به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، آیین انعقاد تفاهمنامه سهجانبه «پژوهش کاربردی در حوزه آسفالت و قیر گوگردی با تمرکز بر ملاحظات HSE» بین معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت پالایش نفت جی در محل سالن جلسات معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، برگزار شد.
در این آیین، ابتدا محمدمهدی حیدری رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به مرجعیت این مرکز در خصوص پژوهش، نوآوری و تحقیقات کاربردی در حوزههای حملونقل، راه، ساختمان، مسکن، معماری،شهرسازی و ابنیه فنی همچنین تأکید وزیر راه و شهرسازی در خصوص بهرهمندی مضاعف از فناوریهای نوین و خدمات شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مذکور و در انجام پروژههای مختلف و متنوع این وزارنخانه، استفاده از فناوریهای نوین در حوزه حملونقل و مشخصا استفاده از گوگرد مازاد کشور در قالب تولید قیر و آسفالت گوگردی با رعایت کامل ملاحظات زیستمحیطی را، راهکار مناسب و مؤثری درجهت صرفهجویی در منابع عمرانی همچنین ارتقای کیفیت و فرآیند نگهداری مقوله روسازی راههای مواصلاتی کشور معرفی کرد.
حیدری استفاده از گوگرد را تنها محدود به حوزه حملونقل ندانست، بهطوریکه بهرهمندی از آن را در فناوریهای مختلف بتن اعم از، ساخت حفاظهای بتنی (نیوجرسی)، ابنیه فنی، خطوط راهآهن و نظایر آن را بسیار مفید، بهصرفه و کارآمد دانست.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن تشکر از حمایتهای وزارت نفت درجهت استفاده از گوگرد مازاد کشور، خواستار استمرار این رویکرد همچنین نگهداشتن قیمت منطقی گوگرد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت جی ضمن تشکر از اقدامات ارزنده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، آمادگی کامل خود را در خصوص ایجاد بستر حمایتهای مادی و معنوی لازم برای فراهم نمودن زمینههای همکاری مشترک در حوزه قیر و آسفالت گوگردی را، اعلام نمود.
نیکوسخن انعقاد این تفاهمنامه را تلاشی عینی درجهت ایجاد ارزشافزوده ازطریق توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت و گاز معرفی نمود و خواستار ورود طرفین تفاهمنامه به مراحل اجرایی و عملیاتی در اسرع وقت شد.
معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز، ضمن تشکر از تلاشهای ذیقیمت قبلی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حوزه بهرهمندی از محصول گوگرد در عرصه روسازی راههای کشور همچنین فناوریهای بتن، این موضوع را از دغدغههای جدی وزارت متبوع خود و بهویژه شخص وزیر نفت دانست.
زیدیفر ایجاد ارزشافزوده ازطریق توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت و گاز و مشخصا بهرهمندی از گوگرد مازاد در توسعه و دوام روسازی راههای کشور را بسیار مهم و حیاتی دانست تاجاییکه این مهم را، باقیات و صالحات مهمی برای تمامی نقشآفرینان آن معرفی کرد.
وی ضمن اعلام حمایتهای مستمر معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، خواستار همکاری و همافزایی تمامی طرفها در قالب تسریع در انجام وظایف و تعهدات درجهت دستیابی به اهداف پیشبینیشده در این تفاهمنامه شد.
در پایان تفاهمنامه سهجانبه «پژوهش کاربردی در حوزه آسفات/ قیر گوگردی با تمرکز بر ملاحظات HSE» منعقد و بین طرفین مبادله شد.