به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران؛ رضا نخجوانی در جلسه تخصصی رویداد بینالمللی ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و جلب مشارکت عمومی در فرودگاههای ایران که روز دوشنبه برگزار شد، اظهار کرد: این همایش با دستور مقام عالی وزارت راه و شهرسازی برگزار میشود و با نهایت تلاش در مسیر استفاده از ظرفیتهای غیر دولتی قدم خواهیم گذاشت.
وی با اشاره به لزوم مشارکت بخش خصوصی در فرودگاههای کشور گفت: فرودگاههای ایران نباید صرفاً بهعنوان موسسه بسترساز برای نشست و برخاست هواپیما و حمل و نقل هوایی شناخته شوند بلکه با استفاده از برهان خُلف باید مانند سایر فرودگاههای جهان نقش اقتصادی ایفا کنند و اهمیت ویژه فرودگاهها در هر شهر تبیین شود.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت فرودگاهها با بیان اینکه برای تامین منابع مالی باید از روشهای نوین استفاده کرد، گفت: پروژههای مهم و ملی نظیر ترمینال ۱۲۰ هزار مترمربعی فرودگاه مهرآباد را در پیش داریم. در همین راستا برای تامین هزینه پروژههای زیرساختی و مهم چارهای نداریم جز اینکه منابع جدید درآمدی ایجاد کنیم.
این رویداد بینالمللی باید منجر به انعقاد قرارداد با بخش خصوصی شود
معاون برنامهریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاهها در ادامه این همایش گفت: تمام اهداف و تلاش دستاندرکاران رویداد بینالمللی ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و جلب مشارکت عمومی در فرودگاههای ایران بر این است تا این همایش نه بهصورت نمایشی بلکه در عمل منجر به انعقاد قرارداد با سرمایهگذاران بخش خصوصی شود.
علی عبدی گفت: باتوجه به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شد، بدون شک مشارکت بخش خصوصی در فرودگاهها را هدفی مهم در تحقق شعار سال میدانیم و از همین روزهای ابتدای سال فرصت را غنیمت میشماریم که تا پایان سال جاری شاهد انعقاد قراردادهای جذاب فیمابین فرودگاهها و سرمایهگذاران بخش خصوصی باشیم.
وی تصریح کرد: بلافاصله بعد از دستور کاپیتان نخجوانی در خصوص برگزاری این رویداد بینالمللی، اقدام به تشکیل دبیرخانه اجرایی با کمیتههای بازرگانی، بینالملل، علمی و تخصصی، اطلاع رسانی و پشتیبانی شد و هریک از این کمیتهها وظایف خود را بهخوبی پیش میبرند.
معاون برنامهریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاهها با اشاره به لزوم شناسایی ظرفیتهای بخش خصوصی در استانهای مختلف گفت: مدیران فرودگاهی نهایت تعامل را با مدیران استانی بهخصوص معاونت اقتصادی استانداری داشته باشند تا ضمن شناسایی سرمایهگذاران بخش خصوصی، بتوانند مذاکرات مثبتی در پیش، حین و پس از رویداد بینالمللی داشته باشند.
عبدی خاطرنشان کرد: مدیران فرودگاهی از هماکنون برای جلب مشارکت عمومی به دنبال رایزنی با اتاقهای اصناف، بازرگانی، تجار و خیرین شوند.
وی گفت: یکی از مهمترین فعالیتهایی که پیش از رویداد بینالمللی باید انجام شود مربوط به حوزه رسانه است. زیرا با تهیه و پخش کلیپهای مرتبط با فرصتهای سرمایهگذاری میتوان قدمی مثبت در جلب مشارکت عمومی برداشت.
در ادامه این نشست کارگر دبیر کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی در خصوص ملزومات این حوزه برای برگزاری هرچه بهتر "رویداد بینالمللی ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و جلب مشارکت عمومی در فرودگاههای ایران" گفت: خوشبختانه دارای دیپلماسی رسانهای فعال در سراسر کشور هستیم و طبق جدول کارشناسی شده، مدیران در خصوص فرصتهای سرمایهگذاری فرودگاه خود با رسانههای سراسری و استانی ارتباط خواهند گرفت.
وی تاکید کرد: مدیران فرودگاهی و دستاندرکاران این رویداد بینالمللی به همان اندازه که برای جلب مشارکت عمومی وقت و انرژی میگذارند میبایست برای ارتباط با رسانهها نیز برنامههایی برای برگزاری نشست خبری و حضور مداوم در صداوسیما داشته باشند تا شاهد اطلاع رسانی خوبی درباره این رویداد مهم باشیم.
کاپیتان افشاری دبیر کمیته علمی و تخصصی بیان کرد: اعضای این کمیته دارای سوابق قابل ملاحظه علمی و تخصصی هستند و محورهایی برای ارزیابی و فراخوان مقالات و آخرین یافتههای دنیا در حوزه درآمد غیر هوانوردی در این کمیته بررسی میشود.
پوست فروشان دبیر کمیته بازرگانی با بیان اینکه بالغ بر ۵۰ درصد سرمایهگذاریهای غیر هوانوردی در فرودگاههای منطقه خاورمیانه انجام میشود، گفت: فرصتهای سرمایهگذاری شناسایی و کتاب اطلس شرکت فرودگاهها آماده چاپ و انتشار است.
وی افزود: ۱۹۰ عنوان مختلف سرمایهگذاری در ۱۸ دسته طبقهبندی شده و تفاهمنامهها نیز آماده شده تا در حین برگزاری این رویداد بینالمللی و مهم شاهد اتفاقات خوبی میان شرکت فرودگاهها و سرمایهگذاران بخش خصوصی باشیم.
شاملو دبیر کمیته بینالملل گفت: امروز در تمام دنیا فرودگاه تبدیل به محل کسب و کار شده است که در آن نشست و برخاست هواپیما نیز انجام میشود. با برگزاری "رویداد بینالمللی ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و جلب مشارکت عمومی در فرودگاههای ایران" قدم مهمی برای تحقق اهداف اقتصادی برمیداریم اما نیازمند استمرار این همایشها و بازدید مدیران از فرودگاه سایر کشورها جهت بررسی فرصتهای اقتصادی غیر هوانوردی هستیم.
وی افزود: مدیران سازمانهای بینالمللی و سفیران کشورهای مختلف مهمانان این رویداد خواهند بود.
دهقانیزاده دبیر کمیته پشتیبانی در پایان این جلسه تخصصی گفت: کلیه غرفههای این رویداد توسط ستاد شرکت فرودگاهها راهاندازی و نظر مدیران فرودگاهی برای غرفهها اخذ میشود. این در حالی است که مدیران فرودگاهی باید بودجه مورد نیاز خود را به ستاد اعلام کنند.
گفتنی است، مدیران فرودگاههای اصفهان، یزد، ایلام، شیراز، اراک، تبریز، اهواز، مشهد، مهرآباد، بندرعباس، آبادان و کرمان بهصورت حضوری در جلسه تخصصی رویداد بینالمللی ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و جلب مشارکت عمومی در فرودگاههای ایران حضور داشتند و مدیران سایر فرودگاهها نیز بهصورت وبینار در این جلسه شرکت داشتند.