شناسهٔ خبر: 160054 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد؛

مقاومت ساختمانی ۱۴۰۰ ساختمان بلند در تهران ارزیابی شد

حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه اینکه مقاومت ساختمانی ۱۴۰۰ ساختمان بلند در تهران ارزیابی شد، از احداث ۱۰۰ ساختمان بلند در پایتخت بر روی گسل خبر داد و به تشریح مجموعه اقدامات مرکز پرداخت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدمهدی حیدری رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی امروز سه‌شنبه ۱۵ اسفند در نشست خبری به تشریح برنامه‌های آن مرکز پرداخت و گفت: در کلان‌پروژه نهضت ملی مسکن، پایش سلامت اراضی از منظر مخاطرات فرونشست و گسل توسط کارشناسان مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در بیش از ۱۵۰ نقطه مکانی پایش شده و براساس نظرات فنی، الحاق به محدوده‌ها برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن انجام شده است. 

صدور ۲۵ تاییدیه فنی برای مصالح نوین ساختمانی

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی  ادامه داد: ارزیابی سیستم‌ها و فناوری‌های نوین از منظر سرعت ساخت و مدیریت قیمت تمام شده در برنامه است. همچنین تاکنون بیش از ۲۵ تاییدیه فنی برای سیستم‌های ساختمانی استفاده‌کننده از فناوری های نوین ارائه شده است که این تأییدیه‌ها برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن صادر شد.

صدور ۸۰۰ گواهینامه فنی در بخش مصالح ساختمانی

حیدری توضیح داد: تاکنون ۸۰۰ گواهی نامه فنی برای مصالح ساختمانی صادر شده است و به زودی بخشنامه‌ای از سوی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی صادر می‌شود که طبق آن بهره مندی از مصالح ساختمانی دارای گواهی نامه فنی الزامی محسوب خواهد شد.

وی همچنین از برگزاری ۱۳۰ دوره آموزشی در سال جاری در بخش مهندسی توسط مرکز خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌های مهم مرکز اجرای بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران برای موضوعات فرونشست و حریم گسل شهرهاست که مسئولیت‌هایی را برعهده مرکز نهاده است.

۴۰ درصد ساختمان‌های تهران دارای سلامت سازه‌ای و تاب آوری است

وی گفت: ارزیابی ایمنی ساختمان‌های بلند مرتبه در ۱۴۰۰ ساختمان شهر تهران انجام شده است و ۳ هزار ۳۰۰ ساختمان دیگر در برنامه سال آتی مرکز قرار دارد. همچنین از نظر ارزیابی ایمنی در ۱۴۰۰ ساختمانی که در شهر تهران انجام شد، حدود ۴۰ درصد از نظر سازه‌ای، سلامت سازه‌ای و تاب آوری داشتند. ۲۵ درصد از ساختمان‌ها نیازمند اصلاحات و مقاوم‌سازی بودند و ۱۵ درصد ساختمان‌ها با مقاوم‌سازی امکان اصلاح ندارند و باید تخریب شوند.

۱۰۰ ساختمان بلند در پایتخت روی گسل قرار دارد

به گفته حیدری، در شهر تهران ١٠٠ ساختمان بالای ١٢ طبقه روی گسل ساخته شده است.

وی تصریح کرد: در اجرای بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران نیازمند تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم که تاکنون این تامین اعتبار انجام نشده است.

راه‌ اندازی شورای پژوهش و فناوری

به گفته وی، یکی از مهم‌ترین اقداماتی که با حضور مهرداد بذرپاش در وزارت راه وشهرسازی انجام شد، راه اندازی شورای پژوهش و فناوری است که در مرکز تحقیقات تشکیل شده و برنامه‌های این شورا تبدیل به محورهای پژوهشی شده است.

ضرورت راه‌اندازی سامانه پایش مصرف انرژی

حیدری راه‌اندازی سامانه پایش مصرف انرژی را از ضرورت‌های بخش مسکن و ساختمان عنوان کرد و گفت: با توجه به آنکه راه‌اندازی این سامانه با معاونت علمی ریاست جمهوری در حال پیگیری است امیدواریم تا به زودی مورد بهره برداری و استفاده قرار گیرد.

فعالیت ۶۰۰ دستگاه شتاب نگار در کشور

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۴۷ ایستگاه شتاب نگاری در کشور راه‌اندازی شد، گفت: هم اکنون ایستگاه‌های شتاب نگاری کشور به ۶۰۰ دستگاه رسیده است.

برنامه ایمنی حمل و نقل در حال تدوین است

وی تدوین ضوابط در حوزه راه، معماری و شهرسازی را از دیگر موضوعات در حال انجام مرکز برشمرد و گفت: تدوین برنامه ایمنی حمل ونقل در حال انجام است که نتیجه آن در کمیسیون ایمنی حمل ونقل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

نگهداری راه‌ها با استفاده از فناوری های نوین انجام می‌شود

وی در خصوص راه و هزینه نگهداری از راه‌های موجود گفت: حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر راه در کشور وجود دارد که هزینه نگهداری آن‌ها ۲۵۰ همت می‌شود که تامین این بودجه در توان سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای نیست. بنابراین تلاش کردیم تا با استفاده از فناوری‌های نوین، استفاده از آسفالت لایه نازک و  دیگر موارد، عمر و دوام روسازی در کشور را ارتقا دهیم.

بارگذاری جمعیت در شهرهای سواحل جنوبی بلامانع است

حیدری اعلام کرد: بارگذاری جمعیت در شهرهای جدید هدف‍گذاری شده در سواحل جنوبی از هر نظر بررسی شده و مشکلی ندارد.

فرونشست سالانه در جنوب غرب شهر تهران ۱۵ تا ۲۲ سانتیمتر

علی بیت‌اللهی رییس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص فرونشست زمین در تهران توضیح داد: زون‌های فرونشست در جنوب و جنوب‌غربی شهر تهران با عددی حدود ۱۵ تا ۲۲ سانتیمتر در سال در نوسان است. در دشت ورامین و در شهر پیشوا نیز لکه فرونشستی در حدود ۱۷ سانتی متر در سال در حال فرونشست است و در این منطقه نیز شکاف‌های فرونشستی نمایانی وجود دارد.

به گفته بیت اللهی، مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۹ تهران به طور مستقیم در پهنه فرونشستی قرار دارند و جنوب منطقه ۱۰ و بخش هایی از منطقه ۲۲ نیز در معرض خطر فرونشست هستند که نیاز است تا در خصوص کاهش مخاطرات آنها اقداماتی انجام شود.