به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، طبق اعلام مسئولان عملیات حج عمره از ۲۸ شهریورماه آغاز شده است و تا ۱۳ آبان ماه نیز ادامه دارد. در همین راستا حوزه حمل و نقل هوایی مسئولیت بزرگی برای جابهجایی عمره گزاران بر عهده دارد که شامل سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران می شود.
پس از برگزاری جلسات مختلف با مسئولان شرکت ها و سازمان های نامبرده برنامه های هر یک از این دستگاه ها به طور جداگانه اعلام و مامورت های هر یک تشریح شد.
بر اساس این گزارش، اولین پرواز زائران حج عمره از استان تهران در روز ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ با پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» از فرودگاه حضرت امام (ره) به فرودگاه مدینه منوره عزیمت کردند. عمره گزاران از ۱۶ فرودگاه کشور به عربستان میروند و طبق برنامه پیش بینی شده، عمره گزاران از ایستگاههای پروازی تهران، تبریز، ارومیه، مشهد، اصفهان، یزد، گرگان، اردبیل، کرمان، بندرعباس، شیراز، بوشهر، اهواز، زاهدان، ساری و بیرجند اعزام میشوند.
به گفته مدیر عامل «هما»، عملیات اعزام حدود ۱۷۰ هزار زائر از ۱۶ فرودگاه کشور از ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ شروع شده و تا اوایل فروردین ۱۴۰۴ ادامه دارد.
بیش از ۸۱ هزار زائر حج عمره از ۱۵ فرودگاه مالکیتی تا ۱۳ آبان اعزام میشوند
در این عملیات ۸۱ هزار و ۵۰۰ زائر خانه خدا از طریق فرودگاههای پانزدهگانه شرکت فرودگاهها به مدینه منوره اعزام میشوند، در حالی که ارائه سرویسهای ناوبری هوایی به پروازهای حج عمره در فرودگاه امام خمینی (ره) نیز بر عهده متخصصان هوانوردی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران است.
مشاور اجرایی مدیرعامل در امور فرودگاهها و مسئول عملیات حج شرکت فرودگاهها در این رابطه گفت: فرودگاه اصفهان با اعزام و پذیرش ۱۵ هزار و ۵۹۱ زائر بیشترین سهم و فرودگاه بیرجند با اعزام و پذیرش یکهزار و ۵۳۰ زائر کمترین سهم را در عملیات حج عمره امسال دارند.
گفتنی است، ساعت ۱۸ روز چهارشنبه ۲۸ شهریور، نخستین پرواز از فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان انجام شد.
سهم ۵۰ درصدی ترمینال سلام در جابهجایی حجاج
سعید چلندری، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) ضمن در رابطه با برگزاری عملیات حج عمره در ترمینال سلام نیز بیان کرد: برگزاری سه دوره عملیات حج و اربعین در ترمینال سلام، در هر عملیات حج بیش از ۵۰ درصد از حجاج و در هر عملیات اربعین بیش از ۷۵ الی ۸۲ درصد از زائران عتبات عالیات به صورت هوایی از ترمینال سلام اعزام شده اند.
وی افزود: خوشبختانه در طول سه سال گذشته، اعزام زائران به عتبات عالیات و بیت الله الحرام با همکاری خوب کارکنان شهر فرودگاهی، ارگان های نظامی و امنیتی و شرکت های هواپیمایی صورت گرفته است و هیچ مسافر جامانده ای در این رویدادهای عظیم و مقدس نداشتهایم.
یادآور میشود، زائران محترم به نکات مهمی چون حضور به موقع در فرودگاهها، هماهنگی قبلی با بانک و سازمان حج و زیارت برای دریافت ارز، رعایت الزامات بهداشتی و توصیههای پلیس فرودگاههای کشور در خصوص بار همراه و غیر همراه توجه داشته باشند.