شناسهٔ خبر: 166820 - سرویس مسکن و شهرسازی
نسخه قابل چاپ

دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران اعلام کرد؛

تحقق ۸۹ درصدی اجرای مصوبه تشویقی کالبدی در شهرهای کشور

خسرو دانشجو دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران با اشاره به این که مصوبه ۱۹ بندی مشوق‌های شهرسازی، بستر مناسبی جهت توسعه و نوسازی بافت‌های فرسوده فراهم کرده ، گفت: تحقق ۸۹ درصدی اجرای این مصوبه نشان می‌دهد که مصوبه تهیه شده با واقعیت‌های بافت‌های فرسوده همخوانی نسبی دارد. 

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، خسرو دانشجو معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه شورای نوسازی مسکن این شرکت که با حضور محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با موضوع «موانع و مشکلات و ارائه پیشنهادات جدید در رابطه با بسته‌های تشویقی در بافت‌های فرسوده» برگزار شد، با اشاره به این که مصوبه ۱۹ بندی مشوق‌های شهرسازی، بستر بسیار مناسبی جهت توسعه و نوسازی بافت‌های فرسوده فراهم کرده است، گفت: تحقق ۸۹ درصدی اجرای مصوبه مذکور در شهرهای کشور نشان دهنده این است که مصوبه تهیه شده با واقعیت‌های این بافت‌ها همخوانی نسبی دارد.  شهرهایی که مصوبه ۱۹ بندی بسته تشویقی را اجرا نکرده‌اند با توجه  به فرصت پیش آمده و همکاری معاونت شهرسازی و معماری نسبت به جهت اجرایی کردن مصوبه و در نهایت بومی سازی مصوبه تشویقی کالبدی اقدام کنند.

معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که تجربه سال گذشته حکایت از این دارد که تهیه بسته بومی تجربه بسیار خوب و اثرگذاری در شهرها بوده است، تصریح کرد: با توجه به بستر مناسبی که شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ایجاد کرده می‌توان برای تمامی شهرها بسته بومی تهیه کرد.

به گفته دانشجو نمی‌توان برای تمامی شهرهای کشور از یک نسخه واحد استفاده کرد و باید برای هر بافت و ناحیه نسخه مخصوص و راهکار درست در جهت نوسازی مسکن ارائه داد.

وی افزود: بافت تاریخی پهنه وسیعی از کشور را فرا گرفته اما تا کنون ضوابط مشخصی برای ساخت و ساز در این بافت ارائه نشده است از این رو امکان نوسازی در این بافت‌ها وجود ندارد.

وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت موضوع پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری مشترک معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تهیه شده است و پس از طی مراحل نهایی و تایید، بافت‌های تاریخی کشور از بسته تشویقی در راستای طرح‌های ویژه حفاظت از این بافت‌ها بهره‌مند خواهند شد.

به گزارش شرکت بازآفرینی شهری ایران، دانشجو اظهار امیدواری کرد: طی جلساتی که میراث فرهنگی و وزارت کشور در شهرهای مختلف با مردم داشتند با درخواست مردم مبنی بر تقویت سکونت بافت تاریخی مواجه شدند امید است با تصویب پیش‌نویس تهیه شده، گشایشی اتفاق بیفتد که نهایتا نگرانی‌ها برطرف شده و کام مردم ساکن در بافت تاریخی شیرین شود. 

دانشجو تصریح کرد: بافت‌های فرهنگی- تاریخی  مستعد یک اتفاق خوب است و امیدوارم فرصت پیش آمده مغتنم شمرده شود.

این مقام مسئول گفت: پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری مشترک معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تهیه شده است و پس از طی مراحل نهایی و تایید، بافت‌های تاریخی کشور از بسته تشویقی در راستای طرح‌های ویژه حفاظت از این بافت‌ها بهره‌مند خواهند شد.