شناسهٔ خبر: 155665 - سرویس زنان و امور خانواده
نسخه قابل چاپ

در نشست مشترک مشاوران امور بانوان وزارت راه و شهرسازی تاکید شد؛

ارتقای نقش و اشتغال بانوان در پست‌های مدیریتی و تخصصی

نشست نشست مشترک مشاوران امور بانوان وزارت راه و شهرسازی به میزبانی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد و در این نشست بر ارتقای نقش بانوان در پست‌های مدیریتی و تخصصی در مجموعه وزارت راه و شهرسازی تاکید شد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نشست مشترک مشاوران امور بانوان وزارت راه و شهرسازی به میزبانی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

در این نشست تخصصی که با حضور سرپرست این مرکز، مشاور امور بانوان وزارت راه و شهرسازی، معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز تحقیقات و مشاوران امور  بانوان سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، محمدمهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب مبنی بر این است که آشکارترین ابزار قدرت هر کشور، دانش و علم آن کشور است. در این راستا ما در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همواره در انجام پژوهش‌ها و تحقیقات در بخش‌های مختلف و حوزه‌های مرتبط با راه، مسکن و شهرسازی به این امر توجه داریم که کارهایی که در مرکز انجام می‌شود دغدغه دستگاه‌ها و سازمان‌های اجرایی را حل کند.

وی گفت: مسئولیت ما در حوزه پژوهش و دانش، جرات بخشیدن به دستگاه‌ها و مدیران اجرایی در حوزه‌های نوآورانه و فناورانه است. در واقع در حوزه‌های اجرایی دغدغه ها و نیازهایی که به ما منعکس می‌شود سرمنشاء انجام تحقیقات و پژوهش‌های بخش‌های تخصصی و شقوق مختلف وزارت راه و شهرسازی باشد.

حیدری با اشاره به نقش این مرکز به عنوان بازوی پژوهشی وزارت راه و شهرسازی و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه درانجام پژوهش‌های مسئله محورو نیازمحور افزود: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر اساس نیازهای موجود در مجموعه وزارت راه و شهرسازی، نسبت به تعریف و اجرای طرح‌های پژوهشی اقدام می کند. همچنین تدوین و بازنگری ضوابط و دستورالعمل‌ها در حوزه‌های راه، ساختمان، حمل و نقل و سایر شقوق مرتبط از دیگر وظایف این مرکز است . 

ارایه خدمات مهندسی و آزمایشگاهی به جامعه مهندسان و صنعت

حیدری خاطر نشان کرد: ٩٠ درصد نشریات چه درحوزه نظام فنی اجرایی و چه درحوزه مقررات شهرسازی و مقررات ملی ساختمان از سوی مرکز تحقیقات راه ،مسکن و شهرسازی اصلاح و بازنگری می‌شود. همچنین ارایه آموزش‌های لازم در حوزه‌های مهندسی، ارایه خدمات مهندسی و آزمایشگاهی به جامعه مهندسان و صنعت، از دیگر وظایف اصلی این مرکز محسوب می‌شود.

حیدری ادامه داد: در خصوص اجرای پروژه نهضت ملی مسکن به عنوان ابرپروژه وزارت راه وشهرسازی هم نقش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در زمینه تکنولوژی ساخت حائز اهمیت است. در واقع آنچه در حوزه فناوری‌های نوین ساخت در مقررات ملی ساختمان در رابطه با آن صحبت شده و به عنوان یک نوآوری و ابداع می‌تواند در نهضت ملی مسکن و نظام ساخت و ساز کشور مورد استفاده قرار گیرد، جاگذاری و سازماندهی شود. وظیفه ما در مرکز تحقیقات این است که جاگزاری و سازماندهی سیستم‌های سازه‌ای و یا اجزایی از سازه را در حوزه‌های مختلف بررسی کنیم و به آن سیستم تاییدیه فنی بدهیم .

سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: همچنین در الحاقاتی که به شهرها انجام می‌شود بحث مخاطرات جاده‌ای و زمین‌شناسی به ویژه در خصوص فرونشست، کار کارشناسی در مورد آن از سوی متخصصین مرکز انجام می‌شود و موضوع به شورای‌عالی شهرسازی در خصوص آرای الحاق، ارایه می‌شود.

حیدری توضیح داد: خوشبختانه مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی گام‌های موثری را در جهت آینده پژوهی، انجام تحقیقات مرتبط با حوزه‌های مختلف راه ، ساختمان و ابنیه، معماری و شهرسازی ، همچنین حوزه‌های حمل‌ونقل برداشته است که نقش بانوان متخصص شاغل در مرکز در این امر حائز اهمیت است .

وی افزود: در حال حاضر ۲۵ بخش تحقیقاتی در مرکز فعال هستند که مسئولیت چندین بخش را بانوان متخصص بر عهده دارند و با توجه به وظایف خطیر مرکز در امر تدوین مقررات و استاندارها و همچنین اجرای تحقیقات در حوزه‌های مختلف و شقوق وزارت راه و شهرسازی، ایفای خدمت می‌کنند.

یک سوم نیروهای مرکز تحقیقات را بانوان تشکیل می‌دهند

سرپرست مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی همچنین با اشاره به اینکه ۳۰۵ نفر در این مرکز شاغل هستند گفت: از این تعداد ۱۰۳ نفر را بانوان شاغل در مرکز تشکیل می‌دهند که ۷۰ درصد آنها مدرک کارشناسی ارشد به بالا را دارا هستند همچنین یک سوم اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات ، را بانوان تشکیل می‌دهند و بر آن هستیم که از توان بانوان متخصص کشور، بیش از پیش برای ارتقای فعالیت‌های علمی و پژوهشی این مرکز به عنوان بازوی پژوهشی مرکز تحقیقات بهره ببریم . 

ارتقای نقش و اشتغال بانوان در پست‌های مدیریتی و تخصصی مجموعه وزارت راه و شهرسازی

در ادامه این نشست انسیه سید جوادی مشاور امور بانوان وزارت راه و شهرسازی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه تجلیل از جایگاه خانواده و بانوان وزارت راه و شهرسازی، گفت: شادابی و تقویت روحیه بانوان همکار به عنوان رکن خانواده و با توجه به نقش تربیتی آن‌ها در اجتماع و همچنین استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های آنان در مناصب مدیریتی در دوره کنونی وزارت راه و شهرسازی بیش از پیش مورد توجه قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به گزارش ارایه شده در خصوص اقدامات امور بانوان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خوشبختانه اقدامات ارزشمندی در مرکز تحقیقات صورت گرفته است و درصد اشتغال بانوان موفق ومتخصص در پست‌های مدیریتی و بخش‌های تخصصی و اجرایی مرکز قابل توجه است. 

وی خاطر نشان کرد : از دیگر برنامه‌های امور بانوان و خانواده وزارت راه و شهرسازی، اجرایی نمودن سیاست‌های حمایتی در خصوص قانون جوانی جمعیت و خانواده در خصوص مهد کودک همکاران دارای فرزند زیر۶ سال و بانوان سرپرست خانواده و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی است و همچنین برای امکان حضور بانوان شاغل وزارت راه و شهرسازی، در فراخوان‌های علمی و پژوهشی دفتر امور بانوان اقدام شده است .

سیدجوادی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در نشست بانوان در دی ماه ۱۴۰۲ سال جاری مبنی نقش آفرینی بانوان شاغل در کشور و عدم وجود محدودیت برای ارتقای شغلی بانوان، توضیح داد: عنایت ویژه مقام معظم رهبری به مقوله انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی بسیار حائز اهمیت است. در این راستا همچنین ارایه رزومه به نماینده بانوان معاونت مربوطه به منظور تکمیل بانک اطلاعاتی بانوان فرهیخته و توانمند و نخبه و استفاده از ظرفیت‌های ایشان از دیگر اقدامات امور بانوان این وزارتخانه دانست که در حال حاضر در دستور کار قرار دارد.

در ادامه این نشست محمدعلی عبدی معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت : بانوان نقش مهمی در جامعه، اشتغال و خانواده دارا هستند و در این راستا باید به صورت  واقعی تاثیرگذار باشند چرا که با توجه به جایگاه‌هایی که در حال حاضر درکشور دارا هستند، می توانند اقدامات موثری در جهت توسعه و آبادانی کشور داشته باشند.

عبدی اظهار داشت : در حال حاضر یکی از صنعت های پیشرو در کشور ، صنعت ساختمان است. در نظام فنی و اجرایی کشور، هرگونه ساخت وسازی که از سوی دولت انجام می شود، سازمان برنامه نشریات آن را تدوین می کند و نشریات آن را انتشار می دهد .در واقع بعد از زلزله رودبار برای اولین بار قانون نظام مهندسی تدوین و سازمان نظام مهندسی ایجاد شد و قوانین و مقررات مرتبط با ساخت و ساز کشور تدوین شد مقررات ملی ساختمان در دستور کار سازندگان و مهندسان قرار گرفت که این قوانین همواره در حال بازنگری هستند.

معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی همچنین گفت : با توجه به وظایف مرکز تحقیقات در تدوین و بازنگری قوانین و مقررات و تصدی بانوان در مدیریت بخش‌های تحقیقاتی و مسئول در بازنگری مقررات و استانداردهای نشریات سازمان برنامه، نقش بانوان شاغل در این مرکز و تاثیر گذاری فعالیت‌های آنان مشهود است . 

عبدی به تصدی ۳۰ درصدی پست‌های مدیریتی مرکز تحقیقات از سوی بانوان متخصص اشاره کرد و گفت: در مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی بخش‌های تحقیقاتی مستقیما با ریاست مرکز در تعامل کاری هستند و مدیران و روسای این بخشها از نظر نظام اداری واستخدامی جایگاهی بالاتر از مدیرکل داراست و با توجه به تصدی قابل توجه پست‌های مدیریتی مرکز از سوی بانوان، اجرای مقوله ارتقای جایگاه اداری بانوان را  در مرکز نشان می دهد . 

در ادامه این همایش ندا رفیع‌زاده مشاور امور بانوان مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی ضمن تشریح فعالیت‌های انجام شده درزمینه امور بانوان مرکزتحقیقات به اهداف، سیاست‌ها و اقدامات انجام شده همچنین برنامه‌های پیش روی امور بانوان این مرکز اشاره کرد و افزود : آموزش، فرهنگ سازی و ترویج مولفه‌های موثر و تحکیم خانواده، افزایش سلامت جسمی و روانی بانوان، تدوین قوانین حمایتی خانواده و حمایت از فرزند آوری و افزایش رفاه مادران و بانوان سرپرست خانواده از اهداف اصلی ما بوده است . 

وی گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی در خصوص تربیت فرزند و تحکیم خانواده، برگزاری مسابقات فرهنگی و مراسم‌های خاص ، ترویج فرهنگ عفاف وحجاب از جمله سیاست‌های اجرایی در دستور کار امور بانوان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی محسوب می‌شود که درجهت اجرایی شدن آن اقدامات اجرایی لازم با حمایت‌های ریاست و معاونت توسعه مدیریت مرکز صورت گرفته است.