شناسهٔ خبر: 159857 - سرویس ریلی
نسخه قابل چاپ

گزارش عملکرد دولت سیزدهم نشان می‌دهد؛

احداث و بهره برداری ۵ پروژه ریلی در سال ۱۴۰۲

ببینید| راه‌آهن همدان-سنندج با حضور رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی در سنندج به بهره‌برداری رسید عملکرد حوزه حمل‌ونقل ریلی در بخش زیرساخت‌ها نشان می‌دهد،‌ دولت سیزدهم دراین مدت ۵ پروژه را از جمله همدان- سنندج، بستان‌آباد- خاوران، خط دوم اهواز- اندیمشک، بافق - زرین‌شهر و متروی شهر جدید پرند احداث کرده و به بهره‌برداری رسانده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دفتر آمار و پایش برنامه‌ها و معاونت برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در حوزه حمل و نقل ریلی در مدت دولت سیزدهم تا اسفند ۱۴۰۲ منتشر کرده که حاکی از ۵ پروژه احداث و بهره‌برداری خطوط ریلی است.

توسعه خطوط ریلی با اهدافی از جمله افزایش ظرفیت ترانزیتی و بهره مندی از ظرفیت‌های موجود کریدوری کشور برای درآمدهای ترانزیتی در مدت دولت سیزدهم و وزارت مهرداد بذرپاش در اولویت قرار گرفته است. به همین منظور در این مدت وزارت راه و شهرسازی همت و اراده خود را بر تکمیل خطوط ریلی احداث شده و اتمام پروژه‌های نیمه تمام در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل گذاشت.

احداث و بهره برداری از راه آهن همدان- سنندج

طول خط آهن تهران، همدان - سنندج ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر به بهره‌برداری رسیده است و از ۱۵۱ کیلومتر طول خط ریلی همدان - سنندج نیز ۶۴ کیلومتر از آن در حوزه استان همدان واقع شده و از شهر بهار و لالجین عبور می‌کند و به استان کردستان منتهی می شود و سرعت متوسط آن ۱۲۰ کیلومتر در ساعت و تا سرعت ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلومتر هم مجاز است.

ساخت راه‌آهن تهران-همدان-سنندج به طول ۴۲۰ کیلومتر اواخر سال ۱۳۸۵ آغاز شد و قطعات ۱ و ۳ همدان-سنندج و چندی بعد قطعه ۴ پروژه تهران-همدان کلنگ زنی و آغاز شد.

راه آهن همدان – سنندج در طول ۱۸ سال حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشت و به دلیل مشکلات اعتباری تعطیل شده بود. این پروژه به طول ۱۵۱ کیلومتر به ارزش ۱۵ همت آبان ماه سال جاری با حضور رئیس جمهور و وزیر راه وشهرسازی افتتاح شد.

پروژه راه‌آهن همدان-سنندج حدود ٢٠درصد در دولت نهم و دهم و حدود ۵٠درصد در دولت دوازدهم پیشرفت داشته است و ٣٠درصد باقیمانده آن در دو سال دولت سیزدهم تکمیل شد.

برای این مسیر ریلی در سال اول، ظرفیت جابه‌جایی ۳۰۰ هزار مسافر و ۸۰۰ هزار تن بار پیش‌بینی شده که در افق ۱۴۲۰ به ۶۰۰ هزار نفر مسافر و سه میلیون تن بار می رسد.

احداث و بهره برداری از راه آهن بستان‌آباد- خاوران

مسیر ریلی ۴۴ کیلومتری بستان‌آباد-خاوران به ارزش ۶ همت به‌عنوان بخشی از پروژه راه‌آهن میانه-تبریز در خرداد ماه سال جاری با حضور رئیس جمهوری به افتتاح رسید.

احداث راه‌آهن تبریز-بستان‌آباد-میانه از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین پروژه‌های حمل‌ و نقل کشور و آذربایجان‌شرقی است که عملیات احداث آن، برای تسهیل در رفت و آمد مردم و جابه‌جایی حجم قابل توجهی کالا از سال ۱۳۷۹ آغاز شد و پس از ۲۲سال وقفه در دولت سیزدهم به بهره برداری رسید.

با افتتاح این بخش تکمیلی از راه‌آهن میانه- تبریز، مسیر ریلی تهران تا تبریز ۱۱۴ کیلومتر کوتاه و زمان سفر کاهش می‌یابد.

این مسیر ریلی صرف‌نظر از محاسن زیست محیطی، مزایای اقتصادی زیادی هم به دنبال دارد؛ درآمد سالانه این پروژه ۳.۲ هزار میلیارد تومان است که از طرق مختلف ترانزیت، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، کاهش سوانح و ... به‌دست می‌آید.

افزایش ظرفیت‌های ترانزیتی معادل ۷ میلیون تن بار و ۲ میلیون نفر مسافر در سال از دیگر مزیت‌های این پروژه ریلی است.

تمامی ریل به کار رفته در خط‌آهن بستان آباد-خاوران تراورس‌های تولید داخل است.

احداث و بهره برداری از خط دوم اهواز- اندیمشک

پروژه ریلی دو خطه سازی محور اهواز- اندیمشک حد فاصله ایستگاه شوش تا بامدژ به طول ۷۰ کیلومتر به ارزش روز ۴ همت اردیبهشت ماه امسال با حضور رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.

کل مسیر راه آهن اهواز - اندیمشک ۱۴۰ کیلومتر  با ۱۰ ایستگاه است.

افزایش سرعت سیر قطار از ۱۲۰ به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و افزایش ظرفیت سالانه بار این محور ریلی از ۱۰ میلیون تن به ۲۰ میلیون تن از جمله مزایای این پروژه محسوب می‌شود.

همچنین با بهره‌برداری از این خط، ظرفیت حمل مسافر افزایش می‌یابد و در مصرف سوخت نیز صرفه‌جویی می‌شود.

بهره برداری از خط دوم راه آهن بافق - زرین‌شهر

بهره برداری از خط دوم راه آهن بافق - زرین‌شهر به طول ۶۲ کیلومتر به ارزش ۳ همت از دیگر پروژه‌هایی است که در این مدت به بهره برداری رسیده است.

احداث و بهره برداری از مترو شهر جدید پرند

احداث و بهره برداری از مترو شهر جدید پرند از دیگر پروژه‌هایی است که در سال ۱۴۰۲ توسط دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسید.