به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حمزه ذاکری رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در حاشیه هفتمین نمایشگاه حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته با اشاره به برگزاری اولین رویداد فناورانه راه هوشمند اظهار کرد: از ابتدای امسال برنامهریزی توسط سازمان انجام و یک فراخوان برای موضوع راه هوشمند داده شد، چراکه راه هوشمند از موضوعات جدید مطرح در دنیا است و کشورهای توسعه یافته بهسمت راه هوشمند حرکت کردهاند.
وی ادامهداد: راه هوشمند اساساً یک تکنولوژی پیشرفته و هایتک است که معمولاً کشورهایی که این تکنولوژی را دارند، بهلحاظ ایمنی شاخصهای مطلوبی دارند و اساساً در گزارشهای بین المللی راه هوشمند بهعنوان تکنولوژی آینده که شکلدهنده حملونقل است، تعریف میشود.
ذاکری افزود: عملاً پارادایم حملونقل جادهای دنیا با ایجاد راه هوشمند ارتقا داده میشود و تا ۱۰ سال آینده راه هوشمند جایگزین راههای سنتی میشود و عملاً کارکرد و مدیریت حمل و نقل تغییر خواهد کرد.
رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری سازمان راهداری و حملونقل جادهای عنوان کرد: امسال با این راهبرد رویداد راه هوشمند را برگزار کردیم، چرا که در کشور ما فناوران، نخبگان و نوآورانی هستند که ایدههایشان یک گام بالاتر از ایدههای جهانی مطرح میشود اما بهخاطر اینکه مرکزی برای تقویت، توانمندسازی و شتابدهی این ایدهها نبوده، عملاً کاربردی نشده است.
ذاکری با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد ارسال شد، گفت: طرحهای خوبی دریافت شد و بسیاری از طرحها قابلیت صنعتی شدن داشتند که بیش از ۶۵ درصد طرحها از شرکتهای دانش بنیان و مابقی از دانشگاهها بود، بنابراین قابلیت صنعتیسازی در طرحها قابل توجه ارزیابی شد.
وی تصریحکرد: خوشبختانه در جلسات متعددی با فناوران، موضوعات بررسی و کارگاههای توانمندسازی و شتابدهی طراحی شد و امروز ۱۸ طرح در حوزه راه هوشمند در راهداری و حملونقل جادهای با یکدیگر رقابت میکنند و امیدوار هستیم بعد از تمرینی که بهطور مشترک توسط صنعت، دولت و فناوری انجاممیشود، منجر به شکوفایی در این صنعت شود.
رئیس مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری سازمان راهداری و حملونقل جادهای خاطرنشان کرد: بعد از سه روز برگزاری نمایشگاه، پنج طرح برتر معرفی میشود، در عین حال هیچ طرحی را کنار نگذاشتیم و تلاش داریم راهکارهایی اتخاذ کنیم تا از تمامی این ایدهها استفاده کنیم ولی این رویداد نوعی مسابقه برای ایجاد انگیزه است تا طرحها زودتر به قرارداد منجر شود و مورد حمایت مالی قرار گیرد.
ذاکری سپس گفت: در عین حال مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری در مدت زمان کوتاهی که در حوزه نوآوری فعال شدهاست، آمادگی پذیرایی از فعالان برای حمایت از طرحها را دارد و در کنار این رویداد، تالار هوشمندسازی طراحی شدهاست که تمامی سامانههای سازمان که در یکسال اخیر توسعه پیدا کردند، در این تالار به نمایش گذاشته شدند و طی بازدیدهای مختلف از غرفه هوشمندسازی سازمان، تحسین کارشناسان بینالمللی را بههمراه داشته است.
بر اساس این گزارش روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، وی ابراز امیدواری کرد هم افزایی صنعت و فناوران منجر به شکوفایی در این حوزه شود.