قرارگاه خاتم الانبیا پیمانکاران وزارت راه و شهرسازی در این پروژه هستند و سرمایه مورد نیاز از منابع دولت، وزارت راه و شهرسازی و منابع داخلی شرکت شهر فرودگاهی امام تامین میشود.