شناسهٔ خبر: 167235 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی:

اجازه دست درازی به محدوده تاریخی خلعت پوشان را نخواهیم داد

موسوی مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اجازه دست‌درازی به اراضی خلعت پوشان دانشگاه تبریز را نخواهیم داد، تاکید کرد: هنوز پرونده تغییر کاربری اراضی خلعت پوشان به کمیسیون ماده پنج استان نرسیده است و با توجه به شرایط پیش آمده به عنوان دبیر کمیسیون ماده پنج اعلام می‌کنم که فعلاً این موضوع متوقف شده و مسکوت خواهد ماند تا بررسی‌های بیشتری درباره آن صورت پذیرد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سید احمد موسوی در واکنش به مطرح شدن تغییر کاربری اراضی تاریخی خلعت پوشان توسط دانشگاه تبریز توضیح داد: هیچ تغییر کاربری در اراضی خلعت پوشان اتفاق نیفتاده است و کاربری فعلی این اراضی آموزشی و در اختیار دانشگاه تبریز است.

وی ادامه داد: دانشگاه تبریز بر اساس قانون جهش تولید مسکن و توافق وزیران مربوطه این درخواست را داده و می‌خواهند بخشی از اراضی خلعت پوشان را جهت تامین مسکن اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه تغییر کاربری دهند.

موسوی تاکید کرد: به هیچ عنوان اجازه دست درازی به محدوده تاریخی خلعت پوشان را نخواهیم داد. ما معتقدیم هر طرحی برای این منطقه باید طرحی جامع باشد.

وی ادامه داد: عمده اراضی خلعت پوشان نمی‌تواند کاربری مسکونی، تجاری یا آموزشی داشته باشد، چرا که علاوه بر قرار گرفتن در محدوده تاریخی خلعت پوشان، بیشتر این اراضی دارای عوارض طبیعی تند بوده و برای کاربری گردشگری و فرهنگی مناسب است.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی در ادامه تاکید کرد: البته ما مخالف تغییر کاربری اراضی خلعت پوشان هستیم، چرا که این اراضی جزو ذخایر شهر تبریز است و تا بنده در مسئولیت خود هستم، اجازه «بتن شهر»سازی در این منطقه را نخواهم داد.

موسوی ادامه داد: در این منطقه باید طرحی اجرا شود که جامع بوده و به مرکزیت فرهنگی، گردشگری و تاریخی تبریز غنا ببخشد و عموم مردم تبریز از آن بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز بدون مجوز دولت و مصوبه کمیسیون ماده ۵ اجازه هیچ گونه تغییر کاربری و ساخت و ساز در این منطقه را ندارد، اظهار کرد: پس از رسانه‌ای شدن موضوع تغییر کاربری اراضی خلعت پوشان، در جلسه مربوط به این بحث اعلام کردم با این نحوه تغییر کاربری مخالف هستیم و حاضریم این اراضی را از دانشگاه تبریز تحویل گرفته و به نحو احسن طرح مناسبی در این منطقه اجرایی کنیم و در عوض به دانشگاه تبریز اراضی دیگری بدهیم. اگر این زمین ها به اداره‌کل راه و شهرسازی تحویل شوند، پس از برگزاری مسابقه طراحی، بهترین طرح پیشنهادی انتخاب شده انتخاب می‌شود تا اراضی تاریخی خلعت پوشان تبریز با اجرای طرحی جامع و مناسب به محدوده تاریخی و فرهنگی تبریز اضافه شده و مورد استفاده عموم مردم تبریز و گردشگران قرار بگیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی در ادامه اضافه کرد: هنوز پرونده تغییر کاربری اراضی خلعت پوشان به کمیسیون ماده پنج استان نرسیده است و با توجه به شرایط پیش آمده به عنوان دبیر کمیسیون ماده پنج اعلام می‌کنم که فعلا این موضوع متوقف شده و مسکوت خواهد ماند تا بررسی های بیشتری درباره آن صورت پذیرد.

موسوی تاکید کرد: اراضی خلعت پوشان ذخیره‌گاه راهبردی کلان‌شهر تبریز است و نباید در این اراضی شاهد ساخت و ساز متراکم معمول در تبریز باشیم.

وی ادامه داد: البته مخالف تغییر کاربری بخش کوچکی از این اراضی برای تامین مسکن اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز نیستیم، اما باید اصول شهرسازی و حساسیت‌های فرهنگی و تاریخی در این رابطه رعایت شوند و یک طرح جامع برای این اراضی تدوین و اجرا شود.