به گزارش پایگاه خبری وزارت راهوشهرسازی (کردستان)، جهانگیر الیاسی مدیرکل راهوشهرسازی کردستان درجلسهای که با حضور نماینده شرکت بازآفرینی شهری و سفیر بم در محل اداره کل راهوشهرسازی تشکیل شد، گفت: ۵۰ درصد از جمعیت شهرهای کردستان در محدوده با تراکم بالا و کم برخوردار از استاندارهای زندگی شهری ساکناند که باید برای آن چارهای اندیشید.
الیاسی اظهار کرد: این اداره کل با کار کارشناسی و مطالعاتی فراگیر نسبت به شناسایی کمبودهای محلات کمبرخوردار در حاشیه شهرهای استان و یا نواحی منفصل و بافتهای ناکارآمد اقدام نموده و با انعکاس این موارد به مدیران در وزارت راه و شهرسازی در راستای دریافت اعتبار و رفع و کاهش این کمبودها اقدامات متنوعی را انجام داده و در حال انجام دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: بالغ بر هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب ۳۵ پروژه بازآفرینی شهری شامل ۲۹ پروژه اجرایی و ۶ پروژه مطالعاتی در شهر سنندج تعریف شدهاست.
الیاسی با اشاره به اینکه از مجموع ۲۹ پروژه باز آفرینی در سنندج ۲۵ پروژه به بهره برداری رسیده و تحویل دستکاه بهرهبردار شده، گفت: برای اجرا و بهره برداری از پروژههای باز آفرینی در سنندج بیش از یکهزار میلیارد ریال قرارداد بسته شده و اتمام پروژههای در حال اجرا نیز در سنندج ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با بیان اینکه اداره کل راه و شهرسازی در ستاد بازآفرینی شهری دبیر این ستاد است، افزود: میطلبد همه دستگاهها همکاری لازم را برای طرحهای بازآفرینی شهری داشتهباشند و تأسیساتی چون برق، آب، گاز جهت طرحهای باز آفرینی از طریق اعتبارات دستگاههای خدمات رسان باید انجام شود.
محمدرضا مهماندوست نماینده شرکت بازآفرینی شهری و سفیر بم در این نشست با بیان ظرفیتهای موجود درشهرهای کردستان گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران در صدد است در همه استانها پیرو آموزههای سال گذشته رویدادی تحتعنوان «تقدیر از اقدامات برتر بازآفرینی شهری در قالب (جایزه ملی بم) بهمنظور ارزیابی و پایش عملکرد تمامی نقشآفرینان به نوسازی مسکن برگزار کند و بر همین اساس است که امروز اینجا حضور داریم تا از نزدیک شاهد عملکرد دوستان و همکاران در حوزه باز آفرینی شهری باشیم.
وی اظهار کرد: با توجه به بازدیدهایی که از بافت فرسوده شهری و محدودههای الحاق شده به شهر داشتیم و همچنین بازدید از پروژههایی که در بافت ناکارآمد شهری در حال انجام است داشتیم، دیده شد که اتفاقات بسیار خوبی انجام شده اما بر اساس مشاهدات واقعاً در کردستان قشری در آن ساکن هستند که از نظر مادی در محرومیت بسر میبرند و نیازمند رویکرد و کارهای ویژهای است.
نماینده شرکت باز آفرینی شهری در ادامه بیان کرد: با فعال کردن ستادهای بازآفرینی استانی و شهرستانها و استفاده از ظرفیت مدیریت شهری و فرمانداران برای تعریف برنامههای مورد نیاز شهرستانها و همچنین استفاده از ظرفیت بندهای قانون بودجه سال و فعالسازی سند دار کردن اراضی دولتی تصرف قبل از سال ۹۴ و فعالسازی پروژههای نیمه کاره با استفاده از ظرفیت مالیات بر ارزش افزوده میتوان برای مردم شریف استان کار ویژه انجام داد.