شناسهٔ خبر: 152602 - سرویس وزارتی
نسخه قابل چاپ

گفتگو با سیده انسیه سید جوادی در آستانه برگزاری همایش ملی راه تعالی بانوان وزارت راه و شهرسازی

ظرفیت سازی در وزارت راه و شهرسازی برای ارتقای جایگاه بانوان

جوادی سیده انسیه سید جوادی مشاور امور بانوان و خانواده وزارت راه و شهرسازی در آستانه برگزاری همایش ملی راه تعالی بانوان این وزارتخانه، از ظرفیت سازی در این سازمان برای ارتقای جایگاه بانوان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیده انسیه سید جوادی که از آبان ماه ۱۴۰۱ به عنوان مشاور امور بانوان و خانواده در وزارت راه و شهرسازی حضور دارد، روزهای شلوغ و پردغدغه ای را می گذراند. در آستانه برگزاری نخستین همایش ملی راه تعالی بانوان وزارت راه و شهرسازی در خصوص همایش و اقدامات دفتر امور بانوان با وی به گفتگو نشستیم. مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.

کمی در خصوص سیاست گذاری کلان دفتر امور بانوان در حوزه توسعه سرمایه انسانی با اولویت جامعه هدفتان که بانوان مجموعه است توضیح دهید؟

-دفتر امور بانوان از همان روزهای آغازین شروع به کار خود در دوره جدید سعی کرده است بر طبق اسناد بالادستی و اهداف کلان تعیین شده از سوی معاونت امور بانوان ریاست جمهوری، خط مشی گذاری کرده و سیاست‌های کلان خود را هدفمند دنبال کند که در همین راستا اقدام به برگزاری نشست های هم اندیشی مشاوران امور بانوان حوزه ستادی و شرکتهای تابعه به صورت منظم کرده که مصوبات این جلسات نقش بسزایی در پیشبرد اهداف کلان تا کنون داشته است. همچنین برگزاری جلسات با معاونت محترم امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص دریافت تکالیف و اجرایی کردن برنامه های ابلاغی جهت سیاست گذاری لازم در راستای ارتقاء خدمات قابل ارائه در حوزه امور زنان صورت گرفته است. در ادامه سعی کرده ایم تعاملات خود را با امور بانوان سایر وزارتخانه ها نیز به جهت هم افزایی جهت پیشبرد اهداف مشترک این حوزه حفظ کرده و خروجی مناسبی جهت توسعه سرمایه انسانی مدنظر ارائه کنیم.

از زمان حضور شما در این مسند صحبت های بسیاری در خصوص اعتقاد راسخ سرکار عالی برای اهتمام به انجام امور در قالب کارهای تیمی شنیده ایم که جالب توجه است نحوه پیاده سازی آن را در حد امکان توضیح دهید.

-مطمئناً شنیده اید که می گویند هر سری یک فکری دارد پس چرا نباید از افراد و افکار بیشتری جهت رسیدن به نتایج مطلوبتر بهره برد؟ شبکه سازی مثبت برای پیشبرد اهداف همواره سرلوحه امور دفتر ما بوده است و از فعالیت های گروهی به منظور هم افزایی و مشارکت همه همکارانمان در برنامه ها و فعالیتهای دفتر با روی گشاده استقبال کرده و از نتایح آن بهره برده ایم. برگزاری جلسات هم اندیشی با مشاوران ستادی و سازمانها و شرکتهای تابعه در محل دستگاه ها و دیدار رو در رو با همکاران مجموعه ها نیز در همین راستا انجام می شود.

ظرفیت سازی های مدنظر شما برای ارتقاء جایگاه بانوان وزرات متبوعتان عموماً در چه قالبی اجرا می شود؟

-به نکته بسیار مهمی اشاره کردیذ. ظرفیت سازی شمشیر دو لبه ای است که اگر در مسیر درست خود ریل گذاری نشود نه تنها اهداف مطلوب را میسر نمی سازد حتی مسائل غیرقابل جبرانی را موجب می شود. لذا مطالعه و بررسی تجارب زیسته بسیار کمک حال ما در برنامه ریزی های ظرفیت ساز بوده است که منتهی به ارائه طرح ها و برنامه های آموزشی به مرکز نوسازی و توسعه منابع انسانی جهت تأیید و اجرا شده است. در همین راستا ارائه پیشنهادات اجرایی در قالب قوانین موجود جهت استفاده از دورکاری بانوان شرایط خاص، برگزاری دوره ها و کارگروه های هدفمند جهت ارتقاء نقش مدیریتی بانوان در کنار ایجاد تعادل میان کار و زندگی و برگزاری اردوهای سیاحتی، فرهنگی و آموزشی با همین هدف صورت گرفته است که برخی اجرایی شده و بقیه نیز در مراحل نهایی جهت اجرا است.

با توجه به تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت لطفاً در خصوص روند اجرایی شدن آن در حوزه های مختلف کارکنان وزارت راه و شهرسازی بفرمایید.

-خوشبختانه ابلاغ این قانون دست ما را برای اجرایی کردن بسیاری از مطالبات قابل انجام در این حوزه باز کرد و توانستیم تا کنون سیاستهای حمایتی و تسهیل گرایانه در این حوزه را در قالب پرداخت پاداش ازدواج، فرزندآوری و استقرار مهدکودک و یا افزایش کمک هزینه مهدکودک و ایجاد اتاق مادر و کودک برای مراجعین به ترمینالهای مسافری و همچنین حفظ پست سازمانی بانوان در ایام مرخصی زایمان و بهره مندی ایشان از کمک رفاهیات در این ایام اجرایی کنیم و پیگیر تسری این سیاستها در سایر جوانب نیز هستیم. در حوزه خانواده با برگزاری مسابقات نقاشی و خاطره نویسی، همایش راهپیمایی خانوادگی، تجلیل از فرزندان نخبه همکاران و ... سعی کردیم در راستای اهداف متعالی وزارت وزین راه و شهرسازی خانواده ها را نیز مشارکت داده و همسو کنیم.

در خصوص مسائل مرتبط با حوزه عفاف و حجاب با توجه به مسئولیت سرکارعالی در این حوزه لطفاً بفرمایید چه اقداماتی انجام شده است و چه نتایجی در پی داشته؟

-با هدف برنامه ریزی و اجرای دستورالعمل‌ها و ابلاغ تکالیف قانونی به زیرمجموعه ها در این حوزه شورای سیاست گذاری حجاب و عفاف به ریاست معاون محترم توسعه مدیریت و منابع انسانی تشکیل و جلسات مستمری را برگزار می نماید. تشکیل کارگروه های مختلف من جمله: نقش رسانه در حجاب و عفاف، زیست عفیفانه و مسابقه ملی طراحی معماری با رویکرد عفاف و حجاب  همچنین برگزاری همایش راهپیمایی با حضور مسئولین و همکاران وزارت در هفته حجاب و عفاف، تقدیر از آمران به معروف وزارتخانه و تهیه لباس فرم متحدالشکل برای کارکنان ستادی که به زودی در اختیار همکاران قرار می گیرد، از جمله تصمیمات و اقدامات صورت گرفته در این خصوص می باشد که خوشبختانه طبق بازدیدهای صورت گرفته و گزارشات واصله، همراهی همکاران را در پی داشته و نتایج قابل قبولی را موجب شده است.

لطفاً در خصوص پیگیری تصویبنامه هیأت وزیران در خصوص همترازی پست مشاور امور بانوان و همچنین میزان تصدی پستهای مدیریتی توسط بانوان در مجموعه وزارت راه و شهرسازی توضیحاتی را ارائه کنید؟

-خوشبختانه با توجه به تأکیدات صورت گرفته از سوی معاون اول و معاون امور بانوان ریاست محترم جمهور و مکاتبات صورت گرفته با دستگاه ها و هماهنگی و مذاکرات متعدد با سازمان اداری و استخدامی کشور، تا کنون در سه شرکت تابعه وزارت راه و شهرسازی بحث همترازی به طور کامل اجرا شده است و در سایر شرکتها نیز در مرحله بازبینی تشکیلات و ایجاد پست و رفع موانع موجود می باشیم تا بتوانیم برای کلیه دستگاه ها یک پست ویژه بانوان تخصیص دهیم. خوشبختانه با توجه به نوع مأموریتهای محوله به این وزارتخانه که در ظاهر مردانه تصور می شود، حضور موثر بانوان توانمند و مستعد آمار تصدی پستهای مدیریتی وزارتخانه را به حدود ۸ درصد رسانده است که هرچند قابل قبول است ولی تا رسیدن به نتایج مطلوب فاصله داریم و تلاش ما جهت کم کردن این فاصله با تأکید بر فرمایشات مقام عالی وزارت برای افزایش ۳۰ درصدی پستهای مدیریتی بانوان با محوریت شایسته سالاری و تبعیض مثبت با توجه به خصیصه های کاری خاص بانوان همواره ادامه دارد.

با توجه به در صحنه عمل بودن وزیر جوان و انقلابی راه و شهرسازی و تأکید ایشان به این امر،  این مهم در حوزه بانوان چگونه عملیاتی می شود؟

-همانطور که به درستی اشاره کردید وزیر محترم همواره سعی نموده اند به شخصه در برنامه های نظارتی و عملیاتی در راستای مأموریتهای محوله این وزارتخانه حضور داشته باشند و در جلسلت نیز مکرر به مدیران تأکید می نمایند که گوش شنوای مسائل و دغذغه های همکاران باشند و در میدان عمل، حضور فعال داشته باشند. بنده هم تا کنون سعی نموده ام در سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی به صورت مستقیم و رو در رو مشکلات و چالش های بانوان خانواده بزرگ وزارت راه و شهرسازی را شنیده و پیگیری نمایم و در حد امکان شخصاً در مراسمهای مختلفی که کارکنان حضور دارند شرکت نمایم  و از سازمانها و شرکتهای تابعه به فراخور موضوعات بازدید نموده و زمانی را به گفتگو با بانوان محترم اختصاص دهم و حتی الامکان برای رفع دغدغه ها و مسائل ایشان تلاش و پیگیری لازم را داشته باشم.

در همین زمان یکساله حضور شما در دفتر امور بانوان وزارت راه و شهرسازی دو رویداد مهم را برای تقویت جسم و روح همچنین جایگاه شغلی بانوان رقم زده اید که قابل تقدیر است. خودتان بیشتر در این خصوص توضیح می فرمایید؟

-طراحی رویدادهای ویژه بانوان در سطح ملی می تواند انگیزه مضاعفی را به بانوان ما دهد تا در جهت اهداف تبیینی این حوزه گامهای موثرتری بردارند به همین جهت بر آن شدیم تا جشنواره ورزشی را برای ایجاد نشاط و شادابی و حفظ سلامت کارکنان بالاخص بانوان با همکاری مستمرو قابل تقدیر معاونت محترم توسعه و مدیریت منابع انسانی برگزار نماییم که بحمدالله نتایج مثبت و بازخوردهای خوبی به همراه داشت. همچنین با رویکرد علمی و پژوهشی جهت ارتقاء جایگاه و ایجاد زمینه معرفی بانوان توانمند و شاخص خانواده وزارت راه و شهرسازی تصمیم به برگزاری همایش ملی راه تعالی بانوان گرفتیم که در شرف اجرا می باشد.

با توجه به اینکه چنین همایشی برای نخستین بار در سطح ملی برای خانواده بزرگ راه و شهرسازی برنامه ریزی و اجرایی شده است لطفاً از سیر شکل گیری و اجرای آن و اهداف مدنظر بیشتر برایمان توضیح دهید؟

-با توجه به تنوع و گستردگی مسئولیتها و وظایف در حوزه حمل و نقل در شقوق مختلف هوایی، زمینی، ریلی و دریایی، ساخت و توسعه و نگهداری راه ها، توسعه و تقویت زیرساختهای لازم این حوزه و همچنین در عرصه های مهم مسکن و شهرسازی که مخاطبان این خدمات به نوعی عموم مردم کشورمان هستند، همراهی و نقش آفرینی بانوان شاغل در مجموعه وزارت راه همانند سایر بخشهای کشور بر کسی پوشیده نیست. در حال حاضر حدود ده درصد از شاغلین وزارت راه و شهرسازی در سطح کشور را بانوان تشکیل می دهند که شاید آنطور که باید و شاید به جامعه معرفی نشده اند لذا بر آن شدیم تا ضمن معرفی بانوان شاخص و تأثیرگذار در حوزه های مختلف این وزارتخانه با رویکردی علمی به ارتقاء توانمندیها و استعدادهای بالقوه این عزیزان جهت حضور هرچه موفق تر و پررنگ تر در عرصه های حکمرانی و تصمیم سازی بیفزاییم و فرصتی برای نگاهی تخصصی تر به حضور بانوان در عرصه های مدیریتی با محوریت سرمایه گذاری در آموزش و افزایش مهارتهای حوزه بانوان و تدوین نقشه راه جهت اهداف بلند مدت وزارت راه و شهرسازی برای ارتقاء بانوان، زمینه توسعه روابط و شبکه های فردی و اجتماعی در بین شرکت کنندگان این همایش فراهم سازیم. به همین منظور جلسات هماهنگی و همفکری متعددی در قالب شوراهای مشورتی و سیاست گذاری در سطوح مختلف برگزار گردید و فراخوان مقالات و داوری آنها با حضور اساتید خبره دانشگاهی صورت پذیرفت و کارگاه های تخصصی جهت افزایش بیش از پیش توان علمی و تجربی بانوان به منظور حضور پرقدرت در عرصه های مدیریتی در این همایش دو روزه برنامه ریزی گردید که امیدوارم حداقل ماحصل تلاشهای صورت گرفته توسط همکارانم برای هرچه پربارتر برگزار شدن این همایش توجه بیشتر و رشد و توسعه جایگاه بانوان بالاخص در این وزارتخانه باشد.