شناسهٔ خبر: 153782 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

رئیس اداره مدیریت بحران راه و شهرسازی استان زنجان:

۴۰مرکز شتاب نگاری در استان زنجان وجود دارد

مهندس کرمی رئیس اداره مدیریت بحران راه و شهرسازی استان زنجان، از وجود ۴۰ مرکز شتاب نگاری در استان زنجان خبر داد و گفت: بر اساس سیاست‌های مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به جهت ایجاد پراکندگی مناسب در سطح کشور و مراکز عمده جمعیتی و حساس تخصیص‌های جدید صورت خواهد گرفت.

مسلم کرمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (زنجان)، از وجود ۴۰ مرکز شتاب نگاری در استان زنجان خبر داد و گفت: بر اساس سیاست‌های مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به جهت ایجاد پراکندگی مناسب در سطح کشور و مراکز عمده جمعیتی و حساس، تخصیص‌های جدید صورت خواهد گرفت. 

وی ابراز کرد: شبکه شتاب نگاری بیشتر جهت اعلان وضعیت اضطراری به مراکز مدیریت و مانیتورینگ، زیرساختهای حیاتی و قطع آن‌ها، جهت جلوگیری از هرگونه پیامدهای ناشی از تخریب در آن‌ها می‌باشد. 

رئیس اداره مدیریت بحران راه و شهرسازی استان زنجان، با بیان اینکه در حوزه ساخت و ساز بخش‌های متعددی دخیل هستند، گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان متولی مهندسان ناظر و طراح و مجری، ادارت راه و شهرسازی به عنوان راهبر و نظارت عالیه و شهرداری‌ها به عنوان متولیان صدور پروانه و کنترل ساخت و سازها و همچنین شهروندان به عنوان مالکان و سازندگان ساختمانها که  باید تابع نظر مهندسان و نقشه‌های تهیه شده باشند، نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند. 

کرمی با بیان اینکه دربخش ساخت و ساز ایمن در استان زنجان کارهای خوبی انجام شده اما کافی نیست، افزود: تا رسیدن به ایده آل در زمینه ساخت و ساز ایمن فاصله داریم. 

وی با اشاره به اینکه از جمله عیب‌های مهم و اساسی وارده به حوزه ساخت و ساز موضوع صنعتی‌سازی است که متاسفانه کمتر از آن استقبال می‌شود، بیان داشت: نماهای سنگی که وزن قابل توجهی به ساختمانها وارد می‌کنند یکی دیگر از نقاط ضعف در این حوزه است که در مواقع زلزله موجب ریزش شده و صدمات جانی و مالی قابل توجهی به همراه دارد. 

رئیس اداره مدیریت بحران راه و شهرسازی استان زنجان، در ادامه با اشاره به زلزله بم که در سال ۸۲ رخ داد، گفت: حادثه تلخی که نه فقط بم و کرمان را، بلکه سراسر ایران و جهانیان را متاثر کرد. 

کرمی، با بیان اینکه زلزله بم تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی  به دنبال داشت، تصریح کرد: این حادثه تلخ در بعد مهندسی باعث چالش‌های جدی در طراحی، نظارت و شیوه‌های ساخت و ساز شد و در این میان بعد از این حادثه تلخ، وزارت راه و شهرسازی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با طیف وسیعی از اقدات صورت گرفته سعی در کاهش اثرات و پیامدهای منفی زلزله در حوزه ساخت و ساز دارند.