علی عابدزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی سفر رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیأت دولت به ایتالیا و فرانسه را مثبت خواند و گفت: این سفر برای حمل و نقل هوایی کشور نتایج خوبی به همراه داشت.
وی افزود: البته دستاوردی سفر به ایتالیا و فرانسه برای صنعت هوانوردی کشور محدود به خرید هواپیما نیست بلکه شامل همه ابعاد مختلف حمل و نقل هوایی اعم توسعه خدمات فرودگاهی٬ بهروز رسانی تجهیزات ناوبری و کنترل فضای هوایی کشور٬ تعمیر و نگهداری و تأمین قطعه هواپیما٬ کسب آموزش و اطلاعات بازرگانی و فرصت عقد قراردادهای بینالمللی در همه این حوزهها نیز میشود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به بازشدن درهای بازارهای جهانی پیشروی ایران بعد از اجرای برجام تأکید کرد: اتفاقاتی که برای صنعت حمل و نقل هوایی در این ایام افتاد بسیار مبارک و فرخوانده است پس از ۳۰ سال تحمل تحریم و مشکلات بسیار زیاد٬ درهای بازارهای بینالمللی به روی قسمتهای مختلف صنعت هوانوردی کشور باز شد.
وی با بیان اینکه شرایط بسیار خوبی برای توسعه حمل و نقل کشور اعم از توسعه فرودگاه و تأمین ناوگان هواپیمایی ایجاد شده است ادامه داد: این مسئله قطعا در توسعه کشور نقش غیرقابل انکاری دارد بنابراین صنعت هوانوردی ایران باید سهم خود را در بازار بینالمللی به دست آورد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در اجلاس کاپا و سفر به اروپا با شرکتهای مختلفی در همه حوزههای هوانوردی مذاکره شد آنها پیشنهادهایی دادند که هم اکنون قسمتهای مربوطه در حال رسیدگی و بررسی هستند.
وی افزود: یکی از موضوعات آن است که بسیاری از شرکتهای اجاره دهنده هواپیما یا لیزینگ کمپانیها آمادگی دارند به ایرلاینهای ایرانی هواپیما اجاره دهند یا به صورت قسطی ناوگان هوایی بفروشند که این خبر خوبی برای خطوط هوایی کشور است.
عابدزاده با اشاره به توافق خرید ۱۱۸ فروند ایرباس برای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی اظهار کرد: شرایط بسیار خوبی برای سایر ایرلاینها نیز وجود دارد آنها هیچ محدودیتی ندارند حتی دست شان با توجه به قوانین و مقررات و آیین نامههای داخلی خود برای مذاکره خرید یا اجاره هواپیما بازتر و آزادتر است. سازمان هواپیمایی کشوری هم از کلیه خطوط هوایی و شرکت فرودگاهها حمایت میکند تا آنها بتوانند مسئولیت خود را در این زمینه ایفا کنند.
وی درباره مذاکرات با شرکتهای فرانسوی برای تأمین دستگاههای کمک ناوبری هوایی و تجهیزات فرودگاهی افزود: پیشنهادهایی مطرح کردند که باید کارشناسان بررسی کنند تا انشاءالله به تفاهمنامه و عقد قرارداد برسد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری روش خرید ۱۱۸ فروند هواپیما برای ایرانایر را به روش مرسوم بینالمللی لیزینگ اعلام کرد و گفت: ارزش این ۱۱۸ فروند هواپیما رقمی بیش از ۱۰.۵ میلیارد دلار است که در طول چند سال باید به نسبت پرداخت شود که بخش اعظم آن از طریق فاینانس تامین میشود که شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران جزئیات زمانبندی ورود این هواپیماها به کشور را در آینده نزدیک اعلام میکند./
نظر شما