به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (قم)، صابر مصور زاده معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم در خصوص اقدامات این معاونت در سال گذشته اظهار کرد: در استان قم حدود ۸۵ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن، حائز شرایط شناختهشدهاند که در سال گذشته برای بخش عمدهای از این تعداد، تأمین زمین انجام شد.
وی افزود: با برگزاری بیش از ۳۰ جلسه کمیته فنی با حضور اساتید دانشگاهی و نمایندگان دستگاه اجرایی، طرحهای توسعه شهری در بحث الحاق اراضی مورد بررسی و کار کارشناسی قرار گرفت.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲ طرح جامع شهرک پرنیان در قالب چهار شهرک و در اراضی ۲۵۰۰ هکتاری به تصویب استان رسید.
مصور زاده در خصوص دیگر اقدامات این معاونت در حوزه نهضت ملی توضیح داد: الحاق و تحصیل زمین در اراضی مجاورت روستای طایقان و ایجاد دهکده زیستی با ساخت پنجهزار واحد مسکونی، ۵۴۵ هکتار اراضی اسلامآباد قنوات برای ساخت ۷۸۰۰ واحد، ۲۰۰ هکتار در شهر جعفریه برای ساخت یکهزار و ۱۰۰ واحد، ۹۶ هکتار به شهر سلفچگان برای ساخت یکهزار و ۲۰۰ واحد و ۲۱ هکتار به شهر کهک برای ساخت ۶۵۰ واحد مسکونی از جمله این اقدامات بوده است.
به گفته معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم، با الحاق و تحصیل اراضی مورد نیاز در طرح نهضت ملی مسکن، برای اکثر افراد حائز شرایط و تایید شده در طرح نهضت ملی مسکن زمین تأمین شدهاست.
وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن قم، حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی بهصورت آپارتمانی و بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی بهصورت یک طبقه حیاط دار طراحی شدهاست.
مصورزاده احیای بافت فرسوده را مورد توجه قرار داد و اذعان کرد: در کنار تلاش برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان، توجه ویژهای به بحث احیای بافت فرسوده شد به گونهای که استان قم در حوزه صدور پروانه، ارائه مشوقها و تسهیلات بانکی در بافت فرسوده جزو هشت استان برتر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اداره کل راه و شهرسازی پیشران توسعه در بافت فرسودهاست، توضیح داد: از مهمترین اقدامات این اداره کل در حوزه احیای بافت فرسوده، تسهیل در صدور پروانه، ارائه مشوقهای شهرسازانه و تسهیلات بانکی برای نوسازی بافت بوده است.
مصور زاده در خصوص اقدامات این اداره کل در بافت فرسوده و سکونت گاههای غیر رسمی گفت: ساماندهی اطراف محله چهل اختران و امامزاده موسی مبرقع (ع)، احداث مدارس ثامن الحجج در محله آذر، ناصر شهریور در محله چهار مردان و شیخآباد در محله شیخآباد و احداث کلانتری ۱۳ در محله خاکفرج از مهمترین اقدامات این اداره کل در سال گذشته بوده است.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم به برگزاری منظم جلسات کمیسیون ماده پنجدر استان اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ تنها با هشت مورد و به مساحت حدود ۱۸ هزار مترمربع تغییر کاربری از فضای سبز به سایر کاربریها موافقت شد که این امر در سال ۱۴۰۱، بیش از ۷۹ هزار متر مربع بوده است.
به گفته مصور زاده، در جلسات کمیسیون ماده پنج استان با بسیاری از تغییر کاربریهای فضای سبز مخالفت شد تا بتوانیم فضای سبز شهری را حفظ کنیم.
وی به بحث مولدسازی پلاکهای مازاد دولتی اشاره کرد و توضیح داد: در سال گذشته، هشت پلاک دولتی به به مسکونی تغییر کاربری داده شد و با مولدسازی در ۲۵ قطعه زمین، بزرگترین مزایده چند سال اخیر در استان قم برگزار شد و در مجموع حدود یکهزار میلیارد تومان مولدسازی و درآمدزایی دولتی انجام شد.
مصورزاده گفت: در جلسات کارگروه امور زیربنایی استان که در خصوص پلاکها و اراضی خارج از حریم و محدوده شهر تصمیم گیری میشود،با تصویب و یا تغییر کاربری موارد مختلف، به رشد و توسعه صنعت، جذب گردشگر و جذب سرمایهگذار توجه ویژهای شدهاست.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم در پایان اظهار کرد: طرح جامع شهر قم و بازنگری آن در ستاد راهبری استان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.