شناسهٔ خبر: 176180 - سرویس هوایی
نسخه قابل چاپ

مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی شرکت فرودگاه‌ها خبر داد:

راه‌اندازی سامانه‌ای تمام هوشمند برای ایجاد خودکار شاخص‌های پروازی دیجیتال

غضنفری مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی شرکت فرودگاه‌ها گفت: با اجرای پروژه سامانه نرم‌افزاری EFSS، هزینه‌های مربوط به تهیه شاخص‌های پرواز کاغذی و چاپگرهای کاغذی حذف می‌شود و سامانه‌ای تمام هوشمند برای ایجاد خودکار شاخص‌های پروازی دیجیتال ایجاد می‌شود.

کمال‌الدین غضنفری در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از راه‌اندازی سامانه‌ای تمام هوشمند برای ایجاد خودکار شاخص‌های پروازی دیجیتال خبر داد و  اظهار کرد: با در اختیار داشتن سامانه نرم‌افزاری EFSS علاوه بر پوشش نیازهای فرایند سنتی، اطلاعت تحرک پروازی از قبیل زمان تخمینی و حقیقی انجام پرواز به همراه سایر اطلاعات هوانوردی مهم شامل نوتام و گزارشات هواشناسی که برای پرسنل درگیر در عملیات پروازی ضروری است، به‌صورت سیستمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی درخصوص سامانه استریپ(شاخص) پروازی دیجیتال، گفت: این سامانه به‌منظور ایجاد خودکار شاخص پرواز در جهت افزایش سرعت، دقت هوشمندسازی و اتوماسیون با بهره‌گیری از اطلاعات پیام‌های سلامتی پرواز موجود در شبکه جهانی مخابرات هوانوردی AFTN و همچنین تسهیل در ایجاد هماهنگی‌های لازم بین واحدهای فرودگاهی اعم از مراقبت پرواز، ایمنی زمینی و اطلاعات پرواز ایجاد شد.

مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی در توضیح بیشتر گفت: داده‌های دیجیتال مربوط به شاخص‌های پروازی برای استفاده سایر سامانه‌ها از قبیل اطلاعات پرواز، آمار، بازرگانی و... نیز قابل بهره‌برداری است که می‌تواند به‌عنوان یگانه مرجع گزارش‌گیری آمار پروازی در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.

غضنفری گفت: درحال حاضر این سامانه در فرودگاه‌های آبادان، اردبیل، ارومیه، اهواز، ایلام، تبریز، خرم‌آباد، رشت، زاهدان، ساری، کرمان، کرمانشاه، گرگان و یزد عملیاتی شده و به‌صورت شبانه‌روزی درحال سرویس‌دهی است.

وی تصریح کرد: برای سایر فرودگاه‌های کشور نیز برنامه‌ریزی به‌منظور ارائه بهینه سرویس کنترل در واحدهای برج و اپروچ در دست اقدام است تا با یکنواختی و استانداردسازی فرایند کار با شاخص‌های پروازی علاوه بر تنظیم بار کاری کارمندان مراقبت پرواز، نسبت به کاهش خطاهای انسانی اقدام شود.

مدیرکل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت فضای مجازی در پایان خاطرنشان کرد: باتوجه به مشکلات موجود، در EFSS فرایند تهیه و درج اطلاعات به‌صورت کاملا الکترونیکی و با استفاده از قلم نوری و یا صفحه کلید با سهولت، دقت و سرعت بیشتر انجام می‌شود که اطلاعات ورودی کاربران با جزییات دقیق زمانی و کاملا ساختاریافته در پایگاه داده ذخیره می‌شود. قابلیت‌هایی همچون امکان گزارش‌گیری سریع و دقیق در هر لحظه و استفاده از داده‌های ذخیره شده در سامانه‌های دیگر فرودگاهی را نیز فراهم می‌کند تا بتوان با حداقل داده ورودی توسط کنترلر، ضمن بهبود نظارت بر مدیریت جریان ترافیک هوایی، داده‌های پروازی مورد نیاز برای این امر ارائه دهد.

گفتنی است؛ باتوجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و اعلام نیاز عملیاتی اداره کل کنترل ترافیک هوایی کشور، سامانه نرم‌افزاری EFSS توسط متخصصین اداره کل مخابرات، فناوری اطلاعات هوانوردی و امنیت سایبری طراحی، در دهه فجر سال گذشته پیاده‌سازی و عملیاتی شد.