به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سحر تاجبخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور در هفتمین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم که صبح امروز دوشنبه نهم بهمن ماه برگزار شد، از افزایش ۳۰ درصدی تعداد مقالات در این کنفرانس نسبت به کنفرانس قبلی خبر داد و گفت: در این کنفرانس ۳۵۰ مقاله ارسال شده که ۴۵ مورد سخنرانی شفاهی و حدود ۲۰۰ مورد بهصورت پوستری همراه با ۱۱ پنل تخصصی و ۷ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.
رئیس هفتمین کنفرانس بینالمللی تغییر اقلیم با اشاره به اهمیت مسئله تغییر اقلیم در سطح جهانی، ملی و منطقهای اظهار کرد: مهمترین موضوعی که در این کنفرانس به آن پرداخته میشود، تهیه گزارشهای مرتبط با تغییر اقلیم است که مقرر شد ۳ کارگروه IPCC گزارشهای اصلی خود را در این موضوع ارائه دهند.
وی بر اهمیت مسئله سازگاری با اقلیم و تغییرات آن تأکید کرد و گفت: هنوز فرصت هدایت شرایط و مدیریت منابع سرزمینی برای سازگاری با تغییرات اقلیمی وجود دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز افرایش رخداد مخاطرات حدی همه مردم جهان را تهدید میکند و بهترین راهکار برای کاهش مخاطرات، سازگاری با تغییر اقلیم و چالشهای آن یا استفاده از روشهای مختلف برای کاهش گازهای گلخانهای و مصرف کربن است.
تاجبخش در ادامه با ارائه گزارشی، آخرین وضعیت اقلیم را در سطح بینالمللی توضیح داد و گفت: افرایش دما در مقیاس جهانی از مهمترین آثار تغییر اقلیم است که کشور ما را هم تحتتأثیر قرار داده است.
رئیس سازمان هواشناسی ادامهداد: افرایش رخداد پدیدههای حدی در آسیا بسیار جدی است و سیل بسیار شدید سال گذشته در پاکستان از جمله آثار آن بود.
تاجبخش تأکید کرد: روند افزایش دما و کاهش بارش در بیشتر کشورهای غرب آسیا رخ داده بیشترین افرایش دما در ایران و عراق رخ داده و بیشترین کاهش بارش در افغانستان و آذربایجان رخ داده و ترکیه عربستان پاکستان و... نیز تحتتأثیر مساله تغییر اقلیم قرار دارند.
وی یادآور شد: در ایران هم طی ۵۰ سال گذشته روند افرایش دما و کاهش بارشها را شاهد بودیم و در سال ۲۰۲۳ روند افرایش دما ۱.۵ درجه بیشتر از میانگین جهانی بوده و رکورد گرمترین دمای تاریخ کرخ زمین در سال ۲۰۲۳ ثبت شده و سال ۲۰۲۴ میتواند گرمتر هم باشد.
رئیس سازمان هواشناسی گفت: میانگین دمای جهانی در که زمین به حدود ۱۵ درجه رسیده که افرایش یافته و آخرین اطلاعات از تغییرات دما حاکی است که بیشترین تغییرات در مناطق جنب حاره رخ داده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی روند افزایش صعود تراز آب دریاها را از دیگر مسائل جدی دانست و گفت: افزایش مخاطرات حدی رشد پیدا کرده است و آنچه به ما کمک میکند، حرکت بهسمت توسعه پایدار و ایجاد شهرها و کشورهای تاب آور در برابر مخاطرات تغییرات اقلیمی است.